Η επόμενη μέρα των Λέικερς: Η απόφαση του ΛεΜπρόν, ο Ντέιβις και οι πέντε free agents

Η επόμενη μέρα των Λέικερς: Η απόφαση του ΛεΜπρόν, ο Ντέιβις και οι πέντε free agents

ΛεΜπρόν και Ντέιβις σκόρπισαν τους Γουόριορς

bet365

Οι Λος Άντζελες Λέικερς έχασαν με 4-0 από τους Ντένβερ Νάγκετς στους τελικούς της Δύσης και πλέον στρέφουν το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, με την απόφαση του ΛεΜπρόν Τζέιμς φυσικά να αποτελεί τον νούμερο ένα παράγοντα.

Η μέρα για τους φίλους των Λος Άντζελες Λέικερς είναι αρκετά... ζοφερή. Δεν ήταν μόνο το sweep από τους Ντένβερ Νάγκετς του Νίκολα Γιόκιτς, αλλά και όσα ακολούθησαν με τις δηλώσεις του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο «βασιλιάς» τόνισε πως έχει αρκετά πράγματα να σκεφτεί όσον αφορά το μέλλον του στο μπάσκετ, αφήνοντας ανοιχτό μέχρι και το παράθυρο της απόσυρσης. Φυσικά αυτή η απόφαση θα κρίνει τα πάντα στην επόμενη μέρα των «λιμνανθρώπων», αφού θα χρειαστεί να πάνε σε ολικό rebuild, αν ο ΛεΜπρόν τελικά πει το αντίο.

Αυτήν τη στιγμή, με τη σεζόν των Λέικερς να έχει ολοκληρωθεί, στην ομάδα υπάρχουν επτά ενεργά συμβόλαια, μεταξύ αυτών φυσικά των Ντέιβις και ΛεΜπρόν. Ο ψηλός των «λιμνανθρώπων» μάλιστα μπαίνει στην τελευταία χρονιά του max συμβολαίου που είχε υπογράψει το 2020-21 και έχει λαμβάνειν 189 εκατομμύρια δολάρια. Μαζί τους και οι Μπίσλι, Μπάμπα, Βάντερμπιλτ, Χάρισον και Κρίστι που έχουν εγγυημένη θέση στο ρόστερ.

Από εκεί και πέρα πέντε παίκτες μένουν ελεύθεροι, αλλά μερικοί εξ αυτών είναι restricted free agent, κάτι που σημαίνει πως οι Λέικερς έχουν δικαίωμα να ματσάρουν οποιαδήποτε πρόταση. Το πρόβλημα έρχεται όταν δεν μπορούν να υπερβούν τα χρήματα που έχουν να δαπανήσουν, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση του Ριβς που έχει κάνει άλμα απόδοσης στη σεζόν και μπορεί να διεκδικήσει ένα πολύ μεγάλο ποσό στην αγορά.

Ως restricted free agent, οι Λέικερς μπορούν να φτάσουν ως τα 50 εκατομμύρια και να κάνουν ό,τι μπορούν δηλαδή για να κρατήσουν, έναν παίκτη που κέρδισε θέση στην πεντάδα τους μέσα στη σεζόν. Οι υπόλοιποι free agents είναι οι Ράσελ (unrestricted), Χατσιμούρα (restricted), Σρέντερ (unrestricted) και Γουόκερ IV (unrestricted), με τους δύο πρώτους τουλάχιστον όπως αναφέρουν και τα ρεπορτάζ από τις ΗΠΑ να θεωρείται σίγουρο πως θα πάρουν συμβόλαιο και του χρόνου.

 

NBA Τελευταία Νέα