Ο Αντετοκούνμπο κάνει αποδεδειγμένα MVP σεζόν! (infographic)

Ο Αντετοκούνμπο κάνει αποδεδειγμένα MVP σεζόν! (infographic)

Ο Αντετοκούνμπο κάνει αποδεδειγμένα MVP σεζόν! (infographic)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να μην είναι βασικός υποψήφιος για το φετινό βραβείο MVP, αλλά η χρόνια του είναι ίδια και καλύτερη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες.

Η φετινή κουβέντα για τον MVP δεν είναι τόσο... απόλυτη όσο τα περασμένα χρόνια. Ο ΛεΜπρον βγήκε γρήγορα εκτός «μάχης», ο Άντονι Ντέιβις το ίδιο, ο Ντόντσιτς δεν είναι όπως ήταν τις περασμένες σεζόν, η τριάδα των Νετς έχει χάσει πολλά παιχνίδια (Ντουράντ, Ίρβινγκ, Χάρντεν), η δυάδα των Κλίπερς (Πολ Τζορτζ, Λέοναρντ) δεν εντυπωσιάζει και κάπως έτσι οι επιλογές γίνονται όλο και λιγότερες. Εκείνος που δείχνει να το έχει πάρει σπίτι του, είναι ο Νίκολα Γιόκιτς. Είναι σταθερά καλός, πρωταγωνιστής και πιθανότατα και νικητής. Ο Κάρι είναι στην κουβέντα, αλλά η θέση της ομάδας του δεν βοηθά, ενώ και ο Εμπίντ έχει κάνει απίθανη σεζόν, αλλά μάλλον το... ιστορικό του δεν τον αφήνει να λάμψει.

Σε όλη αυτή την κουβέντα υπάρχει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ είναι ο παίκτης που πήρε το βραβείο MVP της δύο περασμένες σεζόν και υπήρχε η πεποίθηση ότι τρίτη, συνεχόμενη δεν θα το πάρει. Σίγουρα είναι υποψήφιος και πως αλλιώς, αφού κάνει σχεδόν καλύτερη σεζόν από τις δύο προηγούμενες που πήρε το βραβείο.

Ο σταρ του Μιλγουόκι, έχει 28,4 πόντους κατά μέσο όρο, τους περισσότερους από τις τρεις σεζόν, ενώ κατεβάζει ένα ριμπάουντ περίπου λιγότερο, έχοντας 11, ενώ τις δύο περασμένες σεζόν είναι πάνω από 12. Έχει ανέβει και στις ασίστ, έχοντας φτάσει τις 5,9 ανά παιχνίδι, ενώ σουτάρει με σταθερά στατιστικά. Εκτός από την περσινή σεζόν που έπεσε λίγο, έχει 57% στο δίποντο και κρατάει το 30% στο τρίποντο του. Οι Μπακς φαίνεται πως θα καταλήξουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και η πρόκληση των playoffs είναι μπροστά τους, με την σεζόν τους πάντως να μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο τα περασμένα χρόνια.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όποια και αν είναι η τελική επιλογή κρατάει σε πολύ υψηλό επίπεδο το παιχνίδι του και αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του. Κάνει ακόμα μια MVP σεζόν και αξίζει σίγουρα να είναι στην κουβέντα μέχρι το τέλος. Το αν θα το πάρει κιόλας θα το ξέρουμε σε μερικές εβδομάδες. Το αξίζει όμως;

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα