MVP στο ΝΒΑ: Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς ή κάποιος άλλος στην πιο αμφίρροπη μάχη; (vids)

MVP στο ΝΒΑ: Αντετοκούνμπο, Γιόκιτς ή κάποιος άλλος στην πιο αμφίρροπη μάχη; (vids)

bet365

Γιόκιτς ή Αντετοκούνμπο; Ή μήπως ένας από τους Εμπίντ, Μπούκερ, Ντόντσιτς; Η φετινή, είναι η πιο... τρελή μάχη για τον τίτλο του MVP των τελευταίων ετών.

Ποιος θα καταφέρει να αναδειχθεί σε κορυφαίο παίκτη της φετινής σεζόν. Αυτήν τη στιγμή, Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο φαντάζουν να είναι τα μεγάλα φαβορί. Ο σταρ των Νάγκετς είναι στην 1η θέση του ranking. Ο κάτοχος του εν λόγω τίτλου δεν ανησυχεί γι' αυτό. Η περσινή διάκριση δεν τον έκανα καλύτερο ούτε τον άλλαξε όπως ο ίδιος λέει.

Από την άλλη, ο Greek Freak δεν θέλει να σκέφτεται το πώς θα είναι να κατακτά για 3η φορά το βραβείο του MVP. Το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το πώς θα βγάζει στο παρκέ την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του.

Η μάχη για τον φετινό τίτλο του ΝΒΑ (θα) είναι άκρως συναρπαστική.

1. Νίκολα Γιόκιτς, Ντένβερ Νάγκετς

Ranking προηγούμενης εβδομάδας: 1

Στατιστικά χρονιάς: 27.1 πόντοι, 13.8 ριμπάουντ, 7.9 ασίστ ανά αγώνα

Ο Νίκολα Γιόκιτς, ο περσινός MVP κοντράρεται στα... ίσια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (δύο φορές MVP). Ο Σέρβος σταρ των Νάγκετς πάντως σχολίασε για το ενδεχόμενο να πάρει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη:

«Το κέρδισα πέρυσι. Είδα κάποια διαφορά; Για να είμαι ειλικρινής όχι. Νομίζω ότι έκανα μια υπέροχη σεζόν - ακόμα καλύτερη από την περσινή. Αν αυτό είναι αρκετό, τότε είναι αρκετό. Εάν δεν είναι… τότε δεν είναι κάτι που θα μπορούσα να το ελέγξω. Αν είναι μου δώσουν σε μένα τον τίτλο, θα τον δώσουν. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που παίζουν σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ. Μπορείτε να δείτε πόσο ταλέντο έχει το πρωτάθλημα. Κυριολεκτικά υπάρχουν 20 παίκτες που μπορούν να είναι σαν σούπερ σταρ. Έτσι, προσπαθώ απλώς να είμαι ταπεινός».

2. Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μιλγουόκι Μπακς

Ranking προηγούμενης εβδομάδας: 2

Στατιστικά χρονιάς: 29.9 πόντοι, 11.6 ριμπάουντ, 5.8 ασίστ ανά αγώνα

Ο Γιάννης είναι ο άνθρωπος που έφερε πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι. Είναι δύο φορές MVP κι η όρεξή του για ακόμα περισσότερες διακρίσεις μόλις έχει ανοίξει. Όταν ρωτήθηκε μετά το ματς με τους Σέλτικς για τον τίτλο του MVP είπε:

«Σε κρατάει πίσω. Πιστεύω πραγματικά σε αυτό: δεν αξιοποιείς πλήρως τις δυνατότητές σου όταν ανησυχείς για λάθος πράγματα. Έχω εμμονή με το μπάσκετ. Θέλω πραγματικά να είμαι όσο καλύτερος μπορώ. Δεν θέλω να είμαι ο πρωταθλητής στο σκοράρισμα. Μπορώ να νοιάζομαι λιγότερο γι' αυτό. Δεν θέλω να κερδίσω τον τίτλο του MVP. Μπορώ να νοιάζομαι λιγότερο γι' αυτό. Θέλω απλώς να είμαι ο καλύτερος που μπορώ και όπου με πάει αυτό, είμαι εντάξει μ' αυτό. Έτσι, αν συνεχίσω να ανησυχώ για το αν μπορώ να είμαι πρωταθλητής, τι έχω κάνει στο παρελθόν… μπα, μπα, μπα, μπα, μπα, μπα... Αυτό είναι κάτι που με απομακρύνει από τους στόχους που θέλω πραγματικά να πετύχω».

3. Τζοέλ Εμπίντ, Σίξερς

Raking προηγούμενης εβδομάδας: 3

Στατιστικά χρονιάς: 30.4 πόντοι, 11.6 ριμπάουντ, 4.2 ασιστ

Ο Τζοέλ Εμπίντ είναι ο σταρ της ομάδας. Αυτός που... τραβάει την ομάδα όταν οι άλλοι δεν μπορούν. Πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και είναι εδώ. Μέσα στη μάχη για τον τίτλο του MVP!

4. Ντέβιν Μπούκερ, Σανς

Ranking προηγούμενης εβδομάδας: 5

Στατιστικά χρονιάς: 26.7 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ ανά αγώνα

Στις δύο τελευταίες του εμφανίσεις σημείωσε τουλάχιστον 30 πόντους ανά αγώνα. Είναι ο ηγέτης στο σκοράρισμα της ομάδας αυτής που φέτος έχει βάλει στόχο τον τίτλο.

5. Λούκα Ντόντσιτς, Ντάλας Μάβερικς

Ranking προηγούμενης εβδομάδας: 6

Στατιστικά χρονιάς: 28.3 πόντοι, 9.2 ριμπάουντ, 8.8 ασίστ ανά αγώνα

Ο τύπος που τα κάνει... όλα! Και μάλλον φαίνεται ότι θα είναι θέμα χρόνου να κερδίσει τον τίτλο του MVP, αν αυτό δεν γίνει φέτος. Οι Μάβερικς κέρδισαν τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς τους με τον Ντόντσιτς να καταγράφει το 43ο double-double της σεζόν στη νίκη της Τετάρτης με 131-113 επί των Ντιτρόιτ Πίστονς, που χάρισε στο Ντάλας την 50ή νίκη στη σεζόν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15. Ο Σλοβένος, έχει κατά μέσο όρο 12 ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του και έχει πέτυχε 32 ή περισσότερους πόντους στα τέσσερα αυτά ματς.

 

NBA Τελευταία Νέα