Μάβερικς: Θέλουν να κερδίσουν μόλις την 7η επανάληψη αγώνα στην ιστορία του NBA (vid)

Μάβερικς: Θέλουν να κερδίσουν μόλις την 7η επανάληψη αγώνα στην ιστορία του NBA (vid)

Μάβερικς: Θέλουν να κερδίσουν μόλις την 7η επανάληψη αγώνα στην ιστορία του NBA (vid)

bet365

Οι Ντάλας Μάβερικς ηττήθηκαν από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, όμως ο Μαρκ Κιούμπαν είναι έξαλλος με τη διαιτησία. Η ομάδα του Τέξας έχει κάνει ένσταση για το ματς και ελπίζει να γίνει μόλις η 7η ομάδα που κερδίζει την επανάληψη ενός αγώνα ή τη διεξαγωγή ενός κομματιού της αναμέτρησης!

Η φάση από την αναμέτρηση των Ντάλας Μάβερικς με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πρέπει να έχει παίξει χιλιάδες φορές. Ξανά και ξανά. Η πεντάδα των Γουόριορς μόνη της στην μία πλευρά του παρκέ. Σε αυτή της επίθεσης. Και οι Μάβερικς... άφαντοι. Από το τηλεοπτικό πλάνο, γιατί οι πέντε παίκτες έμειναν στην άλλη πλευρά, σε αυτή της δικής τους επίθεσης.

Οι Γουόριορς σκόραραν και το Ντάλας έμεινε να... γκρινιάζει για τους διαιτητές, οι οποίοι είχαν δώσει αρχικά κατοχή στους Μάβερικς και μετά άλλαξαν την απόφασή τους, δίχως - όπως λένε - να ενημερωθούν.

Ο Μαρκ Κιούμπαν δήλωνε έξαλλος με τους διαιτητές, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και την ήττα της ομάδας του, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «τη χειρότερη στην ιστορία του NBA».

Οι Μάβερικς κατέθεσαν ένσταση για το αποτέλεσμα και αναμένουν την απόφαση της λίγκας. Χωρίς να έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Μόλις έξι φορές στα 76 χρόνια του NBA έχει διαταχθεί η επανάληψη ενός αγώνα ή ενός κομματιού του. Και μάλιστα η τελευταία σημειώθηκε πριν από 16 χρόνια!

28/11/1952 - Μιλγουόκι Χοκς - Φιλαντέλφια Γουόριορς

Τότε καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε καταλήξει στην τωρινή της έδρα. Οι Χοκς είχαν μείνει με τέσσερις παίκτες, λόγω αποβολών, αλλά τους επέτρεψαν την είσοδο ενός πέμπτου (απ' όσους είχαν αποβληθεί), με αποτέλεσμα την επανάληψη της αναμέτρησης. Το αποτέλεσμα άλλαξε, αφού στο πρώτο ματς οι Χοκς επικράτησαν (78-77 στην παράταση), ενώ στο δεύτερο η νίκη κατέληξε στους Γουόριορς (72-69 στην παράταση).

6/11/1969 - Ατλάντα Χοκς - Σικάγο Μπουλς

Ένα buzzer beater tip-in που δεν μέτρησε οδήγησε στην επανάληψη του τελευταίου δευτερόλεπτου (!), με το αποτέλεσμα να μένει το ίδιο (124-124) και τις δύο ομάδες να παίζουν παράταση (νίκη για τους Χοκς).

3/12/1971 - Κλίβελαντ Καβαλίερς - Μπάφαλο Μπρέιβς

Οι Καβαλίερς διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έλαβαν το κανονικό τάιμ άουτ που δικαιούνταν, τα τέσσερα τελευταία δεύτερα έγιναν ξανά, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε: Νίκη για τους Μπρέιβς.

8/11/1978 - Νιου Τζέρσεϊ Νετς - Φιλαντέλφια 76ερς

Οι τρεις τεχνικές ποινές στον προπονητή των Νετς, Κέβιν Λάουερι (ξεπέρασαν το όριο των δύο) έφεραν την επανάληψη του υπόλοιπου του αγώνα από εκείνο το σημείο (17:50).

Η επανάληψη έγινε στις 23 Μαρτίου 1979, με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει trade στο μεσοδιάστημα και τρεις παίκτες (Έρικ Μάνεϊ, Χάρβεϊ Κάτσινγκς και Ραλφ Σίμπσον) φόρεσαν και τις δύο φανέλες (στα δύο ματς)!

30/11/1982 - Λος Άντζελες Λέικερς - Σαν Αντόνιο Σπερς

Μία λάθος απόφαση σε μία βολή του Νορμ Νίξον έφερε ένα τζάμπολ, αντί να επιτραπεί η εκτέλεση της βολής από τον γκαρντ των Λέικερς. Το Λος Άντζελες πήρε το τζάμπολ, ισοφάρισε στη λήξη και επικράτησε στην παράταση.

Η επανάληψη ξεκίνησε από τη βολή του Νίξον, τρία δεύτερα πριν την ολοκλήρωση της αναμέτρησης. Οι Σπερς ήταν οι τελικοί νικητές.

19/12/2007 - Μαϊάμι Χιτ - Ατλάντα Χοκς

Ο Σακίλ Ο' Νιλ αποβλήθηκε λανθασμένα με έξι φάουλ, ενώ είχε πέντε, 51.9 δεύτερα πριν το τέλος της παράτασης. Από εκείνο το σημείο άρχισε η επανάληψή του, τον Μάρτιο του 2008 πλέον. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε και ο Σακ δεν αγωνίστηκε, αφού είχε ήδη γίνει ανταλλαγή στους Φοίνιξ Σανς.

 

NBA Τελευταία Νέα