Μπάτλερ: Ο ακούραστος... εργάτης θέλει να ξεχρεώσει το γραμμάτιο του 2020 (vids)

Μπάτλερ: Ο ακούραστος... εργάτης θέλει να ξεχρεώσει το γραμμάτιο του 2020 (vids)

Μπάτλερ: Ο ακούραστος... εργάτης θέλει να ξεχρεώσει το γραμμάτιο του 2020 (vids)

bet365

Ο Τζίμι Μπάτλερ συνεχίζει τα... όργια του στα playoffs και το Gazzetta γράφει για τον «σκύλο» που θέλει να τελειώσει τη δουλειά που άφησε στη μέση το 2020.

Οι Χιτ πήραν προβάδισμα στη σειρά των τελικών Ανατολής κόντρα στους Σέλτικς και έδειξαν πως θα είναι πολύ σκληρά καρύδια, θέλοντας να φτάσουν για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια στους τελικούς.

Την επικράτηση τους στο Game 1 την οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στα... όργια του Τζίμι Μπάτλερ. Ο Jimmy Buckets είχε 41 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ σε ένα απίθανο ρεσιτάλ στο Μαϊάμι, κουβαλώντας την ομάδα του σε όλο το ματς, σε ένα βράδυ που οι περισσότεροι συμπαίκτες του ήταν σε ρηχά νερά. Το Gazzetta γράφει για τον ακούραστο... εργάτη, τον «σκύλο» του Μαϊάμι που πρέπει επιτέλους να πάρει την αποθέωση που του αξίζει με ένα πρωτάθλημα στο τέλος των playoffs.

Τα... όργια του που θύμισαν ΛεΜπρόν

Όπως είπαμε και παραπάνω ο σταρ των Χιτ είχε 41 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ στο πρώτο ματς της σειράς Αυτά τα... όργια του επέτρεψαν να γράψει ιστορία, αφού έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των playoffs του NBΑ με τέτοια νούμερα μετά τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Βασιλιάς το είχε πράξει στις 16 Ιούνη του 2016 στα NBA Finals κόντρα στους Ουόριορς σε μια σεζόν που στο τέλος πανηγύρισε τίτλο με ανατροπή από το 3-1 σε 3-4. Ο ΛεΜπρόν είχε μετρήσει τότε 41 πόντους, με 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ, οδηγώντας τους Καβς.

Η στατιστική του Τζίμι έδειξε για άλλη μια φορά, γιατί ο έμπειρος περιφερειακός της ομάδας του Σποέλστρα, θεωρείται ένας εκ των σπουδαιότερων two way παικτών στη λίγκα, κάνοντας θραύση σε επίθεση και άμυνα. Ο Μπάτλερ δεν κάνει ποτέ εκπτώσεις στην απόδοση του στα playoffs, είναι πάντα αυτός που πρέπει για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στον πολυπόθητο τίτλο. Αθόρυβα, με χειρουργική ακρίβεια εκτελεί δίχως έλεος τους αντιπάλους, έχοντας τα μάτια του στο τρόπαιο.

Ηγέτης των Χιτ σε όλα τα ματς των playoffs

Η σταθερότητα που τον χαρακτηρίζει και στα playoffs είναι μνημειώδης. Ο Μπάτλερ έχει αγωνιστεί σε 11 ματς στα φετινά playoffs και μόλις μια φορά ήταν κάτω από τους 20 πόντους. Έχει πετύχει σε τρεις περιπτώσεις 40άρα και σε άλλες τρεις μέτρησε 30+ πόντους. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο, είναι πως σε μόλις δύο παιχνίδια, έχει σουτάρει με 40% και κάτω.

Στον πρώτο γύρο απέναντι στους Χοκς είχε 30.5 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 2.8 κλεψίματα και 5.3 ασίστ κατά μέσο όρο με 44% τρίποντο και 54% εντός παιδιάς. Στην συνέχεια κόντρα στους Σίξερς μέτρησε 27.5 πόντους, 7.5 ριμπάουντ, 5.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα μαζί με 51.5% στα σουτ εντός παιδιάς. Για να φτάσουμε στα... όργια του στο Game 1 των τελικών Ανατολής κόντρα στους Σέλτικς.

Ο Τζίμι έχει αγριέψει, είναι σε beast mode και απειλεί τους Κέλτες με αποκλεισμό. Κάνει τα πάντα στο παρκέ, είναι συμπαίκτης που κάθε παίκτης θα ήθελε και σαν μπροστάρης οδηγεί τους Χιτ σε μια σπουδαία πορεία φέτος. Το πρώτο βήμα έγινε και οι Χιτ θέλουν να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς για να φτάσουν στο πρωτάθλημα. Μια ομάδα που έχει περάσει κάτω από το ραντάρ, άδικα φέτος, αφού πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και πολλί ξεχνούν πως ηταν πρώτη στην Ανατολή. Ο Jimmy θέλει να πετύχει ότι δεν κατάφερε στη φούσκα του Ορλάντο.

Θέλει να πάρει... εκδίκηση για το 2020

Τον Απρίλη του 2020, ο θρύλος του ΝΒΑ και νυν πρόεδρος του Μαϊάμι, Πατ Ράιλι είπε ότι «θέλω να χτίσω μια ομάδα πρωταθλήτρια. Με ξέρετε, δεν έχω πολύ υπομονή. Και θέλω να χτίσω και πάλι μια ομάδα για το πρωτάθλημα. Είμαστε κοντά. Μπορεί να χρειαζόμαστε έναν ακόμη παίκτη, αλλά το θέμα είναι ότι είμαστε εκεί. Είμαστε διεκδικητές και αυτό με κάνει περήφανο».

Και λίγους μήνες μετά το Μαϊάμι, κάνοντας μια απίθανη πορεία στα playoffs, όπου απέκλεισε μεταξύ άλλων και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο έφτασε στους τελικούς. Εκεί η παρέα των Μπάτλερ, Αντεμπάγιο, Χίρο και Ρόμπινσον λύγισε κόντρα στους πιο έμπειρους Λέικερς του ΛεΜπρόν και του Ντέιβις. Φυσικά τα πράγματα μπορεί να ήταν διαφορετικά αν δεν τραυματιζόταν και έχανε όλη τη σειρά ο Ντράγκιτς, ενώ και ο Μπαμ έπαιξε σε όλα τα ματς τραυματίας. Ο Πατ Ράιλι είχε κάνει πάλι το θαύμα του, αφού με τις κινήσεις του έφερε ξανά το Μαϊάμι στους τελικούς κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Μπάτλερ ήταν συγκινητικός στους τελικούς του 2020, παίζοντας 43 λεπτά και πάνω στα πέντε τελευταία ματς της σειράς (κρίθηκε με 4-2). Πέτυχε 35 πόντους στο Game 5 κρατώντας ζωντανούς τους Χιτ και 40 πόντους στο τρίτο ματς στη νίκη του Μαϊάμι. Έδωσε τα πάντα για να βοηθήσει μια πληγωμένη από τραυματισμούς ομάδα και τελείωσε με 26.2 πόντους , 9.8 ασίστ και 8.3 ριμπάουντ μέσο όρο. Mάλιστα είχε πετύχει δύο triple double στους τελικούς. Δεν έφτασε στον τίτλο αλλά η προσπάθεια του ήταν όλα τα λεφτά. Ο Μπάτλερ φέτος είναι αποφασισμένος να ξεχρεώσει το γραμμάτιο που άφησε στη μέση το 2020 και θα... λιώσει στο παρκέ προκειμένου να τα καταφέρει. Ένας παίκτης που δεν έχει πάρει την αναγνώριση που του αξίζει όλα αυτά τα χρόνια και ένα πρωτάθλημα θα βοηθήσει για να τον εκτιμήσουν περισσότεροι, ειδικά αυτοί που μετρούν τα πάντα με τους τίτλους.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα