NBA: Πως ο ενθουσιασμός της επανέναρξης μετατράπηκε σε αμφιβολία για την συνέχεια! (poll)

Αντωνία Σπανού
NBA: Πως ο ενθουσιασμός της επανέναρξης μετατράπηκε σε αμφιβολία για την συνέχεια! (poll)

bet365

Ο ενθουσιασμός που υπήρχε για το ΝΒΑ και την επιστροφή στην δράση, έχει δώσει την θέση του σε προβληματισμό και οι αντιδράσεις δημιουργούν προβληματισμό.

Virtual Sports* στο επίκεντρο του καζίνο. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μπορεί μια εβδομάδα πριν να ανακοινώθηκε η επιστροφή του ΝΒΑ στην δράση, αλλά πλέον όλα μοιάζουν λιγότερο βέβαια. Η λίγκα χρειάστηκε περίπου τρεις μήνες για να φτιάξει ένα πλάνο και ένα σχέδιο που να επιτρέψει σε παίκτες και προπονητές να συνεχίσουν την σεζόν, το παρουσίασε, ψηφίστηκε, αλλά τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν και αυτό γιατί όλοι καταλαβαίνουν σταδιακά ότι θα υπάρξουν δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για να δούμε μπάσκετ.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Ήταν 11 Μαρτίου όταν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού «χτύπησαν» το ΝΒΑ και άμεσα σταμάτησαν όλοι οι αγώνες. Η πανδημία «γονάτισε» όλο τον πλανήτη, τα θύματα είναι χιλιάδες και με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν οι χώρες να επιστρέψουν στην καθημερινότητα τους.

Το ΝΒΑ, το οποίο χάνει μυθικά χρήματα με το πάγωμα της σεζόν, έψαχνε μια λύση για να καταφέρει να επιστρέψει τις ομάδες στο παρκέ και να τελειώσει η σεζόν έχοντας πρωταθλητή. Το σχέδιο που προχώρησε είναι αυτό που θέλει τα παιχνίδια να ξεκινούν 30 Ιουλίου, με 22 ομάδες να πηγαίνουν όλες στο Ορλάντο και όσους πάνε στους Τελικούς να μένουν εκεί μέχρι 12 Οκτώβρη. Το σχέδιο - φούσκα, που θέλει παίκτες και προπονητές αποκομμένους από τα πάντα για μερικούς μήνες προκρίθηκε, αν και τα προβλήματα είναι αρκετά και κάθε ημέρα προκύπτουν κι άλλα.

Υπάρχουν διάφορα θέματα με ομάδες και αρκετά απλά, όπως ότι οι Ράπτορς, δυσκολεύονται να ταξιδέψουν από το Τορόντο και αν το κάνουν υπάρχουν παίκτες που θα λείπουν από τα σπίτια τους για πάρα πολύ καιρό, μέχρι οι ομάδες που μένουν εκτός γκρινιάζουν για την απραξία τους μέχρι την 1η Δεκέμβρη, που πιθανότατα θα αρχίσει η νέα σεζόν. Προβληματισμός υπάρχει και για τους ηλικιωμένους προπονητές που θα έχουν μεγαλύτερο ρίσκο, ενώ πολλές λεπτομέρειες έχουν έρθει στην δημοσιότητα και υπάρχουν απορίες για λειτουργικά θέματα.

Όλα αυτά είναι απλά μερικά προβλήματα, που προστίθενται στα μεγάλα ερωτηματικά.

  • Σχεδόν αδύνατη η φούσκα για 2000 άτομα

Υπάρχει η πρόβλεψη για καθημερινά τεστ, σε όλους, μαζί και το προσωπικό, αλλά κάτι τέτοιο πρακτικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει και δεν είναι και σίγουρο ότι θα είναι όλοι ασφαλείς με αυτόν τον τρόπο, αφού κάποιος μπορεί να είναι ασυμπτωματικός και ξαφνικά να βγει θετικός σε τεστ. Οι ειδικοί είναι σίγουροι ότι αν κολλήσει ένας παίκτης σίγουρα θα κολλήσουν κι οι άλλοι, αφού το μπάσκετ παίζεται σε κλειστό χώρο, ο αέρας είναι ο ίδιος και οι ιδρωμένοι παίκτες μπορούν να κολλήσουν ο ένας τον άλλον. Το σχέδιο του ΝΒΑ θέλει τους θετικούς παίκτες να απομονώνονται και οι υπόλοιποι να συνεχίζουν κανονικά, αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν εκφράσει την δυσαρέσκεια τους, στο να μείνουν τόσες μήνες χωρίς καμία επαφή.

  • Επίσης ένα άλλο ζήτημα που δεν έχει να κάνει με τον κορονοϊό, είναι οι διαδηλώσεις που γίνονται ενάντια στον ρατσισμό στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ βιώνουν μαι δύσκολη κατάσταση, αφού η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό ξεκίνησε μαζικές κινητοποιήσεις, με άπαντες να ενώνουν τις φωνές τους ενάντια στον ρατσισμό και τους παίκτες του ΝΒΑ, που έχουν δεχτεί και αυτοί με την σειρά τους σε πολλές περιπτώσεις κάτι αντίστοιχο, να στέκονται στο πλευρό της κοινωνίας. Οι επιφυλάξεις έχουν να κάνουν με το πως θα φανεί το να φύγουν ξαφνικά από τον «κόσμο» και να πάνε να κλειστούν σε μια φούσκα για να παίξουν μπάσκετ; Στην αρχή υπήρχαν λιγότερες φωνές, πλέον ο Ίρβινγκ έχει βγει μπροστά και μαζί του έχει τουλάχιστον 100 παίκτες που εκφράζουν σοβαρές αμφιβολίες για να πειστούν να πάνε να παίξουν μπάσκετ, με τον ΛεΜπρον πάντως να βρίσκεται απέναντι τους.

  • Άλλο ζήτημα είναι το θέμα των ομάδων που ίσως να μην έχουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον να επιστρέψουν

Το ΝΒΑ έχει καλέσει 22 ομάδες να συνεχίσουν την σεζόν, με 8 ματς κανονικής περιόδου και έπειτα τα ματς των playoffs έχοντας πάντως ομάδες, όπως οι Σανς και οι Ουίζαρντς, που δεν έχουν αντικειμενικές ελπίδες για να κάνουν κάτι ουσιαστικό. Ουσιαστικά έχουν μηδενικές ελπίδες και θα πρέπει οι παίκτες να μπουν σε μια τεράστια διαδικασία, χωρίς να υπάρχει λόγος. Παράλληλα, πολλοί λένε το ίδιο και για τις ομάδες που μπορεί να χάνουν με 2-0 σε μια σειρά playoffs, που μπορεί να εγκαταλείπουν την προσπάθεια για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ προκύπτει και το θέμα των τραυματισμών, μετά από τόσο καιρό απραξίας.

  • Το θέμα της ψυχικής υγείας παικτών και κοινωνίας

Άπαντες θεωρούν ότι με το να επιστρέψουν τα σπορ θα κάνει καλό και στην κοινωνία, που έχει περάσει εξαιρετικά δύσκολα και το να βλέπει κάποιος μπάσκετ σίγουρα του δίνει μια αίσθηση... κανονικότητας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι παίκτες, που και αυτοί με την σειρά τους βίωσαν ακριβώς το ίδιο και μάλιστα πολλοί δεν θέλουν να βρεθούν σε μια φούσκα, ενώ η κοινωνία έχει τόσα πολλά θέματα να αντιμετωπίσει. Από την μία ο ιός από την άλλη οι διαδηλώσεις, πολλοί παίκτης, όπως σχολίασε και ο Τζορτζ Χιλ, το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται είναι το μπάσκετ. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πάρα πολλά, το ίδιο και οι αντιδράσεις και η σιγουριά της περασμένης εβδομάδας για το ΝΒΑ ανήκει στο παρελθόν.

Όσοι αντιδρούν αποφάσισαν να πουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει θέμα και το περίβλημα της φούσκας, που έτσι κι αλλιώς ήταν εύθραυστο μοιάζει πιο οριακό από ποτέ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα