ΛεΜπρόν: Φέτος θα παίξει τα λιγότερα ματς στην καριέρα του! (pic & vid)

ΛεΜπρόν: Φέτος θα παίξει τα λιγότερα ματς στην καριέρα του! (pic & vid)

Νίκος Καρφής
ΛεΜπρόν: Φέτος θα παίξει τα λιγότερα ματς στην καριέρα του! (pic & vid)

bet365

Συνήθως είναι ironman και χάνει ελάχιστα φέτος μέσα στη σεζόν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Φέτος το πράγμα άλλαξε και το gazzetta.gr γράφει για τον Βασιλιά που θα αγωνιστεί φέτος λιγότερο από κάθε άλλη φορά.

Είναι ο άνθρωπος που ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος με αυτά που έχει κατακτήσει. Πάντα διψά για παραπάνω συνέχεια επιδιώκει την τελειότητα και δεν σταματά να δουλεύει.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στοχεύει στο repeat με τους Λέικερς φέτος, όμως για πρώτη φορά στην καριέρα του έχει παίξει σε τόσα λίγα ματς στη regular season.

Το gazzetta.gr στέκεται στα πεπραγμένα του Ironman ΛεΜπρόν (επιστρέφει την επόμενη εβδομάδα) όλα αυτά τα χρόνια και στα ματς που έχει αγωνιστεί και τα συγκρίνει με τη φετινή σεζόν που έχει χτυπηθεί από τραυματισμό.

Φέτος θα παίξει τα λιγότερα ματς της καριέρας του στη regular season

φωτογραφία: basketball reference

O ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ήξερε τι σημαίνει σοβαρός τραυματισμός τα προηγούμενα χρόνια. Ήταν ένας σκύλος που λύγιζε σχεδόν ποτέ και έπαιζε πάρα πολλά ματς κατά τη διάρκεια της regular season.

Πάντα δούλευε σκληρά για να κρατήσει το σώμα του σε τέλεια κατάσταση, ενώ έχει κάνει την διατροφή του.... επιστήμη, προσέχοντας για να είναι πάντα σε top επίπεδο και να κρατιέται μακριά από τραυματισμούς.

Φέτος όμως ο Βασιλιάς τραυματίστηκε σοβαρά στον δεξί αστράγαλο στις 20 Μάρτη και ακόμα δεν έχει επιστρέψει στη δράση. Ο ΛεΜπρόν έχει αγωνιστεί φέτος σε μόλις 41 ματς και ότι και να γίνει μέχρι να μπει στα playoffs, θα παίξει την σεζόν που διανύουμε τα λιγότερα παιχνίδια. Μάλιστα αγωνίζεται κατά μέσο όρο λιγότερο από κάθε άλλη σεζόν (33.9 λεπτά ανά ματς).

Τα προηγούμενα χρόνια θύμιζε Ironman, ενώ τη σεζόν 2018-19 αγωνίστηκε σε 55 παιχνίδια. Σε μια σεζόν που επίσης βίωσε τραυματισμό, ενώ δεν υπήρxε και λόγος να επιστρέψει στο τέλος, αφού οι Λέικερς ήταν και μαθηματικά εκτός playoffs.

Aπό το 2003-04 που μπήκε στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη μέχρι και το 2014, μόνο σε μία σεζόν αγωνίστηκε σε λιγότερα από 75 παιχνίδια. Μόνο το 11-12 που πάτησε παρκέ σε 62 ματς στους Χιτ, σε μια σεζόν που στο τέλος πήρε και τον τίτλο.

Αυτή η σεζόν και το 2019 αποτελούσαν τις χειρότερες σε θέμα των ματς που αγωνίστηκε. Γενικά ο ΛεΜπρόν δεν θέλει να χάνει ματς, κάτι που φάνηκε και από την αγωνιστική περίοδο 2017-18, τότε που έπαιξε και στα 82 ματς της regular season.

«Διχάζει» με τον τραυματισμό του

Οι Λέικερς μαζί με τους Νετς είναι τα μεγάλα φαβορί για να φτάσουν στον τίτλο φέτος. Ο ΛεΜπρόν έχει πατήσει τα 36 του πλέον και αρκετοί θεωρούν πως αν και έχασε ένα μεγάλο μέρος της σεζόν, θα του κάνει καλό για να ανακτήσει δυνάμεις ενόψει playoffs και να είναι πιο φρέσκος.

Πολύς κόσμος θεωρεί πως ο Βασιλιάς θα παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμο στην postseason, αφού ο τραυματισμός τον κράτησε καιρό εκτός παρκέ και του επέτρεψε να ξεκουραστεί.

Όμως υπάρχει και η άλλη οπτική που αποκτά πολλούς υποστηρικτές. Πολλοί πιστεύουν πως η απουσία του ΛεΜπρόν από τόσα ματς, σε συνδυασμό και με τον τραυματισμό του Ντέιβις, θα δημιουργήσει προβλήματα στους Λέικερς και στα playoffs.

Η ομάδα δεν θα δουλεύει στον αυτόματο όπως γινόταν πριν τραυματιστούν οι 2 σταρ της και υπάρχει πιθανότητα να δυσκολευτούν αρκετά και στους πρώτους γύρους των playoffs.

Αυτή τη στιγμή οι Λέικερς είναι 5οι και απειλούνται και από τους 6ους Μάβερικς. Σε περίπτωση που βγουν 6οι και κοντραριστούν με τους Κλίπερς (3οι αυτή τη στιγμή) θα μπουν στα βαθιά από νωρίς.

Μην ξεχνάτε πως οι Κλίπερς τα τελευταία χρόνια, είναι η ομάδα που τους δυσκολεύει περισσότερο από κάθε άλλον. Μένει να δούμε αν ο ΛεΜπρόν θα παρουσιαστεί στο 100% μετά από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας του, αφού είναι ένας σταρ που δεν του αρέσει να κάθεται και αποζητά να παίζει πολλά ματς μέσα στη σεζόν.

Πάντως πλέον στα 36 του, ίσως αυτή η απουσία να του κάνει καλό και να του επιτρέψει να ανακτήσει δυνάμεις ενόψει playoffs.

Διαβάστε ακόμα

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Δεν σταματάει την αποκατάσταση ακόμη και όταν βλέπει τους Λέικερς! (vid)

 

NBA Τελευταία Νέα