Αντετοκούνμπο: «Θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο γιατί οι Χιτ μας απέκλεισαν» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο γιατί οι Χιτ μας απέκλεισαν» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο γιατί οι Χιτ μας απέκλεισαν» (vid)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στάθηκε στην πίεση που υπάρχει πριν την έναρξη των playoffs και τις μάχες με τους Χιτ.

Οι Μπακς θα κοντραριστούν με τους Χιτ στα playoffs για 2η σερί σεζόν, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναζητά εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό.

Ο Greek Freak μίλησε για τα συναισθήματα του ενόψει της postseason, ενώ στάθηκε στην πίεση πριν το ξεκίνημα της σειράς.

Aναλυτικά τα όσα είπε

Για το τι άλλαξε στη νοοτροπία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Προσπαθώ βελτιώνομαι και να μένω συγκεντρωμένος. Ξέρω πως όταν έρθει η κρίσιμη ώρα θα είμαι συγκεντρωμένος».

Για το αν έχει παραπάνω κίνητρο κόντρα στους Χιτ που τον απέκλεισαν πέρυσι: «Σίγουρα. Κανείς δεν παίζει για να χάσει. Πέρυσι μας νίκησαν με 4-1 και όσοι ήμασταν πέρυσι θα έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο. Θέλουμε να προκριθούμε. Είμαστε σε καλό σημείο πνευματικά και ελπίζουμε να προκριθούμε».

Για τον Τάκερ: «Μιλάει πολύ και αυτό πρέπει να κάνει. Είναι βετεράνος, έχει βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις και χρειαζόμαστε να συνεχίσει να το κάνει αυτό. Ο καθένας λειτουργεί διαφορετικά. Άλλοι μιλάνε πολύ, άλλοι είναι πιο ήσυχοι. Κάνει την δουλειά του και την κάνει καλά».

Για τις αλλαγές στη φιλοσοφία των Μπακς: «Δουλεύουμε όλη την σεζόν και πρέπει απλώς στα playoffs να το κάνουμε πιο έντονα και να είμαστε ακόμα πιο προσεκτικοί. Να είμαστε αποδοτικοί. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλουν να κάνουν οι αντίπαλοί μας και να είμαστε προσεκτικοί».

Για την ετοιμότητα των Μπακς: « Ελπίζουμε να ετοιμαστήκαμε σωστά στην κανονική περίοδο, να χτίσαμε καλές συνήθειες. Πρέπει να μην περιμένουμε ότι τα πράγματα θα πάνε όπως θέλουμε, επειδή δεν θα πάνε. Πρέπει απλώς να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να νικήσουμε».

Για τις συνήθειες των Μπακς: «Δεν έχω αλλάξει ως Γιάννης. Δεν είμαι διαφορετικός στην κανονική περίοδο και τα playoffs. Θα είμαι ο εαυτός μου, θα παλέψω και ελπίζω να βρεθούμε σε καλή θέση για να νικήσουμε».

Για τις προπονήσεις και τον Χόλιντεϊ: «Όταν σε μαρκάρει δεν μπορείς να καθυστερείς με την μπάλα. Έχει τρομερά χέρια και θα σου κλέψει την μπάλα. Έτσι όπως είμαι εγώ, έπρεπε να συμπεριφέρομαι ως ψηλός απέναντί του όπως κάνω όποτε με μαρκάρει γκαρντ. Αλλά αν παίζεις μαζί του θα χάσεις την μπάλα. Έχει σπουδαία πόδια και δεν μπορείς να τον ποστάρεις εύκολα, χρειάζεται να κάνεις τις κινήσεις σου προσεκτικά και γρήγορα. Είναι σπουδαίος αμυντικός».

Για την αντιμετώπιση των Χιτ: «Προφανώς είναι δύσκολο επειδή κινούνται συνεχώς, κάνουν σκριν, ζητάνε την μπάλα χέρι με χέρι. Θυμίζουν λίγο τους Σέλτικς όπως έπαιζαν πριν μερικά χρόνια. Πρέπει να παίζεις 48 λεπτά μαζί τους, όχι 34, 38 ή 44 λεπτά. Πρέπει να παλέψεις»

Για την άμυνα των Χιτ σε εκείνον: «Νομίζω ότι είναι πολύ πειθαρχημένοι και απλώς στέλνουν κόσμο πάνω μου. Δεν σταματάνε. Ξεκινούν με double-team, βάζουν σώματα μπροστά μου όταν τρέχω στο ανοιχτό γήπεδο, προσπαθούν να κλέψουν μπάλες, όταν πάω προς το καλάθι και προσπαθώ να κάνω μία κίνηση πάντα είναι κάποιος εκεί να μου κλείσει χώρους, παίζουν δυνατά. Πρέπει όμως να συνεχίσεις να παίζεις στο δικό σου στυλ, να προσπαθείς να βρίσκεις τους συμπαίκτες σου και να παλεύεις».

Είμαι σε καλό σημείο σωματικά και πνευματικά. Το αποτέλεσμα θα κρίνει πώς είμαι. Δεν μπορώ να ανησυχώ όμως για την άμυνά τους.

Για την πίεση στα playoffs: «Την πίεση την κερδίζεις. Αν δεν ήμουν αυτός που είμαι σήμερα, αν δεν δούλευα τόσο σκληρά, αν δεν ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα, αν δεν αγαπούσα το μπάσκετ και αν δεν ήμουν ανταγωνιστικός, δεν θα μιλούσαμε τώρα για πίεση. Την πίεση την κερδίζεις και το λατρεύω. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός και να έχω περισσότερη πίεση, γιατί όσο καλύτερος γίνομαι, τόσο αυξάνεται η πίεση που έχω. Βρίσκομαι σε καλό σημείο πνευματικά και σωματικά. Έχω μάθει από το παρελθόν και τα όσα έχουμε κάνει στα playoffs και πως θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση φέτος»


Για το αν θα τον μαρκάρει ο Αντεμπάγιο: «Το να παίζεις απέναντί του είναι πάντα δύσκολο. Παίζει με πολλή ενέργεια, παλεύει και προσπαθεί να βάλει την ομάδα του σε θέση για να νικήσει. Είναι πάντα δύσκολο όταν αντιμετωπίζω παίκτες όπως αυτός. Αλλά πρέπει να λατρεύεις την πρόκληση, γιατί αυτό είναι το μπάσκετ, αλλά και πολλά πράγματα. Έχεις μία πρόκληση μπροστά σου και πρέπει να την ξεπεράσεις. Είναι σπουδαίος παίκτης και αμυντικός και είναι σημαντικός για τους Χιτ».

Για τα εντός έδρας με 50% χωρητικότητα: «Είμαι απλώς χαρούμενος που θα παίξουμε στο σπίτι μας μπροστά στους φιλάθλους μας. Ελπίζω να το χαρούν και να μας υποστηρίζουν. Χαιρομαι που θα έχουμε 50% χωρητικότητα».

Για τα παπούτσια του που δίνει στους φιλάθλους: «Δεν υπάρχει κάποια στρατηγική, αλλά απλώς το πώς νιώθω. Βλέπω ένα παιδί στην εξέδρα και λέω "θα του φτιάξω την μέρα". Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έρχονται και μου λένε "ευχαριστώ" που έδωσα τα παπούτσια μου σε κάποιον ανιψιό του ακόμα και έναν χρόνο αργότερα. Αυτό μου μένει. Αν μπορέσω να φτιάξω την μέρα ενός παιδιού, ξέροντας ότι θα το θυμάται στην υπόλοιπη ζωή του, είναι όμορφο. Αλλά δεν έχω κάποια στρατηγική. Δεν έχει σημασία ας πούμε αν με έχουν γιουχάρει νωρίτερα ας πούμε. Είναι πολύ πιθανό κάποια παιδιά που τους έδωσα τα παπούτσια μου να με έχουν γιουχάρει, αφού έχω δώσει παπούτσια μου σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί αυτό το παιδί να γίνει φίλος των Μπακς ή θαυμαστής μου».

Για το τι έμαθε από τα προηγούμενα χρόνια: «Δεν ξέρουμε αν θα είναι διαφορετικά φέτος. Ίσως είναι το ίδιο. Τα αποτελέσματα θα το δείξουν. Το θέμα είναι να μην ανεβαίνεις πολύ και να μην πέφτεις πολύ. Να παλεύεις κάθε ματς, γιατί στο τέλος της ημέρας δεν πρόκειται να σημειώσουμε 16 σερί αγώνες. Μακάρι να μην χάσουμε 4 αγώνες σε μία σειρά. Το πώς προσεγγίζω το παιχνίδι είναι ίδιο. Αυτός είμαι. Πνευματικά όμως, με την πίεση να αυξάνεται με τους φιλάθλους και τα ΜΜΕ, το νόημα είναι να μην έχεις σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

NBA: Οι φιναλίστ για όλα τα βραβεία! (pics)

ΝΒΑ: Εκτός διεκδίκησης για MVP o Γιάννης, παλεύουν Γιόκιτς-Εμπίντ-Κάρι! (pic)

Oυίζαρντς - Πέισερς 142-115: Έκαναν... πλάκα με Ουέστμπρουκ-Μπιλ και μπήκαν playoffs! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα