ΝΒΑ Τour: Εμείς το ξεκινήσαμε, εμείς το απογειώνουμε

ΝΒΑ Τour: Εμείς το ξεκινήσαμε, εμείς το απογειώνουμε
Ο Αντώνης Καλκαβούρας γράφει για την επιστροφή της κορυφαίας αθλητικής ιστοσελίδας στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με φόντο ένα μοναδικό road trip σε έξι Πολιτείες και μία αποστολή που θα μείνει αξέχαστη στους αναγνώστες του Gazzetta.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να ευλογήσουμε τα γένια μας, η ιδέα έπεσε το καλοκαίρι του 2013 με αφορμή την εκτόξευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον αστερισμό του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου.

Λίγους μήνες αργότερα, ο υπογράφων ταξίδεψε στο Χιούστον και συνάντησε τον 19χρονο τότε ψιλόλιγνο πιτσιρικά από του Ζωγράφου, για να ακολουθήσει ένα ακόμη ταξίδι την επόμενη σεζόν που μοιράστηκε μεταξύ Ουισκόνσιν και Τέξας, για λογαριασμό και του έτερου εκπροσώπου του ελληνικού μπάσκετ, του Κώστα Παπανικολάου, που την σεζόν 2014-2015 ήταν συμπαίκτης του Τζέιμς Χάρντεν και Ντουάϊτ Χάουαρντ στους Ρόκετς.

Ήταν να μην ζεσταθεί η μηχανή. Στην επόμενη αποστολή στην παρέα προστέθηκε και ο Βασίλης Τσίγκας και όσο εξαπλωνόταν η φήμη και η επίδραση του “Greek Freak” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τόσο το Gazzetta μετέτρεπε το ταξίδι Ελλάδα-Αμερική σε μία διαδρομή κάτι σαν το Παγκράτι-Πλατεία Κολιάτσου!

Δώσαμε το παρών στα All Star Game της Νέας Ορλεάνης (2017) και της Σάρλοτ (2019), γυρίσαμε ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ για την "πτήση" του Έλληνα superstar στα αστέρια, καλύψαμε το μοναδικό “Greek Freak Week” της Νέας Υόρκης, είμαστε το πρώτο ελληνικό μέσο που μπήκε στο νεότευκτο γήπεδο των Μπακς (Fiserv Forum) και συναντήσαμε τον Ντέιβιντ Μπλατ στην πόλη του ΛεΜπρόν (Κλίβελαντ).

Παρακολουθήσαμε δια ζώσης την πρώτη νίκη του Μιλγουόκι μέσα στο Όκλαντ επί των ημερών του Αντετοκούνμπο και την παρθενική επικράτηση του Γιάννη σε προσωπική μονομαχία με τον Ντουράντ. Κάναμε ρεπορτάζ στο Σακραμέντο για τον Παπαγιάννη, επισκεφτήκαμε τον Φώτη Κατσικάρη στο Σολτ Λέικ Σίτι, τον Ντομινίκ Ουίλκινς στην Ατλάντα και τον Λούκα Ντόντσιτς και τον Ντιρκ Νοβίτσκι στο Ντάλας, ώσπου ξαφνικά ξέσπασε η πανδημία και ύψωσε ένα αυστηρό απαγορευτικό σχεδόν παντού. Πολλώ δε μάλλον στις υπερατλαντικές μετακινήσεις.

Κάπως έτσι, το Gazzetta έμεινε για τρία χρόνια μακριά από τα τεκταινόμενα στην "Μέκκα του μπάσκετ" αλλά επιστρέφει δριμύτερο με ένα ξεχωριστό οδοιπορικό σε έξι Πολιτείες, παρουσία σε έξι αγώνες της κανονικής περιόδου και δημοσιογραφική κάλυψη συνολικά 9 ομάδων.

Στο επίκεντρο, φυσικά, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ και τα δικά μας παιδιά, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/10), θα πάρουν τα δαχτυλίδια τους μπροστά στα μάτια του άσπονδου φίλου τους, Τζέιμς Χαρντεν και του κορυφαίου εν ενεργεία σκόρερ, Κέβιν Ντουράντ.

Το Μιλγουόκι, για το μεγάλο εναρκτήριο ματς με τους Μπρούκλιν Νετς, θα είναι ο πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας, αφού πρώτα προσγειωθούμε στο κοντινό Σικάγο (μία ώρα δρόμος οδικώς). Μια και θα χρειαστούμε χρόνο κοντά στα «ελάφια» για να μάθουμε τα εφετινά τους μυστικά και φυσικά για να χορτάσουμε και τον τρίτο Έλληνα της παρέας, τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της ομάδας στα δύο πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια της σεζόν.

Από το σχετικά ζεστό για την εποχή Ουισκόνσιν, θα επιστρέψουμε στο Ιλινόϊ και την «πόλη των ανέμων» και από 'κει θα πετάξουμε στο εξωτικό Μαϊάμι, όπου θα παρακολουθήσουμε την μάχη των ενισχυμένων φέτος Χιτ με τους Μπακς.

Επόμενη στάση μετά την Φλόριντα, θα είναι το αχανές Τέξας, του οποίου θα επισκεφτούμε οδικώς και τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις. Θα ξεκινήσουμε από το Χιούστον οδηγώντας σχεδόν 300 χιλιόμετρα δυτικά (2,5 ώρες απόσταση) για να δώσουμε το παρών στην υποδοχή της οποίας θα τύχει ο "Greek Freak" και η παρέα του στο Σαν Αντόνιο από τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τους παίκτες του.

Το πλάνο είναι να προλάβουμε μία βόλτα στο φημισμένο River Walk και να φάμε στο εστιατόριο του Τόνι Πάρκερ, πριν επιστρέψουμε στην βάση μας για δούμε τους rookies των Ρόκετς (Γκριν, Γκαρούμπα, Σενγκούν) στην αναμέτρηση με τους ανανεωμένους αλλά προβληματικούς φέτος Σέλτικς.

Κι επειδή δεν γίνεται να βρεθούμε στο Τέξας και να μην επισκεφτούμε το Ντάλας, η επόμενη διαδρομή θα γίνει και πάλι στο εσωτερικό της δεύτερης μεγαλύτερης Πολιτείας της Αμερικής, με φόντο την Luka-mania που επικρατεί στην πόλη που εδρεύουν οι Μάβερικς. Η απόσταση δεν είναι μεγάλη (περίπου 400 χιλιόμετρα βόρεια του Χιούστον), οπότε σε τρεις ωρίτσες θα φτάσουμε και στην "American Airlines Arena" για να δούμε το ντέρμπι της Southwest και την προσωπική μονομαχία δύο πρώην Μαδριλένων, που δεν υπήρξαν ποτέ συμπαίκτες. Του Λούκα Ντόντσιτς και του Ουσμάν Γκαρούμπα.

Η αποστολή θα κλείσει με τον καλύτερο δυνατό μπασκετικό επίλογο, που ίσως να συνδυαστεί και με παράπλευρες εκπλήξεις. Η απόσταση Ντάλας-Οκλαχόμα Σίτι είναι κάτι λιγότερο από 340 χιλιόμετρα και η μάχη του "Πόκου" με τον ΛεΜπρόν δεν μπορεί να χαθεί. Θα φύγουμε καρφί, λοιπόν, για την πόλη στην οποία έχει εγκατασταθεί από πέρυσι ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και θα θαυμάσουμε τους νεανικούς Θάντερ κόντρα στους φιλόδοξους και ενισχυμένους Λος Άντζελες Λέικερς. Ας ελπίσουμε ότι ο Ποκουσέφσκι θα έχει κέφια, όπως άλλωστε και στα περισσότερα ματς της preseason.

Αυτά για την ώρα, σαν ένα πρόγευμα του τι θα επακολουθήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες στο Gazzetta, με φόντο την 75η επετειακή σεζόν του ΝΒΑ που βρίσκεται προ των πυλών. Προσδεθείτε, είμαστε έτοιμοι για απογείωση...

Το Gazzetta ταξιδεύει στις ΗΠΑ για τους αγώνες του ΝΒΑ με την ευγενική χορηγία της Novibet.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!