NBA Finals, Κάρι: Πώς έμεινε χωρίς τρίποντο στον πέμπτο τελικό;

NBA Finals, Κάρι: Πώς έμεινε χωρίς τρίποντο στον πέμπτο τελικό;

bet365

Ο Στεφ Κάρι έμεινε μακριά από τον καλό.. Chef εαυτό του στην περιφέρεια με 0/9 σουτ στο Game 5 των τελικών και το Gazzetta σας παρουσιάζει με την βοήθεια του Instat την «μαύρη σελίδα» στην μπομπέρ ιστορία του.

Το Game 5 αποδείχθηκε...Golden για τους Γουόριορς, οι οποίοι βλέπουν το τρόπαιο του ΝΒΑ όλο να πλησιάζει. Η επιστροφή της σειράς στο Chase Center τους έδωσε την ώθηση προκειμένου να φτάσουν στη νίκη με 104-94 απέναντι στους Σέλτικς παίρνοντας το προβάδισμα με 3-2 στα NBA Finals. Ένα βήμα μακριά από το δαχτυλίδι!

Σε αντίθεση με το break της Βοστώνης και το τέταρτο παιχνίδι, όπου ο Στεφ Κάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του για την επικράτηση, ο Στιβ Κερ έπρεπε να βρει λύσεις... μακριά από τον σούπερ σταρ του. Σε μία βραδιά, όπου ο Chef επιβεβαίωσε τον κανόνα πως τα σερί είναι για να σπάνε, μέτρησε 16 πόντους με 7/22 σουτ.


Και σε μία πιο προσεκτική μετάφραση αυτού του «22», ο Κάρι μέτρησε 0/9 τρίποντα. Εννέα προσπάθειες «πίσω από το τόξο» όπου ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών δεν βρήκε σε καμία «διχτάκι». Κάτι που ακολούθησαν διάφορες...πρωτιές. Με πιο χαρακτηριστική την σημείωση πως για πρώτη φορά στην καριέρα του έμεινε χωρίς τρίποντο σε αγώνα των playoffs. Έχοντας 132 σερί αναμετρήσεις με τουλάχιστον ένα εύστοχο σουτ από την περίμετρο!

Αλλά και 233 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο- προσμετρώντας και τις αντίστοιχες αναμετρήσεις της regular season. Άλλωστε, η τελευταία φορά που έμεινε «άσφαιρος» από την περιφέρεια γυρίζει πίσω στον Νοέμβριο του 2018 σε ήττα των Γουόριορς από τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το τρίποντο του Κάρι είναι μία συνήθεια που έγινε λατρεία.

Η... αραχνιασμένη δεξιά γωνία και το 50%

Εννέα προσπάθειες από το τρίποντο. Καμία στον στόχο. Αυτός ήταν ο απολογισμός της εμφάνισης του Στεφ Κάρι από την περιφέρεια στην τρίτη νίκη της ομάδας του επί των Σέλτικς. Επιχείρησε τρία σουτ από την κορυφή, ενώ τα υπόλοιπα έξι χωρίστηκαν στις πλευρές των 45 μοιρών αριστερά (4) και δεξιά (2) αντίστοιχα.

[

Οι γωνίες έμειναν... απάτητες, ωστόσο η δεξιά πλευρά μοιάζει «αραχνιασμένη» αφού δεν προτιμάται από τον Κάρι σε ολόκληρη την σειρά έχοντας κάνει μόνο ένα σουτ και αυτό άστοχο (στην ήττα της πρεμιέρας).

Από εκεί και πέρα ο Κάρι έγραψε το μηδενικό στη στατιστική του από σημεία που είχε σημειώσει 50% στις δύο προηγούμενες νίκες των Γουόριορς. Στο πρώτο ροζ φύλλο του Γκόλντεν Στέιτ στους φετινιούς τελικούς με 107-88, ο Κάρι είχε 5/12 τρίποντα. Μέτρησε 3/6 (50%) από την κορυφή, 2/4 (50%) από τη δεξιά πλευρά στις 45 μοίρες και είχε 0/2 από αριστερά.

π

Στο πιο πρόσφατο ματς και τη νίκη με 107-97 στη Βοστώνη, ο Κάρι είχε 7/14 τρίποντα συνεχίζοντας το κρεσέντο συνεχόμενων αγώνων με πέντε και περισσότερα σουτ από την περίμετρο. Σε αυτό το ματς στο παρκέ του TD Garden, ο Chef είχε 2/5 (40%) από το δεξί τόξο των «45», ξανά 3/6 και 50% από την κορυφή, μέτρησε μία εύστοχη προσπάθεια στις 2 που έκανε από αριστερά, ενώ έπιασε το απόλυτο από την αριστερή γωνία (1/1).

=

Δεν έπεσε από το 40% ούτε στις ήττες

Ο Κάρι ήταν από εκείνους που πάλεψαν να σώσουν την παρτίδα ακόμη και στις ήττες της ομάδας του. Φόβητρο από την γραμμή των 7.25μ. Άλλοτε και από το logo. Αναλόγως το πώς αισθανόταν το χέρι του.

Στην ήττα της πρεμιέρας, ξανά 7/14 τρίποντα! Δύο από αριστερά (2/3) και 67%, τρία από το κέντρο (3/7) και 43%, και άλλα δύο από δεξιά και 67% (2/3). Αλλά και στο πρώτο ματς στην έδρα των Σέλτικς, όπου έφυγαν προβληματισμένοι μετά το 116-100, η στατιστική του Κάρι έγραφε 6/11 τρίποντα με 3 από την κορυφή (3/6 με 50%) και 3 από την δεξιά πλευρά (3/5 με 60%).

]

]

Οι «πολεμιστές» του Κερ ήταν εκεί

Και παρότι «έσπασε» η... συνήθεια του Κάρι στον πέμπτο τελικό, υπήρξαν «πολεμιστές» πρώτης γραμμής που βοήθησαν να περάσει στην ιστορία με ψιλά γράμματα. Ο Άντριου Γουίγκινς, παρά την ηλικία του, ωριμάζει όλο και περισσότερο μέσα στα παρκέ και δίνει οντότητα στη ρακέτα των Καλιφορνέζων. Όπως στο Game 4 λειτούργησε ως στήριγμα του Στεφ και με ένα ηχηρό double-double από 17 πόντους και 16 ριμπάουντ συνέβαλε στο break του TD Garden, έτσι και στο πρόσφατο ματς κλείδωσε το θετικό αποτέλεσμα και ολοκλήρωσε με 26 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ.


Για να βρεθεί ξανά ο Κλέι Τόμπσον στους διακριθέντες που βλέπει τον εαυτό του πλέον στο «Game 6 Klay» mode μετά από 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Ίσως να περιμένει τον Splash Brother του έκτου τελικού επίσης. Αλλά και οι Γκάρι Πέιτον (15π., 5ριμπ.) και Τζόρνταν Πουλ (14π., 3/6τριπ.). Ή ακόμη και ο Ντρέιμοντ Γκριν που παρόλο που δεν έχει... σταυρώσει σερί παιχνίδια χωρίς να υποπέσει σε 6 φάουλ δίνει σταθερά τις βοήθειές του στο παρκέ (8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ κι 1 κλέψιμο).

Ο Κάρι... σίγησε από την περιφέρεια στο Game 5 και κοιτάζει το επόμενο. Χαμογελώντας, όπως μόνο εκείνος ξέρει, με το στραβό μασελάκι. Περιμένοντας το ξέσπασμα...Και το πρώτο βραβείο MVP τελικών.

 

NBA Τελευταία Νέα