Αντετοκούνμπο: Ο Χάρελ και η σκάλα ξύπνησαν τη... freak πλευρά του Γιάννη

Αντετοκούνμπο: Ο Χάρελ και η σκάλα ξύπνησαν τη... freak πλευρά του Γιάννη

Δημήτρης Οικονόμου
Αντετοκούνμπο: Ο Χάρελ και η σκάλα ξύπνησαν τη... freak πλευρά του Γιάννη

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ισοπεδωτικός στα τελευταία 8 παιχνίδια των Μπακς, ισοφαρίζοντας επιδόσεις που ανήκουν στον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Το Gazzetta μέσω του InStat ρίχνει αναλυτική ματιά σε όσα πέτυχε αυτό το διάστημα.

Δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από τις 18 Νοεμβρίου. Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Σίξερς στη Φιλαδέλφεια με 110-102 σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Μοντρέζλ Χάρελ αλλά και τη... σκάλα που τοποθέτησαν οι γηπεδούχοι για να μην εκτελέσει βολές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak αναζητά τα εμπόδια στη μέχρι τώρα καριέρα του. Τα ψάχνει, τα θεωρεί προκλήσεις έως ότου καταφέρει να τα υπερκεράσει. Κάτι τέτοιο συνέβη και με τα παιχνίδια μυαλού των Σίξερς.

Σε εκείνο το ματς ο Αντετοκούνμπο σουτάρει 4/15 βολές και σκοράρει 25 πόντους. Λίγοι δεν είναι, αλλά για τον δυό φορές MVP στο παρελθόν και έναν εκ των κορυφαίων της λίγκας δεν είναι και αρκετοί. Ο Giannis έκτοτε τρέχει ή μάλλον... καλπάζει, αφού δεν έχει κατέβει από τους 30 πόντους σε καμία των περιπτώσεων για τα 8 ματς που ακολούθησαν, μεταξύ αυτών και η 40άρα απέναντι στους Λέικερς.

Κάτι που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ιστορία, καθώς μόνο ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ πέτυχε κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Ο θρύλος των Μπακς σταμάτησε στα 16 σερί παιχνίδια με 30+ πόντους, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο σερί ανήκει και πάλι στον ίδιο με 8, έχοντας πλέον δίπλα του τον Αντετοκούνμπο, μετά τους 35 κόντρα στους Κινγκς, που θέλει να το «σπάσει» τα ξημερώματα του Σαββάτου κόντρα στον Ντόντσιτς.

Το σκοράρισμα Αντετοκούνμπο στα 8 τελευταία παιχνίδια

  • Μπλέιζερς: 37 πόντοι, 16/23 2π, 0/1 3π, 5/12 β.
  • Μπουλς: 36 πόντοι, 15/25 2π, 0/2 3π, 6/9 β.
  • Καβαλίερς: 38 πόντοι, 11/17 2π, 2/3 3π, 10/14 β.
  • Μάβερικς: 30 πόντοι, 11/17 2π, 0/2 3π, 8/10 β.
  • Νικς: 37 πόντοι, 11/17 2π, 2/8 3π, 8/11 β.
  • Λέικερς: 40 πόντοι, 16/20 2π, 0/3 3π, 8/11 β.
  • Μάτζικ: 34 πόντοι, 9/17 2π, 2/4 3π, 8/11 β.
  • Κινγκς: 35 πόντοι, 10/17 2π, 2/2 3π, 9/10 β.

Τα εντυπωσιακά νούμερα του Γιάννη και οι πόντοι ανά κατοχή

Είναι γεγονός πως ο Μοντρέζλ Χάρελ ξύπνησε το «τέρας». Ο Αντετοκούνμπο πραγματικά έχει... εκραγεί και κάνει έναν άτυπο διαγωνισμό με τον εαυτό του, για το πόσο πιο μακριά μπορεί να φτάσει. Βλέποντας ίσως και τα νούμερα του Τέιτουμ, μπαίνει σε μία άτυπη κόντρα MVP μαζί του.

Ο Greek Freak έχει στα 8 τελευταία παιχνίδια 35.9 πόντους, με το εξωπραγματικό 1.33 ανά κατοχή και 32% από το τρίποντο, 70.8% στις βολές. Μάλιστα το τελευταίο νούμερο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο αν δεν υπήρχε η μουντζούρα του 41.7% στη βάση αυτής της οκτάδας με τους Μπλέιζερς. Συνολικά πάντως εκτελεί με 66.1% True Shooting σε αυτό το διάστημα, δίπλα σε 9.6 ριμπάουντ και 5.9 ασίστ.

Το μοναδικό ψεγάδι αυτών των εμφανίσεων για τον Αντετοκούνμπο, που κάνει νούμερα καλύτερα από την πρώτη MVP σεζόν του, είναι το τρίποντο από την κορυφή, με μόλις 3/14 όπως μαρτυρά το InStat.

1
Το shot chart του Αντετοκούνμπο στα τελευταία 8 παιχνίδια

Ένα πραγματικό θηρίο που δε σταματιέται μόλις κοιτάξει προς το καλάθι, ο Γιάννης έχει να επιδείξει τουλάχιστον έναν πόντο ανά κατοχή σε εννέα κατηγορίες σκοραρίσματος όπως βλέπουμε στο InStat. Αριθμοί πραγματικά απίθανοι, που φανερώνουν ότι βάζει την μπάλα και τους αντιπάλους του με όποιον τρόπο θέλει στο καλάθι.

Πόντοι ανά κατοχή με επίδοση =>1

  • Transition: 1.36
  • Iso: 1.18
  • Επιθετικό ριμπάουντ: 1.47
  • Drive: 1.23
  • Χειριστής pick n' roll: 1
  • Roller στο pick n' roll: 1.08
  • Κοψίματα: 1.27
  • Πίσω από σκριν: 1.5
  • Hand offs: 1.4

Ειδικότερα για το iso ή τα drive σε συνδυασμό με τα pick n' roll, καταστάσεις δηλαδή πέντε εναντίον πέντε, τα νούμερά του είναι τρομακτικά και όπως είναι φυσιολογικό καμία άμυνα δεν έχει το αντίδοτο για να τα σταματήσει όλα αυτά στο πακέτο του ενός.

Με την ύπαρξη του Χόλιντεϊ αλλά και την ένταξη σιγά σιγά του Μίντλετον στο παιχνίδι των Μπακς, η Ανατολή γίνεται κούρσα για δύο, μιας και οι Σέλτικς δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν, κάνοντας ακόμα πιο σπουδαίο το παιχνίδι μεταξύ τους τα Χριστούγεννα.

Το καλύτερο βέβαια για όλη τη λίγκα θα είναι να μην υπάρξει άλλη πρόκληση προς τον Γιάννη, διότι μία σκάλα αρκούσε ώστε να φανεί η... freak πλευρά του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα