Χιτ: Η πιο... ψαγμένη rookie ιστορία της σεζόν! (pics & vids)

Χιτ: Η πιο... ψαγμένη rookie ιστορία της σεζόν! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Χιτ: Η πιο... ψαγμένη rookie ιστορία της σεζόν! (pics & vids)

bet365

Oι Χιτ έχουν βρει... λαβράκια στις περιπτώσεις του Κέντρικ Ναν και Τάιλερ Χίροου και το gazzetta.gr γράφει για την ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα της σεζόν με τον τσαμπουκά των rookies.

Ειδική προσφορά* για τα ντέρμπι της Κυριακής | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το καλοκαίρι έκλεισε το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ιστορία των Χιτ. Ο τεράστιος Ντουέιν Ουέιντ έριξε τους τίτλους τέλους στην καριέρα του, αφήνοντας το αγαπημένο του Μαϊάμι.

Πολλοί θεωρούσαν πως οι Χιτ θα αποτελέσουν ένα αίνιγμα στο ξεκίνημα της σεζόν και στεκόντουσαν στο τι μπορεί να δώσει στην ομάδα ο ηγέτης Τζίμι Μπάτλερ.

Κι όμως τη διαφορά στο σύνολο του Έρικ Σποέλστρα που θα ριζώσει στους Χιτ, δεν την κάνει μόνο ο Jimmy Buckets.

Η ομάδα που πήρε τα πρωταθλήματα του 2012 και το 2013 με την Big-Three (ΛεΜπρόν, Ουέιντ, Μπος), επέλεξε να εμπιστευτεί και να ρίξει στα βαθιά 2 rookies. Τον Τάιλερ Χίροου και τον Κέντρικ Ναν.

Μέχρι στιγμής δικαιώνεται απόλυτα από την επιλογή της να δώσει χώρο στους νέους και το gazzetta.gr γράφει για την πιο συναρπαστική ιστορία της σεζόν και βγάζει το καπέλο στο Μαϊάμι για τον σχεδιασμό που έχει κάνει.

Σίγουρα οι επιλογές που έκαναν φέτος οι Χιτ στους rookies θα πρέπει να διδάσκεται στα σεμινάρια. Ένας undrafted και ένα No.13 κάνουν την ομάδα να πετά στα ουράνια.

Οι rookies.... εκτοξέουν την ομάδα

O κύριος Κέντρικ Ναν δεν έγινε draft, όμως πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ των Χιτ. Έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει με την 40άρα που πέτυχε στην preseason. Tότε όλοι ξεκίνησαν να ασχολούνται με αυτό το παιδί που έδειξε πως έχει κάτι το ιδιαίτερο.

Η ομάδα του τον εμπιστεύεται πολύ, σε σημείο που ο Σποέλστρα τον ξεκινά βασικό στα ματς. Τον έχει βγάλει στην... βιτρίνα και ο 24χρονος δικαιώνει τον προπονητή για την επιλογή του αυτή.

Θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του rookie της σεζόν. Μετρά 16.6 πόντους, 2.6 ασίστ και 2.2 ριμπάουντ. Το σημαντικότερο απ'όλα είναι ότι παίζει με μεγάλη αυτοπεποίθηση σαν να βρίσκεται 10 χρόνια στη λίγκα.

Παίζει 28.4 λεπτά μέσο όρο και επιχειρεί 14.3 προσπάθεις ανά ματς, κάτι που δείχνει πως δεν φοβάται. Φανερώνει τον βασικό ρόλο που έχει και θα έχει στην φετινή ομάδα του Σποέλστρα που αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στο ξεκίνημα.

Ικανός στο να.... πληγώνει τον αντίπαλο τόσο με τα μπασίματα του, αλλά και με το τρίποντο αφού σουτάρει με το 37% στα 5.8 τρίποντα που παίρνει ανά παιχνίδι.

Σίγουρα το front office και οι φίλοι των Χιτ θα τρίβουν τα χέρια τους με τον Ναν που ήρθε από το πουθενά και αποτελεί τον 3o σκόρερ.

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι ο undrafted player με τους περισσότερους πόντους στα 5 πρώτα ματς της καριέρας του.

Και αν ο Ναν αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, ο Χίροου είναι η... σοδιά της ομάδας από το draft.

Στηρίχθηκαν στον Τάιλερ, αφού τον επέλεξαν στο Νο.13 της διαδικασίας για να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν εξαιρετικό σουτέρ με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

Ο 19χρονος shooting guard άρχισε να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του από τα ματς της προετοιμασίας. Αν ζεσταθεί, δύσκολα μπορείς να τον αντιμετωπίσεις. Σαν τον Ναν και αυτός έχει τρομερή πίστη στις δυνατότητες και δεν φοβάται. Δεν διστάζει, θέλει να γίνει παράγοντας στο ματς ανά πάσα στιγμή και να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Χίροου είναι 3ος σκόρερ του Μαϊάμι με 13.1 πόντους, ενώ συνεισφέρει και σε άλλους σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού όπως οι ασίστ και τα ριμπάουντ.

Μετρά 2.2 τελικές πάσες ανά ματς, ενώ κατεβάζει 5.8 ριμπάουντ μέσο όρο. Εξαιρετική επίδοση για shooting guard που βρίσκεται στην πρώτη σεζόν της καριέρας του.

Παίζει 29.2 λεπτά μέσο όρο, κάτι που σημαίνει πως είναι ο παίκτης που μένει περισσότερο στο παρκέ μετά τον βασικό point guard Τζάστις Ουίνσλοου.

Μάλιστα έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία που σκόραρε 29 πόντους με λιγότερα από 10 σουτ.

Ένα στοιχείο που εξηγεί πολλά για την φετινή εικόνα των Χιτ, είναι πως παρόλο που οι Ναν και Χίροου παίζουν στην ίδια θέση (shooting guard), έχουν βρει τον χρόνο και τον χώρο για να ξεδιπλώσουν το πλούσιο ταλέντο του.

Και αυτό πρέπει να πιστωθεί τόσο στον Έρικ Σποέλστρα για τον τρόπο που τους χρησιμοποίει στα ματς, όσο και στο front office της ομάδας που τους επέλεξε.

Ο Αντεμπάγιο θα κάνει το... μπαμ!

Μπαμ Αντεμπάγιο όνομα και πράγμα. Το όνομα του εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο, αυτό που πιθανότατα θα δούμε φέτος την χρονιά εκτόξευσης του. Ο Αντεμπάγιο δεν είναι rookie. Είναι η τρίτη του σεζον στο ΝΒΑ. Όμως αξίζει η αναφορά στον ψηλό του Μαϊάμι, γιατί η ομάδα του σιγά-σιγά τον ετοίμασε για να τον βγάλει στην πρώτη γραμμή φέτος. Και να του δείξει πως αυτός είναι το σημείο αναφοράς στη ρακέτα της ομάδας.

Η αποχώρηση του Ουάιτσαϊντ δεν μας έκανε σοφότερους. Οι Χιτ ήθελαν να μπουν σε νέα εποχή σχετικά αυτόν που κάνει κουμάντο στο ζωγραφιστό.

Ακόμα ένας λόγος που δείχνει τον άρτιο προγραμματισμό του Μαϊάμι για τη σεζόν που διανύουμε.

To status του έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι. Την σεζόν 2018-19 έπαιζε 23.3 λεπτά ανά ματς και είχε 8.9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ, 2.2 ασίστ και 0.8 μπλοκ.

Φέτος υπογράφει το limit up και οι αριθμοί του λένε την αλήθεια. Σκοράρει 12.8 πόντους, 9.3 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.7 μπλοκ. Ξέρετε πολλούς ψηλούς που να μοιράζουν 4.9 ασίστ ανά ματς; Δεν νομίζω. Είναι ο 2ος καλύτερος πασέρ των Χιτ πίσω από τον all around Μπάτλερ.

Ο Αντεμπάγιο διαβάζει καλά το παιχνίδι και ξέρει να εκμεταλλεύεται τους συμπαίκτες του. Ένας σέντερ που συνεχώς βάζει καινούριες κινήσεις στο παιχνίδι του και βελτιώνεται μέσα στη... ρακέτα.

Ο Μπαμ νιώθει καλά στο Μαϊάμι σε μια ομάδα που δίνει τόπο στο νιάτα και τους αφήνει να ανοίξουν τα... φτερά τους.

Ομάδα για το παρόν και το μέλλον

Δεν είναι τυχαίο που οι 5 παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους Χιτ είναι οι Ουίνσλοου, Μπάτλερ, Χίροου, Αντεμπάγιο και Ναν.

Χίροου και Ναν στη rookie σεζόν, ο Αντεμπάγιο τριτοετής και ο Ουίνσλοου είναι στην 4η χρονιά του.

Οι Χιτ χτίζουν για το μέλλον, ασχολούνται ειλικρινά με τους νέους παίκτες. Βρίσκονται δίπλα τους και τους βοηθούν να εξελιχθούν και μαζί τους να εξελιχθεί και η ομάδα.

Τον Τζάστις Ουίνσλοου τον πήραν ως small forward. Τον... έπλασαν όμως και τον έκαναν point guard, βελτιώνοντας τον και δίνοντας του περισσότερο τη μπάλα στα χέρια.

Τα αποτελέσματα αυτού φαίνονται στο γήπεδο, εκεί όπου έχει 13.8 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4.8 ασίστ. Τη δική του... πινελία βάζει και ο 4ετής στο ΝΒΑ, Ντέρικ Τζόουνς που αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων dunker της λίγκας και είναι χρήσιμος με 7.3 πόντους σε 14.3 λεπτά ανά παιχνίδι. Είπαμε ο κάθε ένας έχει τον ρόλο του στην ομάδα και νιώθει έτοιμος για τη στιγμή που θα μπει στο παρκέ.

Ουτε τους Μπάτλερ, Λέοναρντ, Ρόμπινσον και Ολίνικ τους έχουν πάρει τα χρόνια. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Τζίμι είναι 30άρης με μεγάλη εμπειρία και αποτελεί τον ηγέτη της ομάδας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον έμπειρο και πρώτο σκόρερ της ομάδας, Ντράγκιτς που δίνει πολλές λύσεις στο σύνολο του Σποέλστρα.

Ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στη λίγκα

Οι βλέψεις των Χιτ για την σεζόν είναι μεγάλες. Ναι μεν θέλουν να χτίσουν μια ομάδα που θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσουν στην τύχη της τη φετινή σεζόν.

Ο... καθρέφτης μιας ομάδας είναι το γήπεδο. Και στο γήπεδο το Μαϊάμι... μαγεύει μέχρι στιγμής. Παίζει όμορφο μπάσκετ χωρίς να εκβιάζουν προσπάθειες οι παίκτες του και έχει κάνει όλους τους παίκτες να νιώσουν όμορφα που αγωνίζονται στην ομάδα.

Το Μαϊάμι έχει ένα από τα κορυφαία ρεκόρ στη λίγκα με 6-3. Εντός έδρας έχει 3-0 και δεν απειλείται από κανέναν.

Μάλιστα οι 5 από τις 6 νίκες ήταν... περίπατοι, δείχνοντας πως η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα.

Και η μοναδική που δεν ήταν περίπατος ήταν εκείνη μέσα στο Μιλγουόκι. Ξέρετε πολλές ομάδες που θα φύγουν με το διπλό φέτος από την έδρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο; Δεν είναι και πολλλές.

Οι Χιτ ήδη κάνουν... θόρυβο στη λίγκα και όλος ο κόσμος περιμένει να δει που θα καταλήξει όλο αυτό.

Η ομάδα από το Μαϊάμι αποτελεί την συναρπαστικότερη rookie ιστορία της σεζόν και το παράδειγμα για το πως ένα franchise μπορεί να βάλει στην... εξίσωση τους νέους παίκτες της, δίνοντας τους την ευκαιρία να κολυμπήσουν στα.... βαθιά.

 

NBA Τελευταία Νέα