Πέσιτς: «Αυτή είναι η καλύτερη γενιά της Εθνικής Ελλάδας, δεν θα παίξει ο Μπιέλιτσα»

Πέσιτς: «Αυτή είναι η καλύτερη γενιά της Εθνικής Ελλάδας, δεν θα παίξει ο Μπιέλιτσα»

bet365

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Ελλάδα (25/08, 21:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου μιλώντας για την σύνθεση της Εθνικής αλλά και τις απουσίες της Σερβίας.

Σερβία και Ελλάδα ρίχνονται στη μάχη στην κατάμεστη Stark Arena το βράδυ της Πέμπτης (25/08, 21:00 Live από το Gazzetta) για το «παράθυρο» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς με την Εθνική τονίζοντας την δυναμική της, ενώ παρουσίασε και τους απόντες από το δικό του... στρατόπεδο.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη, στο οποίο υπάρχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, τόνισε πως πρόκειται για «την καλύτερη γενιά της Εθνικής Ελλάδας». «Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τέτοια εκπροσώπηση στην ιστορία της. Θυμόμαστε κάποιες προηγούμενες γενιές, με τον Γκάλη για παράδειγμα, αλλά αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που είχε Ελλάδα. Είναι οι πιο σοβαροί υποψήφιοι για το χρυσό στο Eurobasket. Έχουν αθλητικότητα, ταχύτητα, τεράστια εμπειρία... Δεν είμαστε και κακοί, είμαστε καλοί. Είναι καλό που το γήπεδο θα είναι γεμάτο, όταν η Σερβία παίζει στο Βελιγράδι ή όπου αλλού είμαστε φαβορί».

Ενώ στη συνέχεια, σε ερώτηση για το ποιούς θα έχει ο ίδιος στην διάθεσή του για το ματς με την «γαλανόλευκη», ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Σέρβων επισήμανε πως «Ο Νέντοβιτς έπεσε στον γοφό του, αλλά είναι εντάξει. Έχει τρομερή θέληση να γίνει καλά όσο το δυνατόν νωρίτερα και η αναρρώνει πολύ καλά. Ο Μπιέλιτσα δεν θα αγωνιστεί, είναι μια χαρά και οι εξετάσεις του δείχνουν πως δεν είναι τόσο σοβαρός ο τραυματισμός όσο πιστέψαμε στην αρχή. Δεν θα παίξει, όμως, αυτά τα δύο παιχνίδια (σ.σ με Ελλάδα και Τουρκία) σίγουρα. Ο Γκούντουριτς προπονείται και θα δούμε πόσο έτοιμος είναι. Οι υπόλοιποι είναι υγιείς».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα