Σέλτικς: Το κάστρο στην άμμο έχει γερά θεμέλια και διπλό παρονομαστή για τα τελικά (vid)

Σέλτικς: Το κάστρο στην άμμο έχει γερά θεμέλια και διπλό παρονομαστή για τα τελικά (vid)

Σέλτικς: Το κάστρο στην άμμο έχει γερά θεμέλια και διπλό παρονομαστή για τα τελικά (vid)

bet365

Οι Σέλτικς ηγούνται της Ανατολής και δείχνουν να έχουν γερά θεμέλια σε ένα κάστρο από άμμο που λατρεύει να χτίζει ο Τζο Ματσούλα με τον Τζέισον Τέιτουμ μπροστάρη!

Το φυσικό φαινόμενο της παλίρροιας είναι το μόνο που φοβούνται οι Σέλτικς στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Τουλάχιστον αυτό έχει καταφέρει ο Τζο Ματσούλα με την τακτική του. Έχοντας αφαιρέσει κάθε είδους... φόβου από τους παίκτες του, μία εικόνα ή ένα βίντεο από κάστρο άμμου πριν από το βίντεο της βελτίωσης είναι για εκείνον μία μικρή νίκη!

Η Βοστόνη έκλεισε τα αυτιά της όταν αμφισβητήθηκε στον απόηχο του σκανδάλου με τον Ουντόκα. Ο αντικαταστάτης του και ο Τζέισον Τέιτουμ φρόντισαν για αυτό. Είναι ο διπλός παρονομαστής στον οποίο βασίζει η ομάδα τα θεμέλιά της -τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου- για να ηγείται αυτή τη στιγμή στην ανατολική περιφέρεια με ρεκόρ 18-4 και να απολαμβάνει τις συζητήσεις που την στέλνουν... στα τελικά.

Για το μυστικό της επιτυχίας μιλήσαμε. Οι πληγές κλείνουν με μία πρόκληση. «Κάθε φορά που ερχόμαστε για βίντεο, μας δείχνει βίντεο ή φωτογραφία ενός κάστρου από άμμο. Σαν μία μεταφορά για το τί μπορείς να χτίσεις με τον καλύτερο τρόπο και μία παλίρροια να στο πάρει μακριά» αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Τέιτουμ για τον προπονητή του.

Ο Τέιτουμ σε τροχιά MVP

Η... σκάλα με τους υποψήφιους MVPs για την τρέχουσα περίοδο είναι μακρά και οι διεκδικητές του τίτλου δίνουν σκληρή μάχη μέχρι να κοκκινίσει και το τελευταίο χρονόμετρο. Λούκα Ντόντσιτς και Γιάννης Αντετοκούνμπο «παραμονεύουν» με τον Σλοβένο να έχει τα ηνία προς το παρόν, όμως τα πεπραγμένα του Τζέισον Τέιτουμ έχουν κάθε λόγο να τραβούν τα βλέμματα και στη δική του πλευρά.

Από τα 21 παιχνίδια που έχει δώσει, μόλις στα 2 έχει σκοράρει κάτω από 25 πόντους. Η πιο πρόσφατη απόδειξη για το γεγονός πως ο Τέιτουμ τρέχει σε ρυθμό «πολυτιμότερου» είναι οι 49 πόντοι κόντρα στους Χιτ για μία σειρά από ρεκόρ. Ο 24χρονος φόργουορντ όχι μόνο αποτέλεσε τον νεότερο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ που φτάνει σε πολλαπλά παιχνίδια 45+ πόντους, 10+ ριμπάουντ και 8+ τρίποντα!

Ενώ σκαρφάλωσε και στην πρώτη θέση με τον νεότερο παίκτη που φτάνει τα 900 τρίποντα στην καριέρα του! Η αυτοπεποίθηση του Τέιτουμ είναι εμφανής σε κάθε παιχνίδι των Σέλτικς με τον ίδιο να έχει εναρμονιστεί πλήρως με το "βάρος" που έχει επωμιστεί δίπλα στους Τζέιλεν Μπράουν και Μάρκους Σμαρτ.

Παίρνοντας «step by step» την εξέλιξη της περιόδου, ο Τέιτουμ αποτελεί τον παίκτη του μήνα για την Ανατολή κερδίζοντας κάθε άλλο όνομα στη λίστα. Με 31.6 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ ανά παιχνίδι η υποψηφιότητα σφραγίζεται και ο ηγέτης των Κελτών δίνει την προσωπική του παράσταση αγγίζοντας τα όρια του «βιονικού» σκανάροντας τα λεπτά συμμετοχής του.

Η "μέθοδος Ματσούλα"

Σε ερώτηση για την πορεία της ομάδας του μέχρι στιγμής, ο κόουτς Ματσούλα δεν δίστασε να δηλώσει πως «οι παίκτες μου είναι καλύτεροι στο να παίζουν από ό,τι εγώ στο να κοουτσάρω». Και πράγματι μία δόση αλήθειας υπάρχει στις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού δεν ήταν δυνατόν ο ίδιος να... φυτέψει τις τεχνικές του στο μυαλό των παικτών.

Το σύνολο των Σέλτικς ήταν δομημένο με ταλέντο και μοιρασμένες ευθύνες και χρειαζόταν το κατάλληλο ραβδί να διορθώσει όσα ράγισαν από τις αποκαλύψεις για τον Ίμε Ουντόκα. Οι πληγές ήταν βαθιές, όμως εκείνος δεν άφησε να επηρεάσουν τον κορμό της Βοστόνης έχοντας ζήσει την πραγματικότητα αυτού του οργανισμού.

Ο Ματσούλα κατόρθωσε να διώξει γρήγορα από πάνω του τις «ταμπέλες» του νέου, άπειρου προπονητή δίνοντας το χέρι του τόσο στους παίκτες του όσο και στη διοίκηση της ομάδας σε μία ένδειξη αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ως προπονητής του μήνα παίρνει ένα ποσοστό από τα...εύσημα για την εικόνα των Σέλτικς, όμως βαδίζει στα ίδια μονοπάτια που βρισκόταν και τα προηγούμενα χρόνια στις υπόλοιπες καρέκλες του πάγκου!

Και έπειτα από ένα σερί αγώνων, ο μέχρι πρότινος δικός τους «Τζο» αναδεικνύεται προπονητής του μήνα για την Ανατολή και μέσα από τις οδηγίες του κάνει γερά τα θεμέλια αυτού του κάστρου που επιμένει να δείχνει στους παίκτες του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα