Χόρφορντ: Ο παλιός είναι αλλιώς και... κουβαλάει τους Σέλτικς (vid)

Χόρφορντ: Ο παλιός είναι αλλιώς και... κουβαλάει τους Σέλτικς (vid)

bet365

Ο Αλ Χόρφορντ βάλθηκε να... σώσει τους Σέλτικς, δείχνοντας πως είναι σαν το παλιό καλό κρασί.

Οι Σέλτικς βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση κόντρα στους Μπακς, ωστόσο ο παλιός ήταν αλλιώς. Ο Αλ Χόρφορντ έκανε το ματς της ζωής του στα playofs σε όλα τα επίπεδα και οδήγησε τους Κέλτες σε ένα μεγάλο break για το 2-2 στη σειρά. Ο Δομινικανός ψηλός είχε τις απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που του έβαλε η ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δείχνοντας άτρωτος και έτοιμος για όλα.

Ο Αντετοκούνμπο τον παραδέχθηκε μετά το ματς, δηλώνοντας: «Μακάρι και εμείς να παίζουμε στα 35 μας όπως ο Χόρφορντ». Ο σέντερ της Βοστώνης σχολίασε και το «beef» που είχε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια του Game 4 για τα ημιτελικά της Ανατολής, δείχνοντας πως δεν θα κάνει πίσω και θα είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει την ομάδα του να... πετάξει εκτός τους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Η αδερφή του που τον ξέρει πολύ καλά, σχολίασε «μόλις είδα το βλέμμα του κατάλαβα ότι οι Μπακς την είχαν γ...ει».

Ο Χόρφορντ... φώναξε πως δεν θέλει να χάσει

Ο Δομινικανός ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος των Σέλτικς για το «comeback» στο παιχνίδι έχοντας 30 πόντους με 6/7 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 3/4 βολές, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Καθοδήγησε την έβδομάδα του τόσο με την απόδοση του, όσο και πνευματικά, φωνάζοντας πως οι «Σέλτικς είναι εδώ». Όλες οι αντιδράσεις του μέσα στο ματς, έδειχναν την τρέλα του και τη λύσσα του για να ισοφαρισει τη σειρά η ομάδα του. Ειδικά στη φάση που έκανε πόστερ τον Έλληνα σταρ και στη συνέχεια δέχθηκε και την τεχνική ποινή, ανέβασε όλη την ομάδα του ψυχολογικά και την έκανε να πιστέψει πως θα φύγει νικήτρια από το Μιλγουόκι, κάνοντας το πολυπόθητο break.

Εκεί όπου όλα έδειξαν να δυσκολεύουν για τη Βοστώνη στο τέλος της τρίτης περιόδου μετά το 80-73 υπέρ των Μπακς, υπήρχε ο Χόρφορντ για να δώσει πνοή στην ομάδα του. Μείωσε αμέσως σε 80-75, ισοφάρισε σε 80-80, ενώ με νέο τρίποντο, έκανε και το 88-85 υπέρ των Σέλτικς, οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Ο Δομινικανός συνέχισε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι, μιλώντας σε όλες τις κρίσιμες στιγμές για την ομάδα του. Συνολικά πέτυχε 17 ποντους στο τέταρτο δωδεκάλεπτο και έδειξε πως είναι σαν το παλιό καλό... κρασί.

Ο απόφοιτος του Florida, είχε παίξει 131 ματς στα playoffs πριν την πρώτη 30άρα του και είναι το μεγαλύτερο διάστημα που χρειάστηκε κάποιος για να τα καταφέρει. Μάλιστα ο δεύτερος Κλιφ Ρόμπινσον το έκανε στο 90ο του ματς. Επίσης έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία των Σέλτικς με 30άρα στην postseason μετά τον Τζον Χάβλιτσεκ στο Game 2 των ημιτελικών της Ανατολής του 1977 κόντρα στους Σίξερς. Τότε ο Χάβλιτσεκ ήταν 37.

Παρέα με τον Τζέισον Τέιτουμ έγιναν το πρώτο δίδυμο των Σέλτικς με 30άρα σε ματς playoffs μετά το 2011 και τους Πολ Πιρς και Ρέι Άλεν. Τέλος αξίζει να σταθούμε στα νούμερα του Αλ στη σειρά με τους Μπακς, αφού είναι εντυπωσιακά. Ο 35χρονος μετρά 18.8 πόντους μέσο όρο, 11.3 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ, 1.5 μπλοκ, 1.3 κλεψίματα και το εντυπωσιακό 48.2% στα τρίποντα.

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα