Μπακς: Ο Γιάννης αξίζει βοήθεια και απαιτείται δεύτερος και τρίτος... πόλος επιθετικά (vid)

Μπακς: Ο Γιάννης αξίζει βοήθεια και απαιτείται δεύτερος και τρίτος... πόλος επιθετικά (vid)

bet365

Οι Μπακς καλούνται να βάλουν κι άλλους παίκτες στην... εξίσωση στο σκοράρισμα για να μην τελειώσει η σεζόν στο Game 7 με τους Σέλτικς. Το Gazzetta αναλύει την κατάσταση στα... ελάφια.

Oι Μπακς δεν μπόρεσαν να τελειώσουν τη σειρά στην έδρα τους και πλέον όλα θα κριθούν στο Game 7 της Κυριακής (22:30) μέσα στη Βοστώνη. Οι Σέλτικς βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα στα τρίποντα, ενώ το ματς της ζωής του στα playoffs πραγματοποίησε ο Τζέισον Τέιτουμ με 46 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 7/15 τρίποντα.

Από την πλευρά του Μιλγουόκι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν όλα τα λεφτά με 44 πόντους, 20 ριμπάουντ και 6 ασίστ, αλλά δεν είχε τους συμπαραστάτες για να κλείσει τη σειρά σε έξι ματς. Το Gazzetta γράφει για την... μοναξιά του Έλληνα σταρ και την αναγκαιότητα να βρουν τα ελάφια έναν αξιόπιστο δεύτερο πόλο στο σκοράρισμα τώρα που λείπει ο Κρις Μίντλετον.

Το show του Γιάννη που δεν έφτασε

Η εμφάνιση του Greek Freak ήταν αρκετή για να τον βάλει σε ένα κλειστό club που υπάρχουν άλλοι δυο θρύλοι του ΝΒΑ, όμως όχι αρκετή για το ροζ φύλλο αγώνα. Ο Έλληνας σταρ έγινε ο τρίτος παίκτης της ιστορίας με 40+ πόντους, 20+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ σε ένα ματς των playoffs μετά τους Σακίλ Ο'Νίλ και Ουίλτ Τσάμπερλεϊν. Ο Diesel ήταν ο τελευταίος που το είχε κάνει στους τελικούς του 2001.

Ο Γιάννης από το πρώτο δευτερόλεπτο μπήκε φουριόζος στο ματς, έφθειρε τους αντιπάλους του, σκόραρε,έδωσε μάχες, σέρβιρε, κατέβασε ριμπάουντ. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις βολές με 14/15, ενώ σούταρε με 2/3 τρίποντα σε μια βραδιά που έπαιξε σαν λυσσασμένος, αλλά οι συμπαίκτες του δεν στάθηκαν στο ύψος της περίστασης. Με τον Κρις Μίντλετον στα... πιτς οι Μπακς έχουν ανάγκη να βρουν έναν δεύτερο πόλο στην επίθεση και να πάρουν πολύ περισσότερα από αρκετούς ρολίστες του ρόστερ. Στο Game 6 ο μόνος που βοήθησε κατά κάποιο τρόπο ήταν ο Πατ Κόνατον.

Ο Greek Freak χρειάζεται στήριξη, οι Σέλτικς έχουν περισσότερες λύσεις

hh

Αν ρίξει μια ματιά κάποιος στους πόντους των παικτών των Μπακς, θα καταλάβει πως ακόμα και 55 πόντους να έβαζε ο Γιάννης, ίσως και πάλι να μην έφταναν για να νικήσει η ομάδα του. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να λύσει ο Μάικ Μπουντενχόλζερ με το supporting cast δίπλα στον Έλληνα σταρ. Ο Χόλιντεϊ ήταν κομβικός στο Game 5, αλλά στο έκτο ματς ήταν άστοχος με 7/17 σουτ και 3/10 τρίποντα, ενώ πολλές από τις προσπάθειες κατά τη διάρκεια του ματς ήταν τραβηγμένες από τα μαλλιά. Ο Λόπεζ ήταν εκτός ματς με 6 πόντους και 3 ριμπάουντ, αδυνατώντας να συνεισφέρει σε επίθεση και άμυνα.

Ο Άλεν είχε μόλις τρεις πόντους με 1/7 σουτ και ο Μάθιους τέσσερις με 2/6 σουτ. Οι δυο τους ήταν βασικοί και ξέρουν καλά πως θα έπρεπε να τα πάνε πολύ καλύτερα. Ο εξαιρετικός Μπόμπι Πόρτις στα προηγούμενα ματς δεν ήταν στη μέρα του και είχε τέσσερις πόντους με 2/8 σουτ. Με τόσο φτωχή συνεισφορά από τους παίκτες γύρω από τον Γιάννη, δεν γίνεται να έχεις απαιτήσεις για νίκη. Ο μόνος που το πάλεψε πλην του εξωπραγματικού Γιάννη, ήταν ο Κόνατον με σημαντικά καλάθια και 14 πόντους με 6/8 σουτ.

Οι Μπακς θα πρέπει να βάλουν κι άλλους παίκτες στην εξίσωση αν θέλουν να έχουν τύχη στο Game 7 που θα γίνει στη Βοστώνη και εκεί θα κληθούν να κάνουν τρίτο break σε μια σειρά-διαφήμιση για το μπάσκετ.

Η τετράδα που συνεχίζει να κάνει τη διαφορά

h

Μπορεί να μην έκανε στα προηγούμενα ματς, την τεράστια εμφάνιση του Game 6, αλλά ο Τέιτουμ ακόμα και με την αστοχία του πριν το χθεσινό, μόλις μια φορά έμεινε πολύ χαμηλά (είχε 10 στο Game 7. Σε τέσσερις περιπτώσεις είχε 29+, ενώ στην έκτη πέτυχε 21 πόντους. Είτε έτσι, είτε αλλιώς δίνουν στάνταρ πόντους στην επίθεση των Μπακς.

Ο δεύτερος πιο ταλαντούχος παίκτης της ομάδας, ο Μπράουν είχε 22 πόντους στο Game 6, ανεβαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ και στα προηγούμενα ματς δίνει λύσεις στο σκοράρισμα με 22.5 πόντους μέσο όρο στη σειρά. Επίδης παίζει καλή άμυνα αρκετές φορές πανω στο μπάσιμο του Γιάννη, κάτι που ειναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργεία της Βοστώνης.

Έχουμε και το σκυλί του πολέμου, τον Μάρκους Σμαρτ που ήταν μοιραίος στο πέμπτο ματς, αλλά χθες ήταν εντυπωσιακός με 21 πόντους, 5/9 τρίποντα, 7 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Με 14.6 πόντους, 44% τρίποντα στη σειρά και άμυνα που τσακίζει κόκκαλα δίνει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του Ουντόκα.

Για το τέλος αφήσαμε τον άνθρωπο που έκανε limit up στα playoffs, τώρα που οι Σέλτικς τον χρειάζονται περισσότερο με τον τραυματισμό του Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Ο Αλ Χόρφορντ έδειξε πως ο παλιός είναι αλλιώς και βγήκε μπροστά στα δύσκολα. Μετρά 14.2 πόντους, 10.8 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ και 44% τρίποντα, βάζοντας τα χέρια του υπέροχα πάνω στη μπάλα σε κάθε διείσδυση αντιπάλου. Ξέρει πως να βάλει το κορμί του για να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους και στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, κάτι που φάνηκε και με τα 4 μπλοκ του στο Game 6.

Οι Σέλτικς έχουν μια τετράδα που κάνει τα πράγματα να κινούνται και δίνει ανάσες ο ένας στον άλλον, με τον Ουάιτ να βάζει το λιθαράκι του, ενώ ο Γιάννης δείχνει απελπιστικά μόνος του με κάποια ξεσπάσματα του Χόλιντεϊ σε ορισμένα ματς. Τα... ελάφια απαιτείται να βάλουν κι άλλο κόσμο στη επιθετική εξίσωση για το Game 7.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα