Πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ: O Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή, δεύτερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

Πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ: O Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή, δεύτερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

Πρώτος σκόρερ στο ΝΒΑ: O Τζοέλ Εμπίντ στην κορυφή, δεύτερος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vid)

bet365

Ο Τζοέλ Εμπίντ στην λήξη της regular season του NBA αναδείχθηκε ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ αφήνοντας πίσω του τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Λούκα Ντόντσιτς, ενώ ακολούθησε τον Σακίλ Ο' Νιλ!

Ο τίτλος του πρώτου σκόρερ στο NBA κινήθηκε για αρκετό καιρό... στο νήμα, με τους Τζοέλ Εμπίντ και Γιάννη Αντετοκούνμπο να... κονταροχτυπιούνται για μία θέση στην κορυφή της σχετικής λίστας μέχρι και λίγο πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας.

Δεν ήταν, μάλιστα, λίγες οι φορές που βρέθηκαν ακόμη και με διαφορά μικρότερη του μισού πόντου ανά αγώνα να τους χωρίζει! Με τον Σακίλ Ο'Νιλ να δείχνει τον δρόμο προς την κορυφή των σκόρερ σε έναν σέντερ το 1999/00, ο Τζοέλ Εμπίντ φώναξε «παρών» και έγινε ο επόμενος ψηλός που κατέκτησε τον σχετικό τίτλο, αλλά και ο πρώτος... διεθνής έχοντας γεννηθεί στο Καμερούν!

Μάλιστα, ο Εμπίντ «κλείδωσε» αυτόν τον τίτλο τη στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τέθηκε εκτός από το παιχνίδι των Μπακς με το Κλίβελαντ προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει playoffs. Τα σενάρια, άλλωστε για να χάσει το βραβείο ήταν ήδη... τρελά!

Στην τελική ευθεία, το Process των Φιλαντέλφεια Σίξερς έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του με «40άρες» απέναντι στους Καβαλίερς, αλλά και δις στους Πέισερς διευρύνοντας την υπεροχή του στην κλίματα των σκόρερ.

Ολοκλήρωσε την σεζόν με το εντυπωσιακό 30.6 στους πόντους ανά ματς, με τον Greek Freak να ακολουθεί με 29.9, ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς είναι τρίτος στην λίστα με 21.6. Γιατί δεν υπάρχει σε αυτήν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ακόμα και αν βρέθηκε στην πιο παραγωγική του χρονιά μετά την rookie σεζόν του; Πολύ απλά γιατί δεν συμπλήρωσε 59 παιχνίδια που χρειάζεται για να είσαι σε θέση να... ανταγωνιστείς τους κορυφαίους της σεζόν! Ή εφόσον δεν τα είχε συμπληρώσει, η προϋπόθεση ήταν επίδοση... ανάλογη του Εμπίντ με 30 πόντους και πάνω για μέσο όρο.

Η κορυφαία δεκάδα των σκόρερ για το 2021/22

ππ

@Photo credits: Associated Press
 

NBA Τελευταία Νέα