Σίξερς: Τι να τον κάνεις τον Σίμονς όταν έχεις Μάξεϊ;

Σίξερς: Τι να τον κάνεις τον Σίμονς όταν έχεις Μάξεϊ;

Νίκος Καρφής
Σίξερς: Τι να τον κάνεις τον Σίμονς όταν έχεις Μάξεϊ;

bet365

Ο Ταϊρίς Μάξεϊ λάμπει στους Σίξερς, οι οποίοι δεν αγχώνονται καθόλου με την μόνιμη απουσία του Μπεν Σίμονς. To Gazzetta στέκεται στην αποκάλυψη της Φιλαδέλφεια.

H κατάσταση με τους Σίξερς και τον Μπεν Σίμονς δεν έχει αλλάξει, κάτι που δημιουργεί αστάθεια στο εσωτερικό της ομάδας. Το σίριαλ του Αυστραλού συνεχίζεται, ο οποίος ακόμα δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει βημα πίσω.

Ο Σίμονς εδώ και καιρό επικαλείται την πνευματική ανετοιμότητά του και αναζητά εναγωνίως μια ανταλλαγή που θα τον ελευθερώσει από τα... δεσμά.

Η Φιλαδέλφεια όμως δείχνει έτοιμη να ανταποκριθεί στην απουσία του (νίκησε και τους Κινγκς), αφού ο κύριος Ταϊρίς Μάξεϊ εντυπωσιάζει και ανεβαίνει συνεχώς, προσθέτοντας μια εξαιρετική λύση στην περιφέρεια των Σίξερς. Το Gazzetta στέκεται στον απόφοιτο του Κεντάκι, όπου έμαθε μπάσκετ στο εξαιρετικό... σχολείο του Τζον Καλιπάρι, ο οποίος έχει... πλάσει τις καριέρες πολλών σπουδαίων NBAers όπως ο Ντέιβις, ο Κάζινς, ο Ουόλ, ο Μπούκερ, ο Τάουνς, ο Φοξ, Αντεμπάγιο, ο Χίρο και Τζαμάλ Μάρεϊ. Σχεδόν πάντα ό,τι βγαίνει από τους Wildcats, είναι καλό!

Aπίθανος στα 7 τελευταία ματς

Ο 21χρονος γκαρντ παίζει σαν ηγέτης στα 7 τελευταία ματς των Σίξερς, αφού η απουσία του Σίμονς σε συνδυασμό με εκείνη κι άλλων πρωτοκλασάτων παικτών όπως του Εμπίντ, του δίνει την ευκαιρία να πάρει περισσότερες μπάλες στα χέρια του και να λάμψει.

Στις 7 τελευταίες αναμετρήσεις της ομάδας από τη Φιλαδέλφεια, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, βγαίνοντας πάντα μπροστά και όντας ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας. Με Μπακς έβαλε 31, ενώ κόντρα στους Ράπτορς είχε 33. Με την Ιντιάνα είχε 24, με τη Γιούτα 26, με το Ντένβερ 22, με τους Μπλέιζερς 26 και 24 τέλος με τους Κινγκς, οδηγώντας τους Σίξερς στη νίκη. Νιώθει καλά στο παρκέ, παίζει εξαιρετικά και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη συμπαικτών και προπονητή. Μάλιστα είναι στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα ματς (6), όπου έχει πατήσει παρκέ και δεν έχει κάνει λάθος.

Το κλειστό club που υπάρχει ο Ντουράντ

Η εξαιρετική σεζόν που διανύει ο Μάξεϊ τον έχει κάνει μέλος ενός κλειστού club πέντε παικτών. Ο Μάξεϊ είναι ένας από τους πέντε NBAers με 18+ πόντους, 50%+ εντός πεδιάς και 40+% στα τρίποντα. Οι υπόλοιποι είναι οι Κέβιν Ντουράντ, Γιόνας Βαλαντσιούνας, Νίκολα Γιόκιτς και Καρλ-Άντονι Τάουνς. Ο 21χρονος περιφερειακός των Σίξερς έχει μέχρι στιγμής 18.4 πόντους μεε 52.4% εντός πεδιάς και 42.1% στα τρίποντα. Εξαιρετικά ποσοστά για ένα παιδί που δεν εκβιάζει προσπάθειες και ξέρει πότε πρέπει να πάρει το σουτ. Μαθαίνει σιγά-σιγά να διαβάζει το παιχνίδι, κάτι που φαίνεται και από τις ασίστ που μοιράζει.

Γίνεται όλο και καλύτερος πασέρ

Η πρόοδος του Μάξεϊ φαίνεται και στην δημιουργία του μέσα στο παιχνίδι και τον τρόπο που διαβάζει τις αντίπαλες άμυνες. Μέσα στον Οκτώβρη σε 6 ματς είχε μόλις μια φορά με 5+ ασίστ. Στον Νοέμβρη ανταποκρίνεται καλύτερα και έχει βρεθεί 7 φορές σε αυτήν την κατάσταση των 5+ ασίστ σε 12 ματς συνολικά. Πλέον είναι ένας από τους κουμανταδόρους του παιχνιδιού των Σίξερς, μιας εκ των κορυφαίων ομάδων στην Ανατολή τα τελευταία χρόνια με εξαιρετικούς σκόρερ όπως ο Εμπιντ και ο Χάρις και έναν φοβερό σουτέρ όπως ο Σεξ Κάρι. Διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να γίνει ακόμα καλύτερος πασέρ, παρόλο που φημίζεται και για την ικανότητα του στο σκοράρισμα.

Το μέλλον των Σίξερς

Είναι μόλις 21 και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Οι Σίξερς αποφάσισαν να... χτίσουν πάνω του, να τον δουλέψουν, να τον εμπιστευτούν και μέχρι τώρα ο μικρός τους δικαιώνει με την επιλογή τους. Έχει ξεκινήσει βασικός και στα 17 φετινά ματς των Σίξερς, τη στιγμή που πέρυσι αυτό είχε γίνει μόνο στα 8 από τα 61 παιχνίδια που αγωνίστηκε. Έκανε πέρυσι δύο ματσάρες σε ματς που έλειπε πολύς κόσμος από συμπαίκτες. Είχε 39 με Νάγκετς και 30 με Μάτζικ. Φυσικά φέτος τα καλά του ματς είναι πολύ περισσότερα, όπως και ο χρόνος που πατά παρκέ. Ο Μάξεϊ είναι το μέλλον των Σίξερς και δείχνει ικανός να σβήσει το κενό του Μπεν Σίμονς που δεν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα. Άλλωστε είναι ένας παίκτης με πολύ καλύτερο επιθετικό ρεπερτόριο, σε αντίθεση με τον Σίμονς που το μόνο που κάνει, είναι να καρφώνει, ή να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, αδυνατώντας να βοηθήσει από μέση απόσταση και φυσικά από το τρίποντο. «Δεν με νοιάζει αν είμαι άποντος σε κάποιο ματς, αρκεί να νικήσουμε», ήταν τα λόγια του μετά τη νίκη επί των Κινγκς και δείχνει πως βάζει την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Μόνο έτσι θα πάει μπροστά. Δουλειά, χαμηλά το κεφάλι και έχει το ταλέντο να γίνει ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς της λίγκας.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα