Ο κόσμος «κατακτά» το ΝΒΑ: Μη Αμερικανοί όλοι οι υποψήφιοι MVP! (pic)

Αντωνία Σπανού
Ο κόσμος «κατακτά» το ΝΒΑ: Μη Αμερικανοί όλοι οι υποψήφιοι MVP! (pic)

bet365

Οι 4 υποψήφιοι MVP, που ξεχωρίζουν στην κούρσα, είναι μη Αμερικανοί και αυτό το στοιχείο δείχνει πως έχουν αλλάξει τα πράγματα στο ΝΒΑ.

Κάποτε κάποιος μη Αμερικανός δυσκολεύονταν πάρα πολύ να γίνει αποδεκτός στο ΝΒΑ. Οι ξένοι κρινόντουσαν πολύ πιο αυστηρά απ' ότι οι Αμερικανοί και έπρεπε να αποδείξουν διπλά την αξία τους μέσα στο παρκέ. Φαίνεται ότι το ταλέντο που υπάρχει σε όλον τον κόσμο, κατάφερε να ξεχωρίσει και στον δύσκολο κόσμο του ΝΒΑ.

Η νέα τετράδα των φαβορί για τον τίτλο του MVP είναι οι Γιόκιτς, Αντετοκούνμπο, Ντόντσιτς και Εμπίντ. Ένα κοινό που έχουν οι 4 αυτοί παίκτες, εκτός από το ότι είναι παικταράδες, είναι ότι προέρχονται από χώρες εκτός Αμερικής. Ένας Σέρβος, ένας Σλοβένος, ένας Έλληνας και ένας Καμερουνέζος διεκδικούν τον τίτλο του κορυφαίου της κανονικής διάρκειας και οι Αμερικάνοι δυσκολεύονται.

Ο ΛεΜπρον έχει μείνει εκτός κούρσας, λόγω του τραυματισμού του, ενώ κανείς άλλος δεν είχε την συνέπεια μέσα στην σεζόν. Γιόκιτς και Εμπίντ ίσως να έχουν το προβάδισμα και μεταξύ των 4, αφού ο Γιάννης ταλαιπωρείται και εκείνος από έναν τραυματισμό, ενώ ο Ντόντσιτς ξεκίνησε δύσκολα, ενώ η ομάδα του δίνει μάχη για τα playoffs.

  • Γιόκιτς: 26 πόντους, 10,9 ριμπάουντ, 8,8 ασίστ
  • Εμπίντ: 29,8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 3,1 ασίστ
  • Αντετοκούνμπο: 28,5 πόντους, 11,2 ριμπάουντ, 6,1 ασίστ
  • Ντόντσιτς: 28,6 πόντους, 7,9 ριμπάουντ, 8,6 ασίστ

Διαβάστε ακόμα

Νετς - Χόρνετς 130-115: Εύκολα με Ντουράντ! (vid)

Σίξερς - Κλίπερς 106-103: Εμπίντ λαμπρός τους οδηγεί! (vid)

Ρόκετς - Νάγκετς 99-128: Το... βιολί του ο Γιόκιτς! (vid)

Τζαζ - Πέισερς 119-111: Το γύρισαν, αλλά αγωνιούν για Μίτσελ! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα