Δώστου πρόκληση και πάρτου την ψυχή!

Δώστου πρόκληση και πάρτου την ψυχή!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας περιγράφει εικόνες και διαλόγους στ’ αποδυτήρια μετά την σπουδαία νίκη των Μπακς επί των πρωταθλητών του ΝΒΑ και την πρώτη νικηφόρα μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο επί του Κέβιν Ντουράντ. Πολλά νεύρα στο στρατόπεδο των Ουόριορς!

Ότι ο 23χρονος ηγέτης των «ελαφιών» δεν έχει τρομερή εξοικείωση με τα στατιστικά και την προϊστορία, λίγο-πολύ το ξέραμε. Ότι πριν το ματς με τους Ουόριορς, δεν θα θυμόταν το μηδέν (0/7) στις νίκες όσον αφορά στις προσωπικές του μονομαχίες με ένα από τα παιδικά του «είδωλα», όμως, να σας πούμε την αλήθεια, δεν το περιμέναμε. Όταν λοιπόν, του θυμήσαμε ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ σε ματς που έπαιζε αντίπαλος με τον Κέβιν Ντουράντ, στην αρχή παραξενεύτηκε, αλλά απ’ ότι φαίνεται το κράτησε καλά στο μυαλό του…

Βγαίνοντας στο παρκέ της κατάμεστης, για 278η συνεχή φορά, “Oracle Arena”, έγινε αμέσως αντιληπτό ότι ο Γιάννης ήταν πολύ ορεξάτος και ήθελε πολύ να σπάσει αυτή την παράδοση, πρώτα γιατί μία εκτός έδρας νίκη επί των παγκόσμιων πρωταθλητών κάνει πάντα… θόρυβο (στα 5 χρόνια του στο ΝΒΑ, δεν είχε νικήσει ποτέ σ' αυτό το γήπεδο) και εν συνεχεία, επειδή ο ίδιος είναι ανταγωνιστικός όσο δεν παίρνει και του αρέσει να βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του…

Μόνο στο πρώτα 8 λεπτά, λοιπόν, ο “Greek Freak” είχε 11 πόντους, παίζοντας παράλληλα πολύ σκληρή περιφερειακή άμυνα στον επανακάμψαντα “KD” (γι’ αυτό και το low season στα ριμπάουντ). Στο ημίχρονο, είχε φτάσει τους 17 με δύο κλεψίματα, ενώ η αποβολή του προσωπικού του αντιπάλου (εκτόξευσε ορισμένα «γαλλικά» στους διαιτητές), άνοιξε τον δρόμο για ένα mini-party στο 2ο μέρος, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε… «ρωμαϊκό όργιο», αν ο Αντετοκούνμπο δεν γύριζε το πόδι του σε μία παράξενη φάση, στα μέσα της 3ης περιόδου.

Αν και πονούσε, δεν ήθελε να βγει με τίποτε!

Παρ’ ότι οι μορφασμοί του κατέδειξαν ότι ο πόνος δεν ήταν αμελητέος, ο ίδιος ζήτησε από τον προπονητή του να μην τον βγάλει, «έσταξε» δύο βολές, ξανασκόραρε με πλάτη και καθώς ο χρόνος περνούσε, το πρόβλημα φάνηκε να υποχωρεί. Με τη λήξη του 3ου δωδεκαλέπτου, ο Τζο Πράντι τον απέσυρε και αν ο ίδιος ο Γιάννης δεν είχε τόση διάθεση να παίξει, να ‘στε σίγουροι ότι δεν θα τον ξαναέβαζε 4 λεπτά πριν από το τέλος. Το παιχνίδι άλλωστε είχε κριθεί και το Μιλγουόκι θα «πέταγε» αμέσως μετά το ματς για το Λος Άντζελες, όπου σε λιγότερες από 24 ώρες έχει να αντιμετωπίσει τους Λέϊκερς.

Το «κοντέρ» λοιπόν, έγραψε 32 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και μόλις 1 λάθος σε 35 λεπτά, με τον Έλληνα superstar να τελειώνει το ματς με 14/18 σουτ και να καταγράφει την 24η εφετινή του “30άρα” με μόλις 2 ελεύθερες βολές. Όσο για τρίποντα; Ο απολογισμός του στα τρία τελευταία ματς είναι 6/9, δηλαδή 66,7%!

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά!

«Δεν σου κρύβω ότι αυτό το 0/7 κόντρα στον Ντουράντ, που μου είπες χθες, μου σφηνώθηκε στο μυαλό! Πλέον είναι 1-7 και συνεχίζουμε…», μας είπε μόλις μας αντίκρισε στα αποδυτήρια. Για τουλάχιστον 15 λεπτά είχε τα πόδια του μέσα σε έναν τεράστιο κουβά με πάγο, στη συνέχεια έκανε ντους και αφότου ντύθηκε, τέθηκε στην διάθεση των δημοσιογράφων, που όλη αυτή την ώρα περίμεναν καρτερικά.

Μοιραία, πρώτη ερώτηση των Αμερικανών συναδέλφων ήταν για την φάση που φάνηκε να τραυματίζεται και για την κατάστασή του αστράγαλού του. Πέρα από το ότι υποβάθμισε αμέσως το χτύπημα (το οποίο, από τις γκριμάτσες που έκανε εκείνη τη στιγμή, φάνηκε αρκετά ανησυχητικό), αυτόματα το γύρισε στην πρόκληση. «Ο Σουίνι (σ.σ.: assistant-coach και προσωπικός του προπονητής) “μου τη λέει” συνέχεια ότι έχω μαλακώσει και δεν μπορώ να παίζω με τραυματισμούς, οπότε ήταν η κατάλληλη ευκαιρία να του κλείσω το στόμα!», σχολίασε ο αθεόφοβος πριν βάλει τη φόρμα του και μας αποχαιρετήσει για να βγει στο παρκέ και να απολαύσει μερικές στιγμές με πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.

Πρωταθλητές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Στην αντίπερα όχθη, ο Κέβιν Ντουράντ είχε τα νεύρα του. Στις δηλώσεις του, ζήτησε συγνώμη για την αποβολή και στη συνέχεια, όταν ένας ρεπόρτερ του επισήμανε το ιστορικό που έχει με τις τεχνικές ποινές, την πήρε πίσω και τον… ευχαρίστησε για το κοπλιμέντο. Ο Στιβ Κερ αποκάλυψε ότι ο “KD” είπε στον διαιτητή την «μαγική λέξη» (από “fuck you” έως “bullshit” σε πιο… light έκδοση) και στην πορεία των ερωτήσεων, φάνηκε να ενοχλείται από την επιμονή των ρεπόρτερ να συσχετίζουν κατά έναν παράξενο τρόπο, τη νέα καλή εμφάνιση του Κουίν Κουκ (ρεκόρ καριέρας με 30π. με 5/5 τριπ.), που συμπλήρωσε 5 ματς με μ.ο. 18,2 πόντους, 5,8 ριμπάουντ και 5,7 ασίστ, με τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει όταν επιστρέψει ο Στεφ Κάρι.

«Με ρωτάτε συνέχεια για το αν θα συνεχίσει να παίρνει χρόνο ο Κουκ, που πράγματι παίζει πολύ καλά τελευταία, επειδή λείπει ο Στεφ και τι θα γίνει όταν επιστρέψει…Έχετε συνειδητοποιήσει ότι χάσαμε το 3ο συνεχόμενο ματς εντός έδρας (σ.σ.: πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια) για να ασχολούμαι με τέτοιες λεπτομέρειες; Πρέπει να βρω τρόπο να επιστρέψουμε στις νίκες. Ποιος ξέρει τι θα συμβεί σε 4-5 εβδομάδες από τώρα;», αναρωτήθηκε ο 52χρονος τεχνικός των Ουόριορς, που χρησιμοποίησε την 25η διαφορετική πεντάδα της εφετινής σεζόν.

Το Σαββατιάτικο (31/03) παιχνίδι με τους Κινγκς στο γειτονικό Σακραμέντο (το gazzetta.gr θα δώσει και εκεί το παρών), είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την επιστροφή στις νίκες, με τον Κλέϊ Τόμπσον να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση…

Η πρωινή επίσκεψη στο «βασίλειο» των Ουόριορς

Όλα τα παραπάνω έγιναν στην “Oracle Arena”, πριν και μετά το ματς των πρωταθλητών του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς. Η μέρα είχε αρχίσει με μία πρωινή επίσκεψη στο προπονητικό κέντρο των «πολεμιστών» που εδρεύει στο κέντρο του Όκλαντ και όταν φτάσαμε, διαπιστώσαμε με έκπληξη ότι βρίσκεται στους δύο τελευταίους ορόφους του “Marriott”.

Αφού περάσαμε τον τυπικό έλεγχο και διασχίσαμε τον επιβλητικό και μακρύ διάδρομο (γεμάτο με φωτογραφίες από τους νυν παίκτες αλλά και από παλαίμαχους που άφησαν το αποτύπωμά τους στον οργανισμό), περιμέναμε μαζί με τουλάχιστον 20 συναδέλφους να ανοίξει η πόρτα που οδηγεί στον χώρο που προπονούνται καθημερινά οι παίκτες του Στιβ Κερ.

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας, τους χώρους “Rakuten Performance Center”, μας ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι το υπερσύγχρονο «στρατηγείο», στο οποίο έχει στηθεί η πορεία των Ουόριορς προς τους δύο τίτλους που έχουν κατακτήσει στα τρία τελευταία χρόνια, είναι χτισμένο στο roof ενός ξενοδοχείου. Το προσπερνάμε κι αυτό και πάμε παρακάτω…

Την ώρα που οι παίκτες του Γκόλντεν Στέϊτ έκαναν τα σουτάκια τους, ο Στεφ Κάρι είχε ολοκληρώσει την πρωινή θεραπεία και είχε πιάσει κουβεντούλα με τον προπονητή του. Πριν από λίγες μέρες, το «πρόσωπο» του οργανισμού της βόρειας Καλιφόρνια, δήλωσε δημόσια ότι θα διαψεύσει τις προβλέψεις του (δήλωσε ότι δεν θα παίξει στον 1ο γύρο των playoffs) και θα επιστρέψει νωρίτερα του αναμενόμενου και ο πολύ συμπαθής και φιλικός στην επικοινωνία του με τους εκπροσώπους των media, τεχνικός των «πολεμιστών», δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί ότι μάλλον θα χάσει το στοίχημα.

Τόσο ο Κερ, που πριν τους αγώνες, συναντά... ιδρωμένος τους δημοσιογράφους αμέσως μετά την γυμναστική και το τρέξιμό του, όσο και ο Κέβιν Ντουράντ με τον Ντρέϊμοντ Γκριν, είχαν μόνο εγκώμια να εκφράσουν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, συμπεριλαμβάνοντας τον μέσα στους 5-10 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ.

Ο “KD” δεν έκρυψε το χαμόγελό του, όταν τον πληροφορήσαμε ότι πριν πέντε καλοκαίρια, ο Γιάννης τον επέλεγε στο playstation, ενώ όταν ο κορυφαίος αμυντικός της περυσινής χρονιάς (2017), δηλώνει ότι ο Έλληνας forward δεν μαρκάρεται από έναν παίκτη, τότε καταλαβαίνετε το μέγεθος του σεβασμού που έχει η «κερδίσει» και συνεχίζει να κερδίζει ο “Greek Freak”.

Υγ.: Έτσι όπως εξελίχθηκε η χθεσινή ημέρα (“32άρα” από τον Γιάννη και νίκη των Μπακς), χαλάλι η τρίωρη ταλαιπωρία από το σκασμένο λάστιχο (οδική βοήθεια, αλλαγή αυτοκινήτου κλπ.), έξω από το μεξικάνικο εστιατόριο στο οποίο φάγαμε το προηγούμενο βράδυ. Και πάλι καλά δηλαδή... Ας όψεται ένας Πακιστανός, ονόματι Ζαφάρ Καν, που προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει και στη συνέχεια μας είπε ότι είναι ξάδερφος του παγκόσμιου πρωταθλητή της πυγμαχίας (με πακιστανικές ρίζες), Αμίρ Καν! Απίθανα πράγματα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!