Ελλάδα - Τουρκία 72-71: Το δραματικό φινάλε, οι βολές του Παπανικολάου και η λύτρωση (vid)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ελλάδα - Τουρκία 72-71: Το δραματικό φινάλε, οι βολές του Παπανικολάου και η λύτρωση (vid)

bet365

Η Ελλάδα πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στο Group B των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 κόντρα στην Τουρκία, σε ένα ματς με ανατροπές και τρομερή εξέλιξη στο φινάλε.

Η Ελλάδα άρχισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στο «παράθυρο» του Φεβρουαρίου, σημειώνοντας τη νίκη με 72-71 στο πρώτο ματς με την Τουρκία (σ.σ. έπεται εκείνο στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα 28/8), ανεβαίνοντας στο 2-1 στο Group B των «παραθύρων».

H Εθνική έμεινε για 4 λεπτά χωρίς πόντο στην τέταρτη περίοδο ενώ η Τουρκία σκόραρε κατά βάση με βολές και ο Λάρκιν διαμόρφωσε το 68-71 από τη γραμμή στο 1:54.

Η Ελλάδα έβγαλε μεγάλη άμυνα στα 43.5" για το τέλος με τον δείκτη του σκορ στο 70-71. Ο Σλούκας αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια, η Εθνική δεν έκανε φάουλ αλλά προτίμησε να παίξει άμυνα, ο Ολουμπάι αστόχησε σε τρίποντο στα 4" και ο Παπανικολάου μάζεψε το ριμπάουντ.

Ο Γκεγίκ χρεώθηκε με φάουλ στον φόργουρντ του Ολυμπιακού στα 3" κι εκείνος με 2/2 βολές έγραψε το τελικό 72-71! Οι Τούρκοι κάλεσαν timeout, ο Ουλουμπάι έκανε την επαναφορά ωστόσο ο Λάρκιν αστόχησε από τη γωνία μπροστά στον Καλαϊτζάκη.

Δείτε το απίθανο φινάλε στα Άνω Λιόσια

@Photo credits: eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDOBASKET Τελευταία Νέα