Mπουντενχόλζερ: Θέλει να... σκοτώσει την ομάδα που τον «έφτιαξε»! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Mπουντενχόλζερ: Θέλει να... σκοτώσει την ομάδα που τον «έφτιαξε»! (pics & vids)

bet365

Oι Μπακς θα παίξουν με τους Χοκς στους τελικούς Ανατολής και ο Μάικ Μπουντενχόλζερ καλείται να... πληγώσει την ομάδα που έφτιαξε το όνομα του στο ΝΒΑ. Το Gazzetta αναλύει.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μεγάλη σειρά κόντρα στους Νετς και ήταν ο πρωταγωνιστής στην πρόκριση των Μπακς στους τελικούς της Ανατολής.

Εκεί τα... ελάφια θα κοντραριστούν με τους Χοκς, με το πρώτο ματς να γίνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης (03:30).

Η σειρά αυτή θα είναι ιδιαίτερη για τον Μάικ Μπουντενχόλζερ, αφού θα κληθεί να αποκλείσει την ομάδα στην οποία... έφτιαξε το όνομα του στο ΝΒΑ ως head coach.

Το Gazzetta στέκεται στο... δύσκολο σενάριο που επεφύλλασε η μοίρα για τον Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Παραλίγο να παίξει τελικούς ΝΒΑ με τους Χοκς

Ο coach Bud έκανε εξαιρετική δουλειά με τους Χοκς και αυτό τον βοήθησε να φτιάξει το όνομα στον κόσμο της λίγκας ως head coach. Mην ξεχνάμε πως θήτευσε δίπλα στον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς πριν πάει στα... γεράκια.

Στην Ατλάντα έμεινε από το 2013 μέχρι το 2018, στην πρώτη του δουλειά στο ΝΒΑ ως πρώτος προπονητής. Μαζί της παραλίγο να φτάσει μέχρι τους τελικούς του ΝΒΑ, ωστόσο για 2 σερί σεζόν, έπεσε πάνω στον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τους Καβς, οι οποίοι τον... σκούπισαν.

Κορυφαία του σεζόν στον πάγκο των Χοκς ήταν το 2014-15, τότε που οι Χοκς είχαν το καλύτερο ρεκόρ της Ανατολής και μπήκαν με μεγάλες βλέψεις στα playoffs. Τότε ο Μπουντενχόλζερ πήρε πολλά από τους Τιγκ, Κόρβερ, Κάρολ, Μίλσαπ, Χόρφορντ και Σρούντερ. Mάλιστα ψηφίστηκε προπονητής της σεζόν.

Eκεί έκαναν μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας ως τους τελικούς Ανατολής, όμως ο ΛεΜπρόν τους... καθάρισε με 4-0. Την επόμενη σεζόν έφτασαν στους ημιτελικούς περιφέρειας, αλλά και πάλι το εμπόδιο των Καβς ήταν ανυπέρβλητο.

Συνολικά στις 5 σεζόν που ο Μάικ Μπουντενχόλζερ ήταν στον πάγκο των Χοκς, μόνο την τελευταία του (2017-18) η ομάδα έμεινε εκτός postseason, κάτι που δείχνει πολλά.

Η κριτική που δεν τον... λύγισε

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δέχθηκε σκληρή κριτική για τον αποκλεισμό των Μπακς τόσο πέρυσι από τους Χιτ, όσο και πρόπερσι από τους Ράπτορς. Για αρκετό κόσμο τα... ελάφια ήταν φαβορί και στις δύο σειρές, όμως δεν το έδειξαν στο γήπεδο και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα έδρας, ενώ απέναντι στους Καναδούς λύγισαν στο κρισιμότερο σημείο και έχασαν 4 σερί ματς.

Η διαχείριση του coach Bud στα κομβικά ματς των Μπακς τις τελευταίες σεζόν έφεραν κριτική για τον έμπειρο τεχνικό, ενώ υπήρχαν λίγα σενάρια για αντικατάσταση.

Έπρεπε να προετοιμάσει την ομάδα στα φετινά playoffs, ξέροντας πως είναι πιθανό μετά από εναν αποκλεισμό, να τελειώσει η καριέρα του στα... ελάφια.

Μάλιστα πριν την έναρξη των φετινών playoffs, οι... πηγές του ESPN ανέφεραν πως η παρουσία του και την επόμενη (ή τις επόμενες) σεζόν, θα εξαρτηθεί από την πορεία των Μπακς.

Σύμφωνα με τον έγκυρο Έϊντριαν Βοϊναρόφσκι, οι δύο προκρίσεις των ελαφιών κόντρα σε Χιτ και Νετς πολύ παραπάνω, μπορούν να τον κάνουν να ελπίζει πως το συμβόλαιο του θα ανανεωθεί στο τέλος της σεζόν.

Αν μάλιστα καταφέρει να οδηγήσει τους Μπακς στους τελικούς, τότε πολύ δύσκολα δεν θα συνεχίσει στο Μιλγουόκι και τη νέα σεζόν.

Η ευκαιρία για την κορυφή παρέα με τον Γιάννη

ιιιι

Κόντρα στους Χοκς, μπορεί να ξεκινήσει μια πορεία που θα τον φέρει μπροστά στην μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Οι Μπακς αυτή τη στιγμή είναι φαβορί για τον τίτλο και φυσικά έχουν παραπάνω πιθανότητες από την Ατλάντα για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο Μπουντενχόλζερ αν αποκλείσει την πρώην ομάδα του, θα πάει για πρώτη φορά ως head coach σε τελικούς ΝΒΑ.

Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Ο coach Budenholzer θέλει σαν τρελός τον τίτλο, για να αλλάξει επίπεδο, να διώξει την κριτική γύρω από το πρόσωπο του και να οδηγήσει τα... ελάφια στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά την ένδοξη εποχή Τζαμπάρ και Ρόμπερτσον. Η ευκαιρία είναι μεγάλη για τους Μπακς και τον Γιάννη, αφού δεν συνεχίζουν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Κάρι, ο ΛεΜπρόν, ο Ντουράντ, ενώ ο Λέοναρντ είναι off.

Πότε θα ξαναβρούν στο μέλλον οι Μπακς τελικούς περιφέρειας, χωρίς να έχουν μείνει στο παιχνίδι του τίτλου κανεις εκ των παραπάνω κυρίων; Oι ευκαιρίες είναι για να τις αρπάζεις από τα μαλλιά και ο Μπουντενχόλζερ ξέρει καλά πως φέτος μπορεί να γράψει ιστορία.

 

NBA Τελευταία Νέα