MundoBasket 2023: Παιχνίδια κατάταξης με... κράχτη τον Ντόντσιτς

Δημήτρης Οικονόμου
Λούκα Ντόντσιτς MundoBasket
Το MundoBasket 2023 πλησιάζει προς το τέλος του, με τις ομάδες που αποκλείστηκαν από τους προημιτελικούς να ασχολούνται πλέον με τους αγώνες κατάταξης για το 5-8, με τον Λούκα Ντόντσιτς να τραβάει πάνω του το ενδιαφέρον. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Την ώρα που στη Μανίλα άπαντες περιμένουν τους σπουδαίους ημιτελικούς του MundoBasket, η Πέμπτη (7/9) αφιερώνεται στους ηττημένους των προημιτελικών. Τα ζευγάρια όσων έχουν έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από την οκτάδα, θα μονομαχήσουν για τις θέσεις 5-8, οι οποίες πλέον δεν έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, παρά μονάχα για την κατάταξη.

Αυτό διότι οι τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες που θα βρεθούν στη Mall of Asia Arena, έχουν ήδη δει τις Σερβία και Γερμανία στην τετράδα, επομένως με κλεισμένο εισιτήριο για το Παρίσι. Ωστόσο η κατάταξη μετράει για την τιμή και την προσπάθεια της εκάστοτε ομάδας. Οι νικητές των αποψινών αναμετρήσεων θα αγωνιστούν το Σάββατο για τις θέσεις 5-6, ενώ αντίστοιχα οι ηττημένοι για το 7-8.

Η αρχή γίνεται με τους Ιταλούς να αντιμετωπίζουν τους Λετονούς (16:45, live στο Gazzetta). Οι πρώτοι δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να παραμείνουν ανταγωνιστικοί κόντρα στις ΗΠΑ και μοιραία θα διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να καταταχθούν ψηλότερα.

Από την άλλη οι Λετονοί θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν το... σοκ της ήττας στο τελευταίο σουτ. Ο Ντέιβις Μπέρτανς δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο τρίποντο που θα έριχνε τους Γερμανούς στο καναβάτσο και έτσι η ομάδα του Μπάνκι θα μπει στις θέσεις 5-8. Θυμίζουμε πως αυτά τα παιχνίδια θα είναι από τα τελευταία της καριέρας του Τζίτζι Ντατόμε, ο οποίος έχει γνωστοποιήσει ότι θα βάλει την τελεία στην καριέρα του μετά το MundoBasket 2023.

Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης αυτής, στη σκηνή της Mall of Asia Arena θα ανέβουν οι Λιθουανοί και οι Σλοβένοι (20:30, Live στο Gazzetta). Με τον Λούκα Ντόντσιτς να αποτελεί την απόλυτη ατραξιόν της διοργάνωσης, οδηγώντας τον προημιτελικό με τον Καναδά σε... sold out.

Ο Λούκα αποβλήθηκε στην αναμέτρηση απέναντι στον Καναδά, όντας αρκετά νευριασμένος για τη διαιτησία. Κόντρα σε μία Λιθουανία που πήγε στα νοκ άουτ αήττητη αλλά... διαλύθηκε από την εκπληκτική Σερβία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και με «χαλασμένη» ψυχολογία ψάχνει το καλύτερο πλασάρισμα.

Προημιτελικά

Ημιτελικά - 8/9

1. Σερβία - Καναδάς (11:45)
2. ΗΠΑ - Γερμανία (15:40)

Τελικός - 10/9

15:40 Νικητής 1 - Νικητής 2

Μικρός τελικός - 10/9

11:30 Ηττημένος 1 - Ηττημένος 2

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!