Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Κέρδισαν τέσσερα παιχνίδια στην «Dame Time» χωρίς να σκοράρει ο Λίλαρντ (vids)

Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Κέρδισαν τέσσερα παιχνίδια στην «Dame Time» χωρίς να σκοράρει ο Λίλαρντ (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Πόρτλαντ Μπλέιζερς: Κέρδισαν τέσσερα παιχνίδια στην «Dame Time» χωρίς να σκοράρει ο Λίλαρντ (vids)

bet365

Στο 7-3 το Πόρτλαντ χωρίς ο Ντέμιαν Λίλαρντ, ο σπεσιαλίστας του είδους να έχει βάλει buzzer beater. Οι συμπαίκτες του όμως έχουν κάνει φανταστική δουλειά σε αυτόν τον τομέα.

Μεγάλα σουτ στο φινάλε του χρόνου, τα γνωστά σε όλους buzzer-beater. Μπαίνουν και «σκοτώνουν» τον αντίπαλο, μεταφέροντας τη νίκη πολλές φορές από τη μία πλευρά στην άλλη και δε δίνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Αν κάποιος έχει συνδέσει το όνομά του με αυτά τα τελευταία χρόνια, δεν είναι άλλος από τον Ντέμιαν Λίλαρντ. Η επονομαζόμενη και «Dame Time» καθιερώθηκε όταν ο Λίλαρντ καθήλωνε τη μία ομάδα μετά την άλλη με τα μακρινά του σουτ, έχοντας ως κορωνίδα αυτό απέναντι στους Θάντερ, μπροστά στα απλωμένα χέρια του Πολ Τζόρτζ.

Λες και έχει μεταλαμπαδεύσει αυτό το παγωμένο αίμα του στις φλέβες των συμπαικτών του στο Πόρτλαντ, ο Ντέιμ με την επιστροφή του βλέπει τα... τέκνα του να παίρνουν λίγη από τη λάμψη του.

Οι Μπλέιζερς έχουν κάνει ένα τρομερό ξεκίνημα στη σεζόν, φτάνοντας στο 7-3, ρεκόρ που έχουν οι Σανς και οι Νάγκετς για να μοιραστούν τη δεύτερη θέση της Δύσης, πίσω από τη Γιούτα που... τρελαίνει κόσμο!

Σάιμονς, Γκραντ και Χαρτ πήραν τη σκυτάλη από τον Λίλαρντ

Τέσσερις από αυτές τις επτά νίκες για το Πόρτλαντ έχουν έρθει οριακά, με τον τρόπο του Λίλαρντ στην Dame Time, αλλά χωρίς αυτός να παίρνει την ευθύνη. Η συμμετοχή του περιορίστηκε στο να τραβήξει σα μαγνήτης την αντίπαλη άμυνα, εν προκειμένω αυτήν των Χιτ με τρεις παίκτες να πέφτουν πάνω του και τον Τζος Χαρτ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία. Ο Χαρτ έγινε ο τρίτος διαφορετικός παίκτης που κρίνει την έκβαση ενός ματς για το Πόρτλαντ, με το κομβικό του τρίποντο από τη γωνία.

Η αρχή έγινε με τον Σάιμονς σε ένα όχι ακριβώς buzzer beater. Με 7'' στο ρολόι για να ολοκληρωθεί η παράταση κόντρα στους Σανς, ο Σάιμονς σκόραρε διαμορφώνοντας το 113-111.

Τη σκυτάλη για τη συνέχεια της Dame Time πήρε ο Τζεράμι Γκραντ. Ο νεοφερμένος φόργουορντ είδε από νωρίς το DNA της ομάδας να κυλάει στις φλέβες του. Πρώτα «σκότωσε» τους Λέικερς του ΛεΜπρόν στο Λος Άντζελες (εκεί βέβαια ο Ντέιμ σκόραρε ένα μεγάλο τρίποντο προτού μπει το συγκεκριμένο σουτ) και στη συνέχεια σε νεκρό χρόνο άφησε... ξερούς τους Σανς.

Τέσσερις νίκες με την αύρα και τον τρόπο του Λίλαρντ, χωρίς εκείνος να πάρει ακόμα... το όπλο του. Άπαντες στο Πόρτλαντ θα ήθελαν αυτά τα συνεχόμενα W να έρχονται χωρίς χτυποκάρδια, αλλά κανείς δε θα έλεγε όχι στο να δει την μπάλα στα χέρια του ηγέτη τους με τα δευτερόλεπτα να κυλούν απειλητικά. Προς το παρόν τα βάζουν όλοι οι υπόλοιποι, κάποια στιγμή θα τα βάλει και αυτός, για να δείξει σε όλους το ρολόι του.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα