Χιτ: Η «πολυφωνία» στην επίθεση που... σκότωσε τους Μπακς! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χιτ: Η «πολυφωνία» στην επίθεση που... σκότωσε τους Μπακς! (pics & vids)

bet365

Οι Χιτ... καθάρισαν τους Μπακς στα 5 ματς και το gazzetta.gr γράφει για την πολυφωνία της παρέας του Τζίμι Μπάτλερ που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα κλειστά παιχνίδια της σειράς και τους κάνει να ονειρεύονται μεγαλεία.

Οι Μπακς δεν κατάφεραν να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ για ακόμα μια φορά. Πέρυσι ήταν οι Ράπτορς που τους απέκλεισαν στους τελικούς Ανατολής. Φέτος ήρθαν οι Χιτ και τους... καθάρισαν με 4-1 στους ημιτελικούς περιφέρειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε πως θα μείνει στο Μιλγουόκι και πλέον ο όλος ο κόσμος περιμένει να δει τι θα γίνει στην επόμενη σεζόν στα... ελάφια.

Πάντως ο Greek Freak ξέρει πολύ καλά πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες θα μπορούσαν να παίξουν καλύτερα στη σειρά με το Μαϊάμι.

Το σύνολο του Έρικ Σποέλστρα από την άλλη έδειξε πολύ σταθερό, παίζοντας καλύτερο μπάσκετ από τους Μπακς σε όλη τη σειρά.

Φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε και η... πολυφωνία των Χιτ, καθώς το Μαϊάμι πήρε πολλά πράγματα από πολλούς παίκτες.

Το gazzetta.gr γράφει για τις πολλές λύσεις που έχουν οι Χιτ τόσο σε επίπεδο βασικών όσο και στον πάγκο τους και τους βάζει σε πλεονεκτική θέση ακόμα και για το πρωτάθλημα.

Η... πολυφωνία του Μαϊάμι έκανε τη διαφορά

Αν παρατηρήσει κάποιος και τα 5 ματς της σειράς, θα διαπιστώσει πως το Μαϊάμι έχει βρεί λύσεις από πολλούς παίκτες σε όλα τα ματς.

Όλοι δίνουν πράγματα στον επιθετικό τομέα και συμπληρώνουν μια κακή βραδιά ενός συμπαίκτη τους.

Στο Game 1 ο Μπάτλερ είχε 40, ο Ντράγκιτς 27, ο Αντεμπάγιο 12 με 17 ριμπάουντ και ο Χίροου 11. Ακόμα και ο Κράουντερ μπορεί να μην ήταν διψήφιος (είχε 9)., ωστόσο πρόσθεσε και 9 ριμπάουντ στην στατιστική του.

Στο 2ο ματς και στη νίκη-θρίλερ των Χιτ με 116-114, η ομάδα του Σποέλστρα είχε 7 διψήφιους. Ο Ντράγκιτς είχε 23, ο Χίροου 17, ο Κράουντερ 16, ο Αντεμπάγιο 15, ο Μπάτλερ 13 και ο Ολίνικ 11.

Πάμε και στο Game 3. Eκεί ο Μπάτλερ είχε 30, ο Αντεμπάγιο 20 με 16 ριμποάουντ, ο Κράουντερ 17, ο Ντράγκιτς 15 και ο Χίροου 13.

Στο επόμενο ματς οι Χιτ είχαν 6 διψήφιους. Όλοι τους βασικούς μαζί με τον συνήθη ύποπτο Χίροου. Ο Αντεμπάγιο μέτρησε 26, ο Ρόμπινσον 20, ο Κράουντερ 18, ενώ οι Μπάτλερ και Ντράγκιτς είχαν από 17.

Τέλος το έργο επαναληφθηκε στο Game 5, όπου 6 παίκτες των Χιτ είχαν 10+ πόντους. Ντραγκιτς και Μπάτλερ από 17, ο Κράουντερ 16, ο Χίροου 14, ο Αντεμπάγιο 13 και ο Ολίνικ 12.

Θα βοηθήσει και στον επόμενο γύρο η «ποικιλία» των Χιτ

Αυτή η ποικιλία που έχει το Μαϊάμι στην επίθεση του και οι πολλές επιλογές στα χέρια του Έρικ Σποέλστρα μπορούν να είναι το ατού της ομάδας και στον επόμενο γύρο κόντρα σε Σέλτικς ή Ράπτορς.

Η εξαιρετική δουλειά που έγινε από τον Πατ Ράιλι στο χτίσιμο της ομάδας, λύνει τα χέρια του Σποέλστρα που διαθέτει γεμάτο οπλοστάσιο.

Ντράγκιτς, Μπάτλερ, Ρόμπινσον, Κράουντερ και Αντεμπάγιο βασική πεντάδα, ενώ από τον πάγκο κάνει σπουδαίες εμφανίσεις ο Χίροου, έχοντας τη συμπαράσταση των Ναν, Ολίνικ και του 3 φορές πρωταθλητή του ΝΒΑ και μετρ των ειδικών αποστολών, Αντρέ Ιγκουοντάλα. Από πίσω ο νικητής των καρφωμάτων φέτος, Ντέρικ Τζόουνς που όμως δεν χρησιμοποιείται πολύ στα playoffs.

Οι Χιτ επέστρεψαν σε τελικούς Ανατολής για πρώτη φορά μετά το 2014, όμως δεν θέλουν να μείνουν εκεί. Ονειρεύονται την επιστροφή στην κορυφή, στον θρόνο του ΝΒΑ μετά το 2013 και την Big-3 των ΛεΜπρόν-Ουέιντ-Μπος.

 

NBA Τελευταία Νέα