Γουόριορς: Γιατί θα γίνουν η πιο ακριβή ομάδα της ιστορίας (vids)

Γουόριορς: Γιατί θα γίνουν η πιο ακριβή ομάδα της ιστορίας (vids)

Γουόριορς: Γιατί θα γίνουν η πιο ακριβή ομάδα της ιστορίας (vids)

bet365

ΟΙ Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πληρώνουν σταθερά και αμείωτα φόρο πολυτελείας. Σύντομα θα γίνουν η πιο ακριβή ομάδα όλων των εποχών, σε όλα τα αθλήματα, πληρώνοντας φόρο που φτάνει στα 300 εκατομμύρια δολάρια!

Με ένα παχύ τσεκ επιταγών στο χέρι. Οι ιδιοκτήτες των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν δίνουν... μία για τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται.

Ναι, οι Γουόριορς είναι η πιο ακριβή ομάδα, όσον αφορά την ετήσια μισθοδοσία.

Ναι, οι Γουόριορς είναι ο σύλλογος που πληρώνει την υψηλότερο φόρο πολυτελείας.

Και τη σεζόν που ακολουθεί, αυτή της υπεράσπισης του τίτλου, ετοιμάζονται για νέα ρεκόρ. Μετρημένα σε χρήματα. Στα πράσινα χαρτονομίσματα που τα ονομάζουν δολάρια.

Φέτος, η αξία της μισθοδοσίας, μαζί με το φόρο, έφτασε στα 346 εκατομμύρια δολάρια! Και έγινε η δεύτερη πιο ακριβή ομάδα στην ιστορία όλων των λιγκών στη Βόρεια Αμερική.

Τα 357 εκατομμύρια που κόστισαν οι Λος Άντζελες Ντότζερς (ομάδα της MLB) εξακολουθούν να είναι το άπιαστο ρεκόρ.

Άπιαστο γράψαμε; Κρατήστε αυτή τη σκέψη, γιατί η κουβέντα επιστρέφει στους Γουόριορς.

Όπως και στο 2022, έτσι και το 2023 το Γκόλντεν Στέιτ θα πληρώσει ένα έξτρα πρόστιμο, επειδή έχει βρεθεί στο φόρο πολυτελείας για τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες σεζόν.

Κάτι που σημαίνει ότι ο φόρος θα είναι διπλός! Για να το εξηγήσουμε πιο απλά (αν και το σύστημα είναι μπερδεμένο), μετά από ένα συγκεκριμένο ποσό, κάθε ομάδα καλείται να πληρώνει συν ένα έξτρα δολάρια για κάθε δολάριο που ξεπερνάει το όριο. Οι Γουόριορς με το πέναλτι θα πληρώνουν και άλλο ένα. Δηλαδή κάθε δολάριο πάνω από το επιτρεπόμενο όριο θα κοστίζει 3 (1+1+1).

Ξεκινώντας τη σεζόν το Γκόλντεν Στέιτ με εννιά παίκτες στο ρόστερ συν τον έναν που θα αποκτηθεί από το draft, ξεπερνούν κατά 24 εκατομμύρια δολάρια τα 149 που είναι το όριο του salary cap!

Κάπως έτσι το ρόστερ (με μόλις 10 παίκτες) κοστίζει 173 εκατομμύρια, με το φόρο να φτάνει στα 85! Σύνολο που φτάνει στα 258 εκατομμύρια δολάρια.

Μόνο που πρέπει να καλυφθούν και άλλες θέσεις στο ρόστερ, μαζί και το συμβόλαιο του Τζόρνταν Πουλ. Ήδη οι Γουόριορς κάνουν σκέψεις για πρόωρη επέκταση που ξεκινάει από τα 100 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια. Και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 185 για πέντε χρόνια!

Το πρόβλημα για τους Γουόριορς είναι τα συμβόλαια των Γκάρι Πέιτον ΙΙ, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Κέβον Λούνεϊ και Ότο Πόρτερ Τζούνιορ. Όλοι τους, αν έρθουν σε συμφωνία με την ομάδα, δικαιούνται υποχρεωτική αύξηση στα συμβόλαια που ολοκληρώθηκαν στο τέλος της σεζόν.

Κάτι που αναμένεται να εκτινάξει το μπάτζετ της σεζόν. Και να συμπαρασύρει το φόρο πολυτελείας.

Το πιο ακραίο παράδειγμα, αναφέρει ότι το μισθολογικό κόστος για την επόμενη σεζόν μπορεί να φτάσει στα 206 εκατομμύρια δολάρια. Με το φόρο να είναι πιο ακριβός και να ξεπερνάει τα 300 (!) εκατομμύρια δολάρια! Και το σύνολο να φτάσει στο απίθανο ποσό των 506 εκατομμυρίων!

Πάντως, ο GM της ομάδας, Μπομπ Μάγερς είχε θέσει ως το υπέρτατο όριο τα 400 εκατομμύρια (σε σύνολο).

Τα «βαριά» συμβόλαιο

  • Στεφ Κάρι - $48.070.014
  • Κλέι Τόμπσον - $40.600.080
  • Άντριου Γουίγκινς - $33.616.770
  • Ντρέιμοντ Γκριν - $25.806.469

Τα άλλα σίγουρα συμβόλαια

  • Τζέιμς Γουάισμαν - $9.603.360
  • Τζόναθαν Κουμίνγκα - $5.739.960
  • Τζόρνταν Πουλ - $3.901.399
  • Μόουσες Μούντι - $3.740.160
  • Επιλογή στο Draft - $2.196.240

Ο υπολογισμοί που γίνονται από τους ειδικούς του ΝΒΑ στα salary cap αναφέρουν ότι για να πειστεί να μείνει ο Κέβον Λούνεϊ στους Γουόριορς θα χρειαστεί μία ετήσια αποζημίωση λίγο παραπάνω από τα 10 εκατομμύρια.

Στην ίδια κλίμακα αναμένεται να είναι ο Γκάρι Πέιτον ΙΙ, ενώ ο Ότο Πόρτερ είναι σε πιο χαμηλή κλίμακα (6.392.000).

Σε όλα αυτά προσθέστε και δύο παίκτες στο μίνιμουμ ενός συμβολαίου (1.719.000 επί 2).

Εφόσον οι Γουόριορς βρουν τον τρόπο να κινηθούν περισσότερο... φτωχικά τη φετινή σεζόν και να γλιτώσουν τα 300 εκατομμύρια στο φόρο, είναι βέβαιο πως την επόμενη σεζόν (2023-2024) δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γι' αυτό, με δεδομένη την προσθήκη του νέου συμβολαίου του Πουλ.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα