NBA: Η free agency του 2022 θα είναι η κορυφαία όλων και οι ομάδες ήδη προετοιμάζονται (πίνακες)

NBA: Η free agency του 2022 θα είναι η κορυφαία όλων και οι ομάδες ήδη προετοιμάζονται (πίνακες)

bet365

Η free agency του 2022 ξεκινάει από φέτος. Λογίζεται ως μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών και οι ομάδες ήδη ετοιμάζουν τα... χρηματοκιβώτιά τους. Το Gazzetta εξηγεί.

Το ΝΒΑ (σας) παρουσιάζει, τη μεγαλύτερη... φουρνιά ελεύθερων παικτών. Κοντά σας το καλοκαίρι του 2022! Μπορεί η «προβολή» αυτής της υπερπαραγωγής να αργεί, αλλά θα είναι δεδομένα εντυπωσιακή.

Και ήδη οι ομάδες ζουν και αναπνέουν από τώρα για το φινάλε της επόμενης σεζόν.

Τι θα συμβεί;

Η free agency (ρίξτε μία ματιά στο εγχειρίδιο του Gazzetta για τους σχετικούς όρους) του 2022 λογίζεται από τώρα ως η κορυφαία όλων των εποχών. Μία διαδικασία που μπορεί να αλλάξει ξανά το ΝΒΑ.

Τι θα συμβεί; Ελεύθεροι μένουν οι Στεφ Κάρι (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς), Τζίμι Μπάτλερ (Μαϊάμι Χιτ), Ζακ ΛαΒίν (Σικάγο Μπουλς), Τζούλιους Ραντλ (Νιου Γιορκ Νικς) και Κρις Πολ (Φοίνιξ Σανς)! Αλλά και οι Γιουσούφ Νούρκιτς (Μπλέιζερς), Τέρι Ροζίερ (Χόρνετς), Άαρον Γκόρντον (Νάγκετς), Γκόραν Ντράγκιτς (Χιτ), Μπόμπι Πόρτις (Μπακς, έχει option να μείνει ελεύθερος και αυτή τη χρονιά), Μάρκους Σμαρτ (Σέλτικς) και άλλοι.

Στην αγορά θα έβγαινε και ο Τζρου Χόλιντεϊ, αλλά οι Μπακς πρόλαβαν και τον.. καπάρωσαν μέχρι τη σεζόν 2024-2025 (με επιλογή του αθλητή εκείνη η σεζόν).

Δεν είναι μόνο όσοι αναφέραμε παραπάνω. Όρο στο συμβόλαιό τους για να μείνουν ελεύθεροι και να δώσουν τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να του διεκδικήσει έχουν οι Κέβιν Ντουράντ, Τζέιμς Χάρντεν, Καουάι Λέοναρντ (αν ενεργοποιήσει την option που έχει στο συμβόλαιό του φέτος με τους Κλίπερς), Μπράντλεϊ Μπιλ, Καϊρί Ίρβινγκ, Ράσελ Ουέστμπρουκ και Τζον Ουόλ!

Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχει και η αγορά των unrestricted agents. Των παικτών που μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθεροι, αλλά τον τελευταίο λόγο θα έχει η πιο πρόσφατη ομάδα τους.

Είστε έτοιμοι; Πάρτε ανάσα και ξεκινάμε: Λούκα Ντόντσιτς, Τρέι Γιανγκ, Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, Ντιάντρε Έιτον, Κόλιν Σέξτον, Μάρβιν Μπαγκλεϊ, Τζο Ινγκλς και Μάικαλ Μπρίτζες! Για τους τέσσερις πρώτους το ενδεχόμενο φαντάζει απίθανο, αλλά ποτέ μη λες ποτέ!

Το μικρό παζάρι του 2021

Ο ΝτεΡόζαν μένει ελεύθερος το καλοκαίρι

Όπως είναι κατανοητό, η... τάξη του 2022 μπορεί να αφήσει «μετεξεταστέα» αυτή του 2021!

Τι έχει η φετινή λίστα; Διαθέτει παίκτες όπως ο Μάικ Κόνλεϊ, ο ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν, ο Νόρμαν Πάουελ, ο Κάιλ Λάουρι, ο Ντένις Σρέντερ, ο Αντρέ Ντράμοντ, ο Βίκτορ Ολαντίπο. Αλλά ενδεχομένως και τον Μοντρέζλ Χάρελ, ο οποίος έχει σχετική option για να μείνει ελεύθερος φέτος. Αλλιώς, αν την ανανεώσει, μπαίνει και αυτό στη λίστα του 2022!

Και μία... χούφτα παικτών που μπορούν να μείνουν restricted: Λόνζο Μπόλ, Κέντρικ Ναν, Γκάρι Τρεντ Τζούνιορ, Τζάρετ Άλεν, Τζον Κόλινς.

Η αλήθεια είναι πως όσοι θα κυκλοφορήσουν στην αγορά φέτος, μπορεί να είναι άτυχοι. Και αυτό γιατί οι ομάδες δεν πρόκειται δα και να «ξηλωθούν», προσδοκώντας στην αποταμίευση, προκειμένου σε 365 ημέρες να μπορούν να δελεάσουν ένα μεγάλο όνομα με ένα εξίσου μεγάλο συμβόλαιο.

Μέσα σε όλα αυτά, συνυπολογίστε τις επεκτάσεις που υπέγραψαν, κάποιοι εντελώς ξαφνικά, με τους ΛεΜπρόν Τζέιμς, Πολ Τζορτζ, Ντόνοβαν Μίτσελ, Τζέισον Τέιτουμ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Μπαμ Αντεμπάγιο και Ντε'Ααρον Φοξ.

Τα αναμμένα κάρβουνα του Μπρούκλιν!

Οι Νετς μπορεί να έχουν ένα ζόρικο καλοκαίρι το 2022. Οι Big Three, Ντουράντ, Χάρντεν, Ίρβινγκ, έχουν την παράλληλη επιλογή να αρνηθούν την ανανέωση.

Ο Ίρβινγκ έχει να λάβει 36.5 εκατομμύρια δολάρια, ο Ντουράντ 42.7 εκατομμύρια δολάρια και ο Χάρντεν 46.8 εκατομμύρια!

Κανείς δεν πρόκειται να πει, ελαφρά την καρδιά, όχι σε αυτά τα χρήματα, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία των Νετς φέτος και του χρόνου, αλλά και από τις ισορροπίες μέσα στην ομάδα σε μία ενδεχόμενη αποτυχία.

Τι θα κάνουν οι ομάδες

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι οργανισμοί που θέλουν να κρατήσουν τα αστέρια τους, θα επιχειρήσουν να υπογράψουν μαζί τους πρόωρη επέκταση, θα ξεκινήσουν την προσπάθεια τους μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την αγορά να ανοίγει επίσημα στις 2 Αυγούστου!

Ο καιρός μέχρι τότε είναι αρκετός, για να ξέρουν οι «παίκτες» τις πιθανότητες, αλλά και τα «φύλλα» που θα τους έχουν μοιραστεί.

Αλλά όπως τονίσαμε και παραπάνω, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των ομάδων που ανήκουν οι αθλητές, αλλά και τη διάθεση που έχουν.

Οι Top-10 free agents του 2021

ΠαίκτηςΟμάδαΣυμβόλαιο
Καουάι ΛέοναρντΚλίπερςOption παίκτη
Κρις ΠολΣανςOption παίκτη
ΝτεΜάρ ΝτεΡόζανΣπερςΕλεύθερος
Κάιλ ΛάουριΡάπτορςΕλεύθερος
Μάικ ΚόνλεϊΤζαζΕλεύθερος
Τζον ΚόλινςΧοκςRestricted
Λόνζο ΜπολΠέλικανςRestricted
Ντένις ΣρέντερΛέικερςΕλεύθερος
Αντρέ ΝτράμοντΛέικερςΕλεύθερος
Τζάρετ ΆλενΚαβαλίερςRestricted

Οι Top-10 free agents του 2022

ΠαίκτηςΟμάδαΣυμβόλαιο
Στεφ ΚάριΟυόριορςΕλεύθερος
Κέβιν ΝτουράντΝετςOption παίκτη
Τζέιμς ΧάρντενΝετςOption παίκτη
Καϊρί ΊρβινγκΝετςOption παίκτη
Μπράντλεϊ ΜπιλΟυίζαρντςOption παίκτη
Τζίμι ΜπάτλερΧιτΕλεύθερος
Ζακ ΛαΒίνΜπουλςΕλεύθερος
Ράσελ ΟυέστμπρουκΟυίζαρντςOption παίκτη
Τζούλιους ΡαντλΝικςΕλεύθερος
Τζον ΟυόλΡόκετςΕλεύθερος
 

NBA Τελευταία Νέα