Γιόκιτς: Παίζει σαν MVP και στα playoffs, αλλά οι Μπλέιζερς του... κόβουν τις ασίστ! (pics & vids)

Γιόκιτς: Παίζει σαν MVP και στα playoffs, αλλά οι Μπλέιζερς του... κόβουν τις ασίστ! (pics & vids)

Γιόκιτς: Παίζει σαν MVP και στα playoffs, αλλά οι Μπλέιζερς του... κόβουν τις ασίστ! (pics & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς συνεχίζει να παίζει σαν MVP και στη σειρά με τους Μπλέιζερς και το gazzetta.gr γράφει για τον Σέρβο που... διδάσκει μπάσκετ πάνω στο παρκέ.

Πλησιάζουμε σιγά-σιγά στην ανακοίνωση του MVP της φετινής σεζόν.

Οι τρεις υποψηφιότητες είναι οι Γιόκιτς, Κάρι και Εμπίντ, όμως κακά τα ψέματα ο Joker είναι το μεγάλο φαβορί για το βραβείο.

Φέτος οι Νάγκετς μπήκαν στα playoffs από τη θέση Νο.3, ενώ ο Γιόκιτς σίγουρα έχει μεγαλύτερο βάρος στους ώμους του, αφού πρώτον πρέπει να παίξει και για τον κορυφαίο περιφερειακό της ομάδας, Τζαμάλ Μάρεϊ, αλλά και να συνεχίσει τις εμφανίσεις που έκανε στη regular season.

Μέχρι στιγμής κόντρα στους Μπλέιζερς το κάνει, με τους αριθμούς του να είναι εντυπωσιακοί και το gazzetta.gr στέκεται στον Joker που πρέπει απλά να βελτιωθεί στον τομέα τις ασίστ για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στους Νάγκετς.

Παίζει σαν ΜVP

Πάντα στα playoffs τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θέλει... γερό στομάχι για να αντέξεις και να παίξεις στα standards της regular season και καλύτερα.

Η postseason είναι άλλη υπόθεση και εκεί ξεχωρίζουν αρκετοί σπουδαίοι παίκτες που αντέχουν την πίεση σε ματς που διακυβεύονται πολλά. Ο Νίκολα Γιόκιτς μέχρι στιγμής τα καταφέρνει περίφημα στη σειρά με το Πορτλαντ που βρίσκεται στο 1-1.

Μετρά 36 πόντους, 12 ριμπάουντ με 63.5% εντός πεδιάς και 46.5% στα τρίποντα. Απίθανα νούμερα από τα οποία όμως λείπουν οι ασίστ. Και αυτό μπορεί να είναι η μεγάλη διαφορά στη σειρά με τους Μπλέιζερς.

Ο Joker μοίρασε 1 ασίστ στο πρώτο ματς και 5 στο δεύτερο, με τον ίδιο να γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αξία του.

Ένας playmaker σε κορμί… σέντερ

Ο Γιόκιτς μέχρι στιγμής έχει πρωταγωνιστήσει σε αμέτρητα highlights, όχι για κάποιο κάρφωμα του, αλλά για τις πάσες που μοιάζουν να φεύγουν από τα χέρια του Μάτζικ Τζόνσον ή του Στιβ Νας. Αρκετές φορές σου δίνει την αίσθηση πως έχει… μάτια στην πλάτη. Είναι εκείνο το σημείο που σκέφτεσαι «πως γίνεται ένας ψηλός και άχαρος τύπος να κάνει τόσο… αρρωστημένες πάσες;».

Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα σε πολλές επιθέσεις των Νάγκετς μπορεί να σε βρει και από το κέντρο του γηπέδου, ή και πίσω από αυτό και να σου περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια.

Καλό θα ήταν να σταθούμε στις ασίστ που μοίραζε ο Νίκολα σε κάθε ματς. Η αφεντιά του φιγουράρει κοντά στην κορυφή ολόκληρου του ΝΒΑ όσον αφορά τις ασίστ, αφού δίνει 8.3 ανά ματς και βρίσκεται στην 7η θέση της λίστας. Ένας παίκτης με υψηλό μπασκετικό I.Q που μπορεί να σε βρει όπου θέλει και με όποιον τρόπο θέλει. Σέντερ που να είναι τόσο ψηλά σε ασίστ στη λίγκα δεν έχει ξαναπεράσει ποτέ. Ο Γιόκιτς είναι ξεχωριστός.

Το κυριότερο για τον Joker είναι πως δεν εκβιάζει όλα αυτά για τους αριθμούς. Του βγαίνουν όλα φυσικά, χωρίς να κουραστεί. Χρησιμοποιεί μόνο το μυαλό του. Είναι πρώτος σε double double στην ιστορία του Ντένβερ, ενώ είναι μοναδικός σέντερ ever με 50 triple double μετά τον απίθανο Τσάμπερλεϊν.

Πρέπει να ανεβεί στις ασίστ

Όλα αυτά μας δείχνουν πως τα όσα έχει κάνει στην δημιουργία στη σειρά με το Πόρτλαντ είναι πολύ μακριά από αυτά που μπορεί να κάνει.

Το Πόρτλαντ σίγουρα μπορεί να αισθάνεται περήφανο για το γεγονός πως του έχουν κατεβάσει σημαντικά τον μέσο όρο του στις ασίστ στα playoffs.

Μπορεί να δέχονται 36 μέσο όρο από τον Σέρβο, ωστόσο του έχουν βάλει πολύ δύσκολα στον τομέα της δημιουργίας. Ο Γιόκιτς παίρνει πολλές φορές τη μπάλα στα χέρια του στις επιθέσεις του Ντένβερ και λατρεύει να δημιουργεί και να κατευθύνει το παιχνίδι της ομάδας του. Είναι ο ιθύνων νους στα plays του Μαλόουν παρόλο δεν μιλάμε για περιφερειακό, αλλά για σέντερ.

Κόντρα στο Πόρτλαντ δεν νιώθει πολύ άνετα σε αυτό τον τομέα και κάνει θραύση μόνο στο σκοράρισμα. Αν ο Joker ανεβάσει τους μέσους ορους του στις ασίστ, τότε οι Νάγκετς θα έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση. Στο Game 1 έβγαλε μόλις μια ασίστ και σίγουρα αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο να συμβεί.

Θα είναι τεράστιο επίτευγμα για την παρέα του Λίλαρντ να κρατήσει χαμηλά τον Σέρβο και στα επόμενα ματς στις ασίστ.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα