Μπακς: Η... τρύπα στα γκαρντ φωνάζει (vid)

Μπακς: Η... τρύπα στα γκαρντ φωνάζει (vid)

Νίκος Καρφής
Μπακς: Η... τρύπα στα γκαρντ φωνάζει (vid)

bet365

Οι Μπακς έχασαν από τους Νετς και το Gazzetta γράφει για τις λύσεις που θα πρέπει να βρει το Μιλγουόκι στις θέσεις των γκαρντ. Η... τρύπα που έχει δημιουργηθεί και η υπεροπλία των ανταγωνιστών.

Σε άλλο ένα οριακό ματς κόντρα σε διεκδικήτρια του τίτλου, οι Μπακς δεν τα κατάφεραν. Μετά τους Σίξερς, το Μιλγουόκι ηττήθηκε και από το Μπρούκλιν με 126-123 και πλέον βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Δύσης. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο συνεχίζει να αντιμετωπίζει θέματα στις θέσεις των γκαρντ, τα οποία θα πρέπει να λύσει αν θέλει να έχει ελπίδες για το repeat. Το Gazzetta στέκεται στα... κενά των ελαφιών στις θέσεις «1» και «2» που βγάζουν μάτι στα τελευταία ματς.

Απαιτείται βοήθεια στο σκοράρισμα από τα γκαρντ

er

Οι Μπακς ηττήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες με 3 πόντους διαφορά τόσο από Σίξερς όσο και από τους Νετς. Δύο ομάδες που δεν είναι απίθανο να τις συναντήσουν κάποια στιγμή και στα playoffs, όταν θα διακυβεύονται πολλά. Κοινός παρονομαστής και των δύο παιχνιδιών, η ελάχιστη βοήθεια που πήραν στο σκοράρισμα από τα γκαρντ τους, η οποία τους στοίχισε και τη νίκη.

Στο ματς κόντρα στους Νετς, μόλις οι 31 από τους συνολικούς 126 πόντους της ομάδας ήρθε από τις θέσεις «1» και «2». Ο Χόλιντεϊ είχε 19, ο Άλεν 7 και 5 ο Μάθιους.

Στην αναμέτρηση κόντρα στους Σίξερς μόνο οι 27 από τους 120 πόντους προήλθαν από τα γκαρντ. Στους 24 σταμάτησε ο Χόλιντεϊ και 3 είχε ο Μάθιους.

Αν κοιτάξουμε και στο προηγούμενο ματς κόντρα στους Πέισερς, θα παρατηρήσουμε πως το πρόβλημα εμφανίστηκε πάλι, αφού οι γκαρντ είχαν τους 29 από τους 128 πόντους της ομάδας, με τον Ουίγκιντον να κάνει υπέρβαση και να βάζει 12.

Τι είχαν την περσινή σεζόν στα γκαρντ

Αν ρίξει κάποιος μια ματιά στο depth chart των Μπακς την περσινή σεζόν, θα καταλάβει πως τα ελάφια είχαν πολλές λύσεις στα γκαρντ και διέθεταν άλλο ένα όπλο στον δρόμο τους για τον τίτλο. Πέρυσι στα ελάφια εκτός του βασικού point guard Τζρου Χόλιντεϊ, έπαιζαν οι Ντόντε ΝτιΒιτσέντζο (έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού), Κόνατον (κάλυπτε τη θέση «2» σε κοντά σχήματα), Φορμπς (από τους πιο αξιόπιστους σουτέρ της ομάδας) και Τζεφ Τιγκ. Αρκετές λύσεις για διαφορετικές δουλειές πάνω στο παρκέ.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ μπορούσε να αλλάξει τα σχέδια του, αφού διέθετε ποσότητα και ποιότητα στα γκαρντ, τα οποία βοηθούσαν τον superstar Γιάννη Αντετοκούνμπο και το δεύτερο βιολί, Κρις Μίντλετον. Φέτος όμως μετά την αποχώρηση του ΝτιΒιτσέντζο και τον τραυματισμό του Πατ Κόνατον τα πράγματα είναι διαφορετικά και ο coach των Μπακς καλείται να βγάλει λαγούς από το καπέλο του.

Οι λύσεις είναι περιορισμένες και τα... στοιχήματα πολλά

y

Φέτος το rotation των Μπακς στα γκαρντ είναι μικρότερο, αφού λύσεις δεν υπάρχουν. Backup του Χόλιντεϊ στη θέση του point guard αυτή τη στιγμή είναι ο Ουίγκιντον, o... εύθραυστος πλέον Χιλ και ο Τζεβόν Κάρτερ, ένας γκαρντ με 4 πόντου μέσο όρο καριέρας. Στο «2» πίσω από τον Γκρέισον Άλεν υπάρχει μόνο ο Ουές Μάθιους. Ο πρώτος φέτος μετρά 11.5 πόντους και ο δεύτερος 4.9 πόντους με 39.2 και 34% στα τρίποντα αντίστοιχα.

Το Μιλγουόκι έχει να διαχειριστεί άλλο ένα... στοίχημα για τις θέσεις των γκαρντ. Τα... ελάφια βρίσκονται αναζήτηση για να καλύψουν την τελευταία κενή θέση του ρόστερ τους ενισχύοντας την περιφέρεια και φαίνεται πως θα δοκιμάσουν τον Ταϊρίκ Έβανς για να καταλήξουν στο αν αξίζει μία μόνιμη θέση στα «ελάφια».

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να υπογράψουν συμφωνία με τον Γκόραν Ντράγκιτς, ο οποίος κατέληξε στους Μπρούκλιν Νετς, οι Μπακς θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες με τον Έβανς που σε 594 παιχνίδια στην καριέρα του μετρά 15.7 πόντους, 4.8 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ. Ο πρώην γκαρντ των Κινγκς και των Πέλικανς επέστρεψε στη δράση από την τριετή αποβολή του από το ΝΒΑ και φαίνεται πως θα έχει την ευκαιρία του να δείξει πως δεν... ξόφλησε.

To Mιλγουόκι περιμένει πως και πως την επιστροφή στη δράση του Πατ Κόνατον που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί πολύτιμο μέλος της ομάδας. Ο Πατ αναμένεται να γυρίσει στη δράση αρχές Απρίλη λίγο πριν τα playoffs, ενώ ο Τζορτζ Χιλ θα λείψει περίπου για άλλη μια εβδομάδα. Ειδικά ο Κόνατον είναι πολύ σημαντικός ως μια τιμιότατη λύση, ερχόμενος από τον πάγκο που πάντα δίνει σκορ και ενέργεια στα... ελάφια.

Η υπεροπλία των ανταγωνιστών της Ανατολής στο «1» και το «2»

i

Χιτ, Μπουλς, Σίξερς και Νετς, μαζί με τους Μπακς, φαντάζουν αυτή τη στιγμή τα φαβορί για να φτάσουν στους τελικούς του ΝΒΑ. Τι έχουν όμως οι 4 ανταγωνιστές των ελαφιών στις θέσεις των γκαρντ. Οι Χιτ διαθέτουν τους Λάουρι (πρωταθλητής με τους Ράπτορς το 2019) και Βίνσεντ στο «1», ενώ στο «2» υπάρχει ο σεσημασμένος σουτέρ Ρόμπινσον και ο Μάρτιν. Φυσικά ο εντυπωσιακός φέτος Τάιλερ Χίρο μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Το Σικάγο σαν point guard διαθέτει τον Ντοσούμνου, έναν rookie που εντυπωσιάζει τον τελευταίο καιρό, ειδικά σε δημιουργία και άμυνα, ενώ φυσικά βασικός όταν επιστρέψει θα είναι ο Λόνζο Μπολ. Πίσω του και ο Κόμπι Ουάιτ. Στο «2» έχουμε τον γεμάτο ενέργεια και αμυντικό εξολοθρευτή, Άλεξ Καρούσο και φυσικά το δεύτερο βιολί της ομάδας, Ζακ ΛαΒίν. Οι τρεις πρώτοι υπό προύποθέσεις παίζουν και σαν shooting guard.

Οι Σίξερς τώρα έχουν Ταϊρίς Μάξεϊ και Σέικ Μίλτον για το «1», ενώ στο «2» δεσπόζει η μεγάλη τους ανταλλαγή, ο Τζείμς Χάρντεν. Σαν shooting guard παίζει και ο Κορκμάζ που δίνει λύσεις στο τρίποντο. Σε ψηλά σχήματα μπορεί να δούμε και τον Ντάνι Γκριν σαν shooting guard, αν χρειαστεί να γίνουν προσαρμογές στην αντίπαλη ομάδα.

Τέλος οι Νετς έκαναν κινήσεις και γέμισαν τις θέσεις των γκαρντ, παρόλο που έχασαν τον Τζέιμς Χάρντεν. Στο «1» μπορούν να παίξουν οι Ίρβινγκ, Σίμονς, Μιλς και Ντράγκιτς. Φοβερή ποικιλία και εξαιρετικές λύσεις. Σαν shooting guard παίζουν οι παραπάνω πλην του Σίμονς που δεν έχει σουτ, αλλά και η αποκάλυψη Καμ Τόμας με τον σεσημασμένο σουτέρ, Σεθ Κάρι που θα δώσει λύσεις ερχόμενος από τον πάγκο.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα