Νιου Γιορκ Νικς: Επισφαλής η θέση του Βιλντόζα

Νιου Γιορκ Νικς: Επισφαλής η θέση του Βιλντόζα

Νιου Γιορκ Νικς: Επισφαλής η θέση του Βιλντόζα

bet365

Ο Λούκα Βιλντόζα θα πρέπει να περάσει από... εξετάσεις στο Summer League του Λας Βέγκας για να δείξει πως είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση κι ότι αξίζει μια θέση στο νέο ρόστερ των Νιου Γιορκ Νικς.

Δεν είναι βέβαιη η παραμονή του Αργεντινού γκαρντ στο ρόστερ των Νικς ενόψει της νέας σεζόν, όπως μεταδίδει η New York Post. Μπορεί να αποκτήθηκε μόλις πριν τρεις μήνες, παρ' όλα αυτά η θέση του αυτή τη στιγμή στην ομάδα μόνο εξασφαλισμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Αυτή η αβεβαιότητα προκύπτει αφένος από την παρουσία του Ρόκας Γιοκουμπάιτις, που ενδεχομένως να διαταράξει καταστάσεις στο backcourt, εφόσον αποδώσει καλά στο Summer League και κληθεί άμεσα από τους Νικς. Εάν ο νεαρός Λιθουανός δεν... πείσει πως είναι έτοιμος να σταθεί άμεσα στο NBA και επιστρέψει εν τέλει στην Ευρώπη για την Μπαρτσελόνα (με την οποία έχει συμβόλαιο), οι πιθανότητες του Βιλντόζα θα ενισχυθούν σημαντικά.

Αφετέρου, μέσω του πρόσφατου Draft ο σύλλογος απέκτησε ακόμη έναν περιφερειακό, τον 21χρονο Μάιλς ΜακΜπράιντ ως pick δεύτερου γύρου, ενώ υπάρχουν κι οι βασικοί Κέμπα Ουόκερ και Ιμάνουελ Κουίκλι που δημιουργούν... συνωστισμό στον άσο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το τρέχον συμβόλαιο του με τους Νικς για τη σεζόν 2021-22 δεν είναι ακόμη πλήρως, αλλά θα γίνει εγγυημένο, μετά το πρώτο παιχνίδι της Regular Season. Ο Βιλντόζα έφοσον παίξει κανονικά με την ομάδα της Νέας Υόρκης θα λάβει 3.3 εκατομ. δολάρια.

Ο 26χρονος Βιλντόζα (1.91μ.) ήταν βασικό γρανάζι της Μπασκόνια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν όπου ήταν αρκετά παραγωγικός και μέτρησε 10.2 πόντους με 39% στο τρίποντο, 3.5 ασίστ και 2 ριμπάουντ ανά 25 λεπτά σε 32 συμμετοχές.

Εσχάτως, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Λούκα Βιλντόζα πραγματοποίησε τέσσερις εμφανίσεις εκπροσωπώντας την Εθνική Αργεντινής, έχοντας κατά μέσο όρο 7 πόντους, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ σε κάτι περισσότερο από 20 λεπτά συμμετοχής.

 

NBA Τελευταία Νέα