Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν: Ο πρώτος κυριαρχεί, ο δεύτερος... ζει και βασιλεύει (vids)

Αντετοκούνμπο, ΛεΜπρόν: Ο πρώτος κυριαρχεί, ο δεύτερος... ζει και βασιλεύει (vids)

bet365

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε από νωρίς να βάλει το στέμμα του βασιλιά στο ΝΒΑ, όμως ο ΛεΜπρόν αρνείται να το παραδώσει ακόμα στα 38 του χρόνια.

Οδεύαμε ολοταχώς προς τα Χριστούγεννα του 2019. Οι Μπακς του MVP Γιάννη Αντετοκούνμπο υποδέχονται τους Λέικερς που θέλουν να πάνε όλον τον δρόμο προς τον τίτλο. Ο Greek Freak είναι ακαταγώνιστος, συναντά τον ΛεΜπρόν και κάνει τότε ρεκόρ καριέρας από το τρίποντο, πετυχαίνοντας 5/8, για να σκοράρει 34 πόντους.

Σε ένα από αυτά φτάνει σε μία κίνηση σχεδόν... ιεροσυλίας. Σχηματίζει με τα χέρια του το στέμμα και δείχνει πως αυτός πλέον είναι ο νέος βασιλιάς. Δείχνει στον ΛεΜπρόν Τζέιμς πως η δική του εποχή έχει τελειώσει.

Ο βασιλιάς όμως δεν... πέθανε. Ο dominant Τζέιμς εκείνης της περιόδου είχε τις δικές του απαντήσεις στο φινάλε της σεζόν. Ακόμα και έτσι στο αποτύπωμα του χρόνου ήταν φανερό πως οι πορείες των δύο θα είναι εκ διαμέτρου αντίθετες.

Η άμμος στην κλεψύδρα άρχισε της δόξας για τον Γιάννη ξεκίνησε να αδειάζει, ακόμα και αν χρειάστηκε να περιμένει για έναν ακόμα χρόνο έως ότου στεφθεί τελικά... βασιλιάς του ΝΒΑ.

Ο Αντετοκούνμπο είχε και συνεχίζει να έχει τα φρένα του... σπασμένα. Κάθε μέρα που περνάει και ένας καλπασμός, προς το απέναντι καλάθι, το προσωπικό ρεκόρ, τους τίτλους, την αιωνιότητα. Ένας σταρ που ήρθε από τον δύσκολο δρόμο για να μείνει στα βιβλία.

Ο Γιάννης είναι υπερηχητικός αλλά αυτό που κάνει ο ΛεΜπρόν παραμένει εξωπραγματικό

Ο Γιάννης του 2022 είναι απολύτως φυσιολογικό να μην είναι ίδιος με αυτόν του 2019. Δύο φορές MVP πλέον, πιο ώριμος από ποτέ, με διαρκείς βελτιώσεις στο παιχνίδι του, στο σουτ από μακριά. Ένας από τους πιο δυνατούς πνευματικά παίκτες στο ΝΒΑ που διανύει τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του και ως εκ τούτου με το ημερολόγιο να είναι καρφωμένο στον Δεκέμβριο του 2022, είναι αναμενόμενο -σχεδόν υποχρεωτικό- να είναι αυτός πρωταγωνιστής.

Θα υπάρξουν μέρες στην καριέρα του, όταν αυτή φτάσει προς τη δύση της, που θα δώσει τη σκυτάλη στους συμπαίκτες του. Ο Μπότσαμπ ή οποιοσδήποτε ρούκι των Μπακς εκείνη την περίοδο θα έχει την πολυτέλεια να πάρει τις μπάλες του Γιάννη, με εκείνον να δίνει άλλα στοιχεία στο παρκέ. Δεν είναι ουτοπία αλλά δικές του δηλώσεις, όταν ρωτήθηκε φέτος για το κατά πόσο είναι δυνατόν να παίζει στα κόκκινα.

Από την άλλη όμως αυτό που συνεχίζει να κάνει ο ΛεΜπρόν είναι εξωπραγματικό. Ο Γιάννης αναφέρει πως λατρεύει να παίζει με τους καλύτερους και είναι αδύνατο σε αυτήν την πρόταση να μην συμπεριληφθεί ο Τζέιμς. Στις 30 Δεκεμβρίου θα φτάσει να συγκαταλέγεται σε αυτούς που κουβαλούν 38 Μάηδες στην πλάτη, όμως η επίδρασή του στο παιχνίδι παραμένει εντυπωσιακή.

Βάζοντας διαρκώς τροχοπέδη στην αναμενόμενη καθίζησή του, ο ΛεΜπρόν κατηγορείται για το φετινό μείγμα των Λέικερς, χωρίς να παίρνει τα credits του ότι παραμένει ο καλύτερος παίκτης τους. Το κυνήγι των ρεκόρ είναι ένα από τα βέλη που εκτοξεύονται προς την κατεύθυνσή του. Ήδη με τις 11 ασίστ κόντρα στους Μπακς ξεπέρασε τον Μάτζικ Τζόνσον, μετρώντας παράλληλα 28 πόντους και 8 ριμπάουντ, την ώρα που ο απόλυτος στόχος είναι η... προσπέραση στον Τζαμπάρ για τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών.

Εύκολα να το λες αλλά καθόλου εύκολο να το πραγματοποιείς στα 38, με τέτοιο ζήλο αλλά και τόση κυριαρχία στο παρκέ. Για να φτάσεις σε ένα μεγάλο ρεκόρ πρέπει πρώτα να διατηρήσεις τον εαυτό σου στην τροχιά τους. Και ο Τζέιμς μπορεί εκείνο το βράδυ του Δεκεμβρίου το 2019 να έβγαλε για λίγο το βαρύ του στέμμα, όμως η βασιλεία του, παρότι έχουν περάσει τρεις Δεκέμβρηδες δεν έχει παρέλθει.

@Photo credits: Twitter/ Bucks
 

NBA Τελευταία Νέα