Τζαζ: Πιστέψτε το, η Γιούτα του Μάρκανεν είναι πρώτη στη Δύση και το αξίζει (vid)

Τζαζ: Πιστέψτε το, η Γιούτα του Μάρκανεν είναι πρώτη στη Δύση και το αξίζει (vid)

Νίκος Καρφής
Τζαζ: Πιστέψτε το, η Γιούτα του Μάρκανεν είναι πρώτη στη Δύση και το αξίζει (vid)

bet365

Oι Τζαζ τρελαίνουν κόσμο φέτος και το Gazzetta στέκεται στην μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Οι κακοί φέτος Λέικερς δεν είχαν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς απέναντι στους Τζαζ και οι Μορμόνοι πραγματοποίησαν ακόμα μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Η Γιούτα τους... καθάρισε με χαρακτηριστική ευκολία με 139-116 και με αυτόν τον τρόπο πάτησε στην κορυφή της Δύσης, έχοντας ρεκόρ 9-3.

Το Gazzetta στέκεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται στους Τζαζ στην μετά-Γκομπέρ και Μίτσελ εποχή, με την ομάδα από τη Γιούτα να δίνουν τον ρόλο του ηγέτη στον Μάρκανεν και δίπλα του να βάζουν αρκετές έξυπνες πινελιές. Εκεί όπου οι περισσότεροι πίστευαν στην αρχή της σεζόν πως οι Τζαζ θα αποτελούν μία απο τις χειρότερες ομάδες στη Δύση, οι Μορμόνοι κλείνουν στόματα.

Καθαρίζουν ομάδες που στοχεύουν playoffs

Η θέση των Τζαζ στην κορυφή της Δύσης δεν είναι τυχαία. Αυτό το 9-3 δεν είναι προϊόν συγκυριών και εύκολου προγράμματος. Οι Τζαζ έχουν καθαρίσει αρκετές ομάδες που έχουν στόχο στο τέλος της regular season να βρεθούν στα playoffs. Έχουν νικήσει Νάγκετς, Τίμπεργουλβς, Πέλικανς, Γκρίζλις δύο φορές, Λέικερς δύο φορές, Κλίπερς και Ρόκετς. Από αυτούς μόνο το Χιούστον δεν δείχνει ικανό να παλέψει για την postseason. Έχουν χάσει μόνο από τους Μάβερικς του Ντόντσιτς με 3 πόντους, αλλά και από τους Ρόκετς και τους Νάγκετς. Πάντως δείχνει να είναι μια ομάδα που έχει φτιαχθεί για τις δύσκολες καταστάσεις, αφού επικράτησε των Νάγκετς και των Τίμπεργουλβς στην παράταση, ενώ νίκησε με 124-123 στο ένα από τα δύο ματς το Μέμφις. O Γουίλ Χάρντι, ο προπονητής τους πήρε την πρώτη του δουλειά σαν head coach φέτος και... κολυμπάει στα βαθιά, κάνοντας εξαιρετική δουλειά. Πέρυσι ήταν assistant του Ουντόκα στους Σέλτικς, με τους οποίους πήγε στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο ηγέτης Μάρκανεν και το supporting cast

H φυγή των ηγετών Μίτσελ και Γκομπέρ, έκανε πολλούς να πιστέψουν πως φέτος η Γιούτα θα πάει για tanking και θα βρίσκεται στον πάτο της Δύσης. Όμως ο Λάουρι Μάρκανεν και η παρέα του είχαν άλλη άποψη και την καταθέτουν στο παρκέ σε κάθε ματς. Ο Μάρκανεν πραγματοποιεί εντυπωσιακή σεζόν και μετρά 21.9 πόντους, 8.8 ριμπάουντ και 52.9% εντός παιδιάς. Πίσω του έχει τον Κλάρκσον που έμεινε από την περσινή ομάδα με 18.3 πόντους, 5.2 ασίστ και 4.6 ριμπάουντ, ενώ σουτάρει με 42.1% στα τρίποντα. Σημαντικές βοήθειες δίνει ο Σέξτον που βρέθηκε στο πακέτο ανταλλαγής για τον Μίτσελ και έχει 14.5 πόντους. Ο έμπειρος point guard Μάικλ Κόνλεϊ συνεισφέρει με 12.5 πόντους και 7.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Ολίνικ, Μπίσλεϊ και Βάντερμπιλτ βάζουν το... λιθαράκι τους επίσης στην εξαιρετική εκκίνηση των Τζαζ.

Δεύτερη επίθεση σε όλο το ΝΒΑ

Οι Μορμόνοι είναι αναμφίβολα από τις πιο fun to watch ομάδες του ΝΒΑ και αυτό φαίνεται από τον επιθετικό πλουραλισμό. Η Γιούτα παίζει όμορφο μπάσκετ και αυτή τη στιγμή είναι η δεύτερη καλύτερη επίθεση στη λίγκα, σκοράροντας 118.3 πόντους ανά ματς, με τους πρώτους Πέλικανς να έχουν 118.5. Bρίσκονται στην τρίτη θέση στα εύστοχα τρίποντα με 14.9, φανερώνοντας μια έφεση στο συγκεκριμένο τομέα, αφού διαθέτουν καλούς σουτέρ τόσο στην περιφέρεια, όπως και στους ψηλούς τους. Είναι έκτοι στην κατηγορία των ασίστ, τρίτοι στα κλεψίματα με 7.9 ανά ματς. Τέλος μιλάμε για τη δεύτερη καλύτερη ομάδα στο να επιτρέπει εύστοχα τρίποντα στους αντιπάλους τους. Βάζουν μόλις 10 ανά ματς κόντρα στους Μορμόνους και θα πρέπει να δώσουμε τα credits στην περιφερειακή άμυνα.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα