Αγραβάνης: Εντυπωσιασμένος ο Μπουντενχόλζερ από τη βραδιά καριέρας του με την Εθνική (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Αγραβάνης: Εντυπωσιασμένος ο Μπουντενχόλζερ από τη βραδιά καριέρας του με την Εθνική (vid)

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησε την πιο παραγωγική του εμφάνιση με την φανέλα της Εθνικής κάνοντας ρεκόρ καριέρας και μπορεί να μην έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα κόντρα στους Ισπανούς, αλλά προσέλκυσε το βλέμμα του προπονητή των Μπακς, Μάικ Μπουντενχόλζερ.

H Εθνική ομάδα έδωσε μία άτυπη... ρεβάνς στα φιλικά παιχνίδια με την Ισπανία στη Μαδρίτη και έχοντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εκτός δράσης δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της με την αναμέτρηση να λήγει υπέρ των γηπεδούχων με 87-80.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έλαβε τα ηνία της frontline της ομάδας με τις απουσίες τόσο του σταρ των Μπακς όσο και του Γιώργου Παπαγιάννη να στερούν λύσεις από τον Δημήτρη Ιτούδη. Η «παράσταση» κόντρα στην Ισπανία συνδυάστηκε με ρεκόρ καριέρας με την «γαλανόλευκη» σε μία βραδιά με γεμάτη στατιστική. Ο Έλληνας φόργουορντ που κινείται ελεύθερος στην αγορά αναζητώντας το νέο σταθμό της καριέρας του μετά την πολύ καλή σεζόν με τον Προμηθέα, σκόραρε 24 πόντους (5/5 2π., 2/3 3π. και 8/10 βολές) ανεβάζοντας τον πήχη της απόδοσής του με την Εθνική. Μάλιστα, στην... καρτέλα του προσέθεσε 4 ριμπάουντ και μία ασίστ σε κάτι λιγότερο από 24 λεπτά συμμετοχής.

Μία εμφάνιση που δεν πέρασε απαρατήρητη από το κοινό του WiZink Center και πόσω μάλλον από... την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στις εξέδρες μεταξύ άλλων έδωσε το «παρών» και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ, για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση των παικτών του. Ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς βλέποντας τον Αγραβάνη εν δράσει έμεινε με τις καλύτερες των εντυπώσεων, κάτι που εξέφρασε και προσωπικά στην συζήτηση που ακολούθησε με τον 27χρονο διεθνή μετά την λήξη του αγώνα.

Άλλωστε, θυμίζουμε πως ο 53χρονος τελούσε χρέη τεχνικού στους Χοκς την χρονιά που ο Αγραβάνης επιλέχθηκε στο No59 του draft το 2015 από την ομάδα της Ατλάντα. Η πόρτα του ΝΒΑ παραμένει ανοιχτή για τον ίδιο την ώρα που τα δικαιώματά του για την κορυφαία λίγκα παραμένουν σε εδάφη... Σακραμέντο και τους Κινγκς. Για να βρεθεί, λοιπόν, το όνομά του να εμπλέκεται με τα «ελάφια» θα πρέπει είτε τα δικαιώματά του να περάσουν στα χέρια των Μπακς, είτε να γίνει waiver από πλευράς «βασιλιάδων».

Οι στιγμές που συμπληρώνουν τις Top5 εμφανίσεις του Αγραβάνη με την Εθνική:

  • 22 πόντοι στη νίκη επί της Τουρκίας με 76-67(28/02/22) για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023
  • 19 πόντοι κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία (25/11/21) στην ήττα με 69-78 για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023
  • 17 πόντοι στη νίκη επί της Βοσνίας με 70-65 (24/02/20) στην προκριματική φάση του Eurobasket 2022
  • 16 πόντοι με τη Μεγάλη Βρετανία και τη νίκη με 93-71 (30/06/22) για τα «παράθυρα» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023
@Photo credits: INTIME
 

NBA Τελευταία Νέα