Μπουλς: Βαρέθηκαν να είναι... κομπάρσοι και ψάχνουν τη χαμένη λάμψη τους (pic)

Μπουλς: Βαρέθηκαν να είναι... κομπάρσοι και ψάχνουν τη χαμένη λάμψη τους (pic)

Νίκος Καρφής
Μπουλς: Βαρέθηκαν να είναι... κομπάρσοι και ψάχνουν τη χαμένη λάμψη τους (pic)

bet365

Οι Μπουλς μετά από χρόνια δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα με τις προσθήκες τους (ΝτεΡόζαν, Μπολ) και το Gazzetta γράφει για μια πόλη που θέλει να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές.

To Σικάγο είναι μια πολή που στα 90s τα... σάρωσε όλα στο ΝΒΑ, αφού ο τεράστιος Μάικλ Τζόρνταν παρέα με τον Σκότι Πίπεν δεν ήξεραν τι σημαίνει ήττα σε τελικούς. Πήγαν σε έξι τελικούς και έκαναν το φοβερό 6/6 δείχνοντας πως δεν υπάρχει ομάδα να τους αμφισβητήσει στα 90s. Έφτασαν σε 2 three-peat και έκαναν την πόλη να ζει και να πεθαίνει για εκείνη την ομάδα.

Τα χρόνια πέρασαν, η ομάδα αποδυναμώθηκε, το όνειρο ξεθώριασε μέχρι να έρθει σαν απο μηχανής Θεός, ο Ντέρικ Ρόουζ. Οι ταύροι πίστεψαν πως ήρθε η στιγμή να επιστρέψουν στην κορυφή, όμως το 2011 έχασαν στους τελικούς της Ανατολής από την Big Three των Χιτ. Η συνέχεια γνωστή, με τον D-Rose να τραυματίζεται σοβαρά, να στέκεται άτυχος αρκετές φορές και να σβήνει η ελπίδα του κόσμου το Σικάγο.

Φέτος οι Μπουλς δείχνουν έτοιμοι να μπουν και πάλι δυνατά στη διεκδικήση μιας σπουδαίας πορείας στα playoffs, αφού οι κινήσεις που έκαναν στην offseason σε κάνουν να πιστεύεις πως κάτι καλό θα γίνει στο Σικάγο.

Το Gazzetta στέκεται στην ομάδα που φτιάχνουν οι ταύροι, η οποία θέλει να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του κομπάρσου.

H εξαιρετική περιφειακή γραμμή

ii

Οι Μπουλς είναι μία από τις ομάδες από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις στη free agency. Σίγουρα δεν συγκρίνεται με τους Λέικερς, ωστόσο η απόκτηση των ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και Λόνζο Μπολ φανερώνουν την επιθυμία του front office της ομάδας να κάνει ένα all in τη φετινή σεζόν για να φτάσει και πάλι η ομάδα μακριά στα playoffs.

Τη σεζόν 2021/22 οι Μπουλς θα διαθέτουν μια εξαιρετική περιφερειακή βασική τριάδα, με Λόνζο Μπολ στο «1», Ζακ ΛαΒίν στο «2» και τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν στη θέση του small forward.

Οι αποδοχές του ΝτεΡόζαν για την επόμενη τριετία ανέρχονται στα 85 εκατομμύρια δολάρια. Σε 881 ματς της regular season, ο 32χρονος φόργουορντ έχει 20,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ, ενώ σε 58 παιχνίδια των playoffs μετράει αντίστοιχα 21,9 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 3,6 τελικές πάσες, όντας ένας εξαιρετικός σκόρερ και σπουδαίος σουτέρ από μέση απόσταση.

Από την άλλη ο Λόνζο Μπολ που είχε πέρυσι στους Πέλικανς 14.6 πόντους, 5.7 ασίστ και 37% στα τρίποντα, θα πάρει συμβόλαιο αξίας 85 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια σε μία value for money κίνηση για το Σικάγο.

Σχετικά με τον ΛαΒίν, πλέον δεν είναι ένας εξαιρετικός dunker μόνο, αλλά έμαθε να αποτελεί ηγέτη της ομάδας. Έχει φτιάξει πολύ το επιθετικό του ρεπερτόριο και είναι στα... όρια από το να γίνει All Star αν συνεχίζει με τις ίδιες εντυπωσιακές εμφανίσεις. Έχει γίνει και καλύτερος closer, καθαρίζοντας αρκετά παιχνίδια για τους Μπουλς την τελευταία σεζόν.

Ο Βούτσεβιτς και ο ανερχόμενος Ουίλιαμς

Το Σικάγο άρχισε να δίνει τις προθέσεις του από τη σεζόν 2020-21, όταν έφερε με ανταλλαγή τον All Star Νίκολα Βούτσεβιτς. Μπορεί ακόμα και ο ίδιος να είπε πως η έλευση μπέρδεψε τους ρόλους στην ομάδα του Σικάγο, η οποία τελικά έχασε τα playoffs, ωστόσο η ποιότητα του Μαυροβούνιου ανεβάζει επίπεδο τη ρακέτα των ταύρων. Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί δύο φορές σε All Star Game, ενώ τελείωσε την περσινή αγωνιστική περίοδο με 21.5 πόντους και 11.5 ριμπάουντ. Από τους πιο συνεπείς ψηλούς στο ΝΒΑ και ίσως του πιο αδικημένους.

Λόγικά στο «4» θα δούμε τον ταλαντούχο Πάτρικ Ουίλιαμς, αφού ο Λάουρι Μάρκανεν θα αποχωρήσει από την ομάδα όπως όλα δείχνουν. Το front office πιστεύει πολύ στον 19χρονο ψηλό που πέρυσι πρόλαβε να μας δείξει μερικά στοιχεία του ταλέντου του. Στην rookie του σεζόν είχε 9.4 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, αλλά και το εξαιρετικό 39% στα τρίποντα. Φέτος θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες στη δεύτερη χρονιά του και θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, καθώς η ομάδα ανέβηκε επιπεδο με τις προσθήκες στη free agency.

To depth chart των Μπουλς

333

Όπως παρατηρούμε και από τη φωτογραφία του ΕSPN, η πεντάδα θα είνα αυτή που αναλύσαμε παραπάνω δηλαδή οι Μπολ-ΛαΒίν-ΝτεΡόζαν-Ουίλιαμς-Βούτσεβιτς, αφού ο Μάρκανεν δεν μένει.

Στα γκαρντ υπάρχουν τίμιες λύσεις σαν back-up, αφού εκτός από τον ικανότατο και νεαρό Κόμπι Ουάιτ, ήρθε και ο χρησιμότατος και πρωταθλητής του 2020 με τους Λέικερς, Άλεξ Καρούσο. Στις θέσεις των ψηλών υπάρχει θεματάκι, αφού αναπληρωματικός του Βούτσεβιτς είναι ο Τόνι Μπράντλεϊ, ενώ στο «3» λύσεις αναμένεται να δώσουν οι Ντένζελ Βάλενταϊν και Τρόι Μπράουν. Αρκετοί περιμένουν να δουν και τον Έγιο Ντοσούμνου, επιλογή των ταύρων στο draft.

Ένας παίκτης που πριν 2-3 μήνες έπαιζε πολύ ψηλότερα, αλλά τελικά κατρακύλησε στο Νο.38 και καλείται να δώσει απαντήσεις σε όσους τον προσπέρασαν. Παίζει shooting guard και θα πρέπει να δείξει σπουδαία πράγματα για να κλέψει χρόνο από τους Κόμπι Ουάιτ και Άλεξ Καρούσο.

 

NBA Τελευταία Νέα