Μπουλς: Αν είσαι φίλαθλος του Σικάγο, τότε ίσως έφτασε η ώρα να χαμογελάσεις ξανά (vids)

Μπουλς: Αν είσαι φίλαθλος του Σικάγο, τότε ίσως έφτασε η ώρα να χαμογελάσεις ξανά (vids)

Νίκος Καρφής
Μπουλς: Αν είσαι φίλαθλος του Σικάγο, τότε ίσως έφτασε η ώρα να χαμογελάσεις ξανά (vids)

bet365

Oι Μπουλς μετά από χρόνια δείχνουν έτοιμοι για κάτι σπουδαίο και το Gazzetta γράφει για τους... ταύρους που τρομάζουν στην preseason και αναζητούν τον δρόμο της επιστροφής τους.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις για τους Μπουλς. Το Σικάγο πανηγύριζε δίχως σταματημό στα 90s, αφού αφού ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν παρέα με τον Σκότι Πίπεν, είχαν συνηθίσει την πόλη σε θριάμβους. Ήξερες πως αν πήγαιναν σε τελικούς, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν τον τίτλο, Πήγαν σε έξι τελικούς και έκαναν το φοβερό 6/6 δείχνοντας πως δεν υπάρχει ομάδα να τους αμφισβητήσει στα 90s. Έφτασαν σε 2 three-peat και έκαναν την πόλη να ζει και να πεθαίνει για εκείνη την ομάδα.

Όμως από εκείνο το πρωτάθλημα του 1998, στο αντίο του MJ στην πόλη του Σικάγο, ποτέ δεν ξανασήκωσαν κεφάλι. Πήγαν να το κάνουν, αλλά χωρίς επιτυχία όταν ήρθε σαν από μηχανής Θεός, ο Ντέρικ Ρόουζ για να δώσει και πάλι τη χαμένη ελπίδα στην πόλη. Αλλά οι σοβαροί τραυματισμοί λύγισαν ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα που έχει δει ποτέ η λίγκα και τον νεότερο MVP της ιστορίας.

Εντυπωσίασαν με τις κινήσεις τους

kk

Φέτος το πράγμα δείχνει να αλλάζει για το Σικάγο, το οποίο ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, φέτος την έχει δει αλλιώς και ονειρεύεται ξανά σπουδαίες στιγμές στα playoffs.

Eντυπωσίασαν με τις κινήσεις τους στη free agency και πήραν εξαιρετικούς παίκτες. Απέκτησαν ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Λόνζο Μπολ , προσθέτοντας τους δίπλα στον ηγέτη τους, ΛαΒίν και δημιουργώντας μια εξαιρετική περιφερειακή βασική τριάδα, με Λόνζο Μπολ στο «1», Ζακ ΛαΒίν στο «2» και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στη θέση του small forward.

Στην ομάδα υπάρχει και ο All Star Νίκολα Βούτσεβιτς που αποτελεί εγγύηση για τη ρακέρα τα τελευταία χρόνια. Μπορεί ακόμα και ο ίδιος να είπε πως η έλευση μπέρδεψε τους ρόλους στην ομάδα του Σικάγο, όμως πλέον το ρόστερ των Μπουλς ξεχειλίζει από ποιότητα.

Οι... ταύροι πρόσθεσαν και τον overachiever τα προηγούμενα χρόνια στους Λέικερς και πρωταθλητή Άλεξ Καρούσο, που σε συνδυασμό με τον ταλαντούχο Κόμπι Ουάιτ δημιουργούν υπεροπλία στους γκαρντ που θα έρχονται από τον πάγκο. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αξιοποιηθούν οι νέοι και ταλαντούχοι Έγιο Ντοσούμνου και Πάτρικ Ουίλιαμς.

Tρομάζουν κόσμο στην preseason

Μέχρι στιγμής στην preseason, φαίνεται η δουλειά του εξαιρετικού Μπίλι Ντόνοβαν και η φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα. Οι Μπουλς πάνε πολύ υψηλά τα σκορ στα ματς τους και στις περισσότερες περιπτώσεις, διαλύουν τον αντίπαλο τους.

Στο πρώτο ματς κόντρα στους Καβς, έστησαν ένα πάρτι και τους νίκησαν με 131-95. Η μαγική τετράδα Μπολ-ΛαΒίν-ΝτεΡόζαν-Βούτσεβιτς δεν έμεινε για πολλή ώρα στο παρκέ, αλλά έδειξε να συνεργάζεται άψογα, φτάνοντας σε αυτή την εντυπωσιακή διαφορά το ματς. Ο ΛαΒίν ήταν ο κορυφαίος με 25 πόντους, ενώ οι υπόλοιποι πρόσφεραν πολύπλευρα με πόντους, ριμπάουντ και ασίστ.

Στο δεύτερο ματς κόντρα στους Πέλικανς, πάλι είχαμε διασυρμό. Ο πίνακας έγραψε 121-85 και στάλθηκε ακόμα ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την regular season. H κορυφαία τετράδα των Μπουλς έκανε και πάλι το κομμάτι της, ο καθένας ανταποκρίθηκε υπέροχα στον ρόλο του και κατα διαστήματα έπαιξε εντυπωσιακό μπάσκετ που σκορπά αισιοδοξία στους φίλους των Μπουλς που έπαψαν πια να ζουν με τις δάφνες του παρελθόντος.

Η νίκη ήρθε και στο τριτο ματς με το Κλίβελαντ, αυτή τη φορά πιο δύσκολα με 102-101. Κοινό σημείο και στα τρία παιχνίδια πως ο Ντόνοβαν ξεκίνησε με δύο point guards στην πεντάδα για να έχει καλύτερη οργάνωση και κατέβασμα της μπάλας, δίνοντας ευκαιρίες στον Τζαβόντε Γκριν που λογικά δεν παίζει τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της regular season όταν επιστρέψει και ο βασικός Κόμπι Ουάιτ.

Η μάχη της ανεβασμένης Ανατολής

Πάντως φέτος το Σικάγο θα έχει να περάσει από πολλούς... Κύκλωπες στην Ανατολή, η οποία κάθε χρόνο παρουσιάζει όλο και πιο βελτιωμένη, αφού αυξάνονται οι ποιοτικές ομάδες με φιλοδοξίες.

Οι Μπακς πήραν το πρωτάθλημα πέρυσι, έχουν τον απόλυτο κυρίαρχο της... ρακέτας, Γιάννη Αντετοκούνμπο και πλέον διαθέτουν το πρωταθληματικό DNA ενόψεις της σεζόν που έρχεται και θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Oι Νετς αποτελούν εκ των φαβορί για τίτλο, δημιουργώντας μια superteam και μένει να δούμε πως θα χειριστούν την... καυτή πατάτα που ακούει στο όνομα Ίρβινγκ. Οι Χιτ ενισχύθηκαν με την απόκτηση του Λάουρι και του Τάκερ που ήρθαν να βοηθήσουν τους Αντεμπάγιο, Μπάτλερ και Χίρο.

Καλύτεροι από πέρυσι θα είναι οι Ουίζαρντς με τις προσθήκες τους (Χάρελ, Κούζμα, Ντίνγουιντι), ενώ οι Νικς ανέβηκαν επίπεδο με τον Κέμπα Ουόκερ. Φιλόδοξοι θα είναι για άλλη μια σεζόν οι Χοκς του Γιανγκ και οι Σέλτικς του Τέιτουμ. Κανείς δεν θα πρέπει να ξεγράψει και τους Σίξερς του Εμπίντ, παρόλο που έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα με τον φευγάτο Μπεν Σίμονς.

@Photo credits: twitter/ bulls
 

NBA Τελευταία Νέα