Μωραΐτης στο Gazzetta: «Αυτό ήταν το πλάνο για τον Λάρκιν»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Μωραΐτης στο Gazzetta: «Αυτό ήταν το πλάνο για τον Λάρκιν»

bet365

Η Εθνική ομάδα υπέταξε την Τουρκία στα Άνω Λιόσια και ο starter Δημήτρης Μωραΐτης περιγράφει στο Gazzetta το πλάνο για την εξουδετέρωση του Σέιν Λάρκιν, υπενθυμίζοντας πως δεν έχει τελειώσει ακόμη η δουλειά για την Ελλάδα στα «παράθυρα».

Οι δυο βολές του Κώστα Παπανικολάου στα 3" για το φινάλε του αγώνα με την Τουρκία λύτρωσαν την Εθνική που διπλασίασε τις νίκες της στο Group B των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και πλέον ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για το δεύτερο ματς με τους Τούρκους (28/2) για να τελειώσει τη δουλειά, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο Gazzetta ο Δημήτρης Μωραΐτης.

Ο 23χρονος διεθνής γκαρντ άρχισε βασικός μαζί με τους Λαρεντζάκη, Αγραβάνη, Παπανικολάου και Παπαγιάννη, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να περιορίσει τον Σέιν Λάρκιν. Τον σούπερ σταρ της Αναντολού Εφές, ο οποίος έπαιξε 23:26 την Πέμπτη 24/2 στη νίκη επί της Μακάμπι κι εν συνεχεία, μπήκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Αθήνα και να παίξει κόντρα στην Ελλάδα.

Ο Λάρκιν άρχισε το ματς με 0/4 σουτ εντός πεδιάς ενώ η στατιστική του έγραψε 10 πόντους με 1/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 9 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στα 28:21 που έμεινε στο παρκέ των Άνω Λιοσίων, εκεί όπου οι Έλληνες φίλαθλοι δημιούργησαν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα κι αγκάλιασαν την Εθνική.

«Κατ' αρχάς, ο Λάρκιν είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην EuroLeague, δεν το συζητάμε. Το πρώτο βήμα είναι απίστευτο. Δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης! Το πλάνο, λοιπόν ήταν να μην πάρει την μπάλα. Ξέρουμε πως είναι επικίνδυνος με την μπάλα στα χέρια. Ο κόουτς με εμπιστεύτηκε στην αρχή να τον μαρκάρω, να προσπαθήσω να μην πάρει μπάλα. Το πλάνο πήγε καλά στην αρχή, μετά έδωσα αναγκαστικά δυο φάουλ αλλά πιστεύω όλοι μας, κι εγώ και ο Καλαϊτζάκης που τον πήρε μετά, πήγαμε πάρα πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι» εξήγησε στο Gazzetta ο Μωραΐτης, ο οποίος έγραψε 3 πόντους (1/4 τρίπ.), 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 11:22 στο πρώτο ματς με την Τουρκία.

Όσον αφορά τη δική του απόδοση μέσα στη σεζόν που σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του, είπε: «Ήταν δύσκολο, γιατί είχα σπάσει το χέρι μου. Δεν θέλω να μείνω σε αυτό. Εδώ είμαστε για την Εθνική ομάδα. Δεν έχει τελειώσει η δουλειά. Πρέπει να πάμε στην Τουρκία και να πάρουμε κι εκεί το παιχνίδι, αυτός είναι ο στόχος μας».

Ο Μωραΐτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το ματς πήγε στην τελευταία κατοχή, επισημαίνοντας πως: «Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπαιξαν πολύ σήμερα (σ.σ. χθες), είχαν και το ματς της EuroLeague με το Μιλάνο, γενικώς ήταν κουρασμένοι. Δύσκολο πρόγραμμα και λίγες μέρες. Χάσαμε το μομέντουμ στην τέταρτη περίοδο, λίγο στην αρχή, εκεί που η Τουρκία άρχισε να βάζει κάποια τρίποντα. Τέλος καλό, όλα καλά».

Και πρόσθεσε: «Τώρα διάβασα πως ο Καλάθης ζήτησε να ενισχύσει την Εθνική, είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Έχουμε δυο μέρες μπροστά μας, είναι πολύ σημαντικό γιατί θα βρεθούμε παραπάνω με τα παιδιά, θα κάνουμε και δυο προπονήσεις όλοι μαζί. Η κούραση είναι μεγάλη και γι' αυτούς».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα