Ντοκ Ρίβερς για tampering των Σίξερς: «Δεν είναι αλήθεια, απλά έτσι λειτουργεί το σύστημα»

Ντοκ Ρίβερς για tampering των Σίξερς: «Δεν είναι αλήθεια, απλά έτσι λειτουργεί το σύστημα»

Newsroom
Ντοκ Ρίβερς για tampering των Σίξερς: «Δεν είναι αλήθεια, απλά έτσι λειτουργεί το σύστημα»

bet365

Ο Ντοκ Ρίβερς θέλησε να δώσει τέλος στις φήμες που εμπλέκουν τους Σίξερς με... tampering εξηγώντας τον λόγο που η παραμονή του Τζέιμς Χάρντεν είναι απολύτως νόμιμη.

Η είδηση που βγήκε από την... πένα του Έιντριαν Βοϊναρόφσκι σχετικά με την έρευνα που επρόκειτο να ξεκινήσει το NBA στους Φιλαντέλφεια Σίξερς για πιθανό tampering... τάραξε τον ομαλό σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Η διοργανώτρια αρχή ότι ενδεχομένως να έχει υπάρξει πιθανή παραβίαση αναφορικά με τις συμφωνίες της ομάδας με τους Τζέιμς Χάρντεν, Πι Τζέι Τάκερ και Ντάνουελ Χάουζ! Και αυτό, γιατί ο «Μούσιας» δεν έκανε opt in στο υπάρχον συμβόλαιό του (με 47.4 εκατομμύρια δολάρια για απολαβές), αλλά δέχθηκε μείωση μισθού με νέα συμφωνία διετίας. Η απόφαση αυτή άνοιξε... χώρο στο salary cap των Σίξερς για τις άλλες δύο μεταγραφές, ωστόσο δημιούργησε υποψίες πως υπήρξε πρόωρη - και συνεπώς παράνομη- προφορική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ντοκ Ρίβερς θέλησε να ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να... πλανάται πάνω από την υπόθεση Χάρντεν καθώς κανείς δεν γνώριζε για την τελική του κίνηση πριν την έναρξη της free agency.

«Πρώτα απ 'όλα, δεν ξέραμε τι θα κάναμε με τα χρήματα που παίρναμε. Και ακούστε, ο Τζέιμς κέρδισε επίσης, γιατί ο Τζέιμς θα μπορούσε να είχε επιλέξει συμβόλαιο ενός έτους. Αντ' αυτού, του δώσαμε για περισσότερα χρόνια. Και έτσι και οι δύο πλευρές κέρδισαν με πολλούς τρόπους» είπε αρχικά ο προπονητής της Φιλαδέλφεια.

Και συνέχισε...«Σας εγγυώμαι ότι ο Ντάριλ Μόρεϊ δεν είχε ιδέα τι επρόκειτο να κάνει ο Τζέιμς. Θυμάμαι ότι του μίλησα την παραμονή όταν ο Τζέιμς μπορούσε να επιλέξει το opt in ή να αποχωρήσει, και μου είπε "Έχουμε πέντε ώρες"».

Ενώ μίλησε για την συχνή σύγχυση που επικρατεί με αντίστοιχα συμβόλαια: «Έχετε 29 ανταγωνιστές απέναντί ​​σας... Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ορισμένες ομάδες - ειδικά πιθανώς εκείνες από τις οποίες πήραμε παίκτες - λένε, "Δεν είναι δίκαιο". Το καταλαβαίνω, το έχω βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση. Όταν ήμουν στους Κλίπερς, καταλήξαμε να πάρουμε τον Καουάι Λέοναρντ. Και όλο το πρωτάθλημα μας συζητούσε για αυτό... Άρα είναι απλώς το πώς λειτουργεί και είναι ένας διαγωνισμός».

 

NBA Τελευταία Νέα