Μάικ Μπούντενχολζερ: Η δική του «φάμπρικα» παραγωγής προπονητών (vids)

Μάικ Μπούντενχολζερ: Η δική του «φάμπρικα» παραγωγής προπονητών (vids)

Μάικ Μπούντενχολζερ: Η δική του «φάμπρικα» παραγωγής προπονητών (vids)

bet365

Η επίδραση του Μάικ Μπούντενχολζερ θυμίζει αυτή του Γκρεγκ Πόποβιτς. Όχι στον τομέα των πρωταθλημάτων, αλλά στην ανάδειξη νέων προπονητών. Κάποτε ο «Ποπ» τους μοίραζε με ευκολία. Τώρα πια το κάνει (και) ο «κόουτς Μπαντ».

Η φωτογραφία απεικονίζει το τεχνικό επιτελείο των Ατλάντα Χοκς. Τη σεζόν 2013-2014. Την πρώτη του Μάικ Μπούντενχολζερ στην ομάδα της πολιτείας της Τζόρτζια.

Τότε το NBA αποθέωνε τη... φάμπρικα που είχε στηθεί στο Σαν Αντόνιο. Την είχε δημιουργήσει στους Σπερς ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Και διέθετε όχι μόνο πρωταθλητές, αλλά και τους επόμενους μεγάλους προπονητές.

Ο Μπούντενχολζερ ήταν ένα από τα μπασκετικά τέκνα του Πόποβιτς που από βοηθός, έγινε πρώτος προπονητής. Και σταδιακά έφτασε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Στη φωτογραφία φαίνονται (από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι Κένι Άτκινσον, Ντάρβιν Χαμ, Μάικ Μπούντενχολζερ, Τέιλορ Τζένκινς, Κουίν Σνάιντερ και Τζιμ Τόμας.

Αυτή τη στιγμή, οι δύο βρίσκονται σε πάγκο ομάδας του ΝΒΑ, ο ένας ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του, ενώ ένας ακόμη έλαβε την ευκαιρία στους Μπρούκλιν Νετς.

Εκείνη η ομάδα των Ατλάντα Χοκς είχε λάβει τον (κολακευτικό) τίτλο, οι Σπερς της Ανατολής. Και φαίνεται πως η δουλειά τους εκτιμήθηκε αφάνταστα.

Κένι Άτκινσον

Μετά από τρεις σεζόν στους Χοκς, ο Άτκινσον πήρε την ευκαιρία από τους Μπρούκλιν Νετς. Στη Νέα Υόρκη παρέμεινε για τέσσερις σεζόν (ρεκόρ 118-190), προτού βρεθεί ξανά στη θέση του βοηθού σε Κλίπερς (202-2021) και Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (2021-2022).

Μάλιστα, ήταν ένας από τους προπονητές που πέρασαν από συνέντευξη για τον πάγκο των Λος Άντζελες Λέικερς.

Ντάρβιν Χαμ

Αυτός που κέρδισε τη δουλειά που έχασε ο Άτκινσον, ήταν ο Χαμ. Αυτός θα είναι ο νέος προπονητής των Λέικερς, του ΛεΜπρόν και του Ντέιβις. Ο Χαμ ακολούθησε τον Μπουντενχόλζερ και στους Μιλγουόκι Μπακς, μα τώρα έφτασε η στιγμή του.

Τέιλορ Τζένκινς

Και αυτός έκανε τη διαδρομή Χοκς - Μπακς, μαζί με τον «κόουτς Μπαντ». Μετά την πρώτη σεζόν στο Ουίσκονσιν, ανέλαβε τους Μέμφις Γκρίζλις.

Από τη σεζόν 2019-2020 μέχρι τη σημερινή, κατέστησε τους Γκρίζλις, χωρίς την... αγορά ενός σταρ, ως την ευχάριστη έκπληξη της Ανατολής. Έχει ρεκόρ 128-99.

Κουίν Σνάιντερ

Στην Ατλάντα βρέθηκε μετά από διαδοχικές σεζόν σε Κλίπερς, Σίξερς, Λέικερς. Μετά τους Χοκς ήρθαν οι Γιούτα Τζαζ. Είναι ο άνθρωπος με ένα γεμάτο βιβλίο από plays, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, όπως είχε εξηγήσει ο Φώτης Κατσικάρης στο Gazzetta. Αν και η τελευταία πάντα του λείπει, όταν φτάνει στην post season.

Στους Τζαζ ολοκλήρωσε την 8η συνεχόμενη σεζόν του και έχει ρεκόρ 372-264. Αλλά έχει καταφέρει μόνο να φτάσει δύο φορές στους ημιτελικούς της Δύσης.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα