Sacramento Bee: «Ο Μπράουν θέλει να δει περισσότερα από τον Βεζένκοβ στην άμυνα»

Sacramento Bee: «Ο Μπράουν θέλει να δει περισσότερα από τον Βεζένκοβ στην άμυνα»

Ο Σάσα Βεζένκοβ.

bet365

Τι ακριβώς συμβαίνει με τον Σάσα Βεζένκοβ και τη θέση του στο ροτέισον των Σακραμέντο Κινγκς; Σύμφωνα με την Sacramento Bee αυτό που τον αφήνει πίσω είναι η άμυνά του.

Οι δηλώσεις του Μάικ Μπράουν, αναφορικά με τη θέση του Σάσα Βεζένκοβ στο ροτέισον των Σακραμέντο Κινγκς, έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια. Κυρίως αρνητικά, για τον προπονητή των Κινγκς.

Πώς γίνεται μία επένδυση 20 εκατομμυρίων δολαρίων να μη βρίσκεται στο ροτέισον; Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη απορία. Με την τοπική εφημερίδα της πόλης, την Sacramento Bee να επιχειρεί να ξεδιαλύνει τις δηλώσεις του Μπράουν.

Αρχικά, τονίζει ότι ο άλλοτε προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς παίζει με ένα ροτέισον 9-10 παικτών. Και ήδη από την περσινή ομάδα που έφτασε μέχρι το 2ο γύρο της Δύσης, δέκα άτομα είναι στο ρόστερ.

Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι για κάθε νεοφερμένο, όχι μόνο για τον Βεζένκοβ, θα είναι η δύσκολη η είσοδος στο ροτέισον.

Ο Βεζένκοβ, απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς μπήκε στο παρκέ, ουσιαστικά με την 3η πεντάδα (στα μέσα της 3ης περιόδου), με τον Μπράουν στα λεγόμενά να εξηγεί ότι ο Βούλγαρος φόργουορντ αναμένεται να μπει στο ροτέισον της 2ης πεντάδας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να επιστρέψει στην τρίτη.

Σύμφωνα με τα δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του , το «πρόβλημα» με την παρουσία του Βεζένκοβ στο ροτέισον είναι η άμυνά του.

Ο Βεζένκοβ και η άμυνα no middle

«Η άμυνά του απέναντι στο Τορόντο ήταν στην καλύτερη περίπτωση ΟΚ. Επέτρεψε αρκετές φορές την μπάλα να πάει στο κέντρο της επίθεσης και εμείς είμαστε μία ομάδα no middle (σ.σ.: θέλουν να πιέζουν στα άκρα της άμυνας και να κρατούν εκεί την μπάλα, αντί να επιτρέψουν να πάει στην κορυφή). Πρέπει να κρατάει την μπάλα στο πλάι και πρέπει να βεβαιωθεί ότι συνεχίζει να καταλαβαίνει τη λίγκα. Πρέπει να βλέπει όσα περισσότερα βίντεο μπορεί με παίκτες που μπορεί να αντιμετωπίσει, έτσι ώστε να καταλάβει τη νοοτροπία τους, όσο πιο γρήγορα το κάνει, τόσο το καλύτερο», ήταν τα λόγια του Μπράουν.

Το δημοσίευμα προσθέτει τις αρετές που έχει δείξει ο Βεζένκοβ στην επίθεση, την ικανότητα να πασάρει, να «κόβει», ενώ τονίζει ότι διαθέτει την πιο «βαθιά» καμπύλη μάθησης απ' όλους τους παίκτες στο ρόστερ της preseason. Το τελευταίο σημαίνει ότι ο MVP της EuroLeague καλείται να μάθει κάτι καινούργιο γοργά και σε μικρό χρονικό διάστημα.

@Photo credits: Sacramento Kings twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα