Ντέιβις: Σκληρή κριτική για 16 τραυματισμούς από το 2012 και μετά! (pics)

Ντέιβις: Σκληρή κριτική για 16 τραυματισμούς από το 2012 και μετά! (pics)

Ντέιβις: Σκληρή κριτική για 16 τραυματισμούς από το 2012 και μετά! (pics)

bet365

Ο Άντονι Ντέιβις είναι ο παίκτης που στοίχισε πιο πολύ στους Λέικερς, οι τραυματισμοί του ήταν πολλοί και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αποτελούν πρόβλημα στην καριέρα του.

Η πορεία των Λέικερς φέτος δεν ήταν καλή. Μετά την περσινή εντυπωσιακή σεζόν, όλα ήρθαν ανάποδα. Από την πρώτη στιγμή που ο Άντονι Ντέιβις αποφάσισε να μετακομίσει από τους Πέλικανς στους Λέικερς, ο στόχος ήταν ένας.

Να επιστρέψει η ομάδα του Λος Άντζελες στην κορυφή, με τους ΛεΜπρον και Ντέιβις να είναι οι δύο σταρ του Λος Άντζελες. Ο «Βασιλιάς» στα 36 του είναι δεδομένο ότι χρειάζεται βοήθεια και πέρυσι αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Ντέιβις ταιριάζει τέλεια, στο να καλύπτει τις αδυναμίες του. Έφτασαν στο πρωτάθλημα, πανηγύρισαν, αποθεώθηκαν και ξεκίνησαν από την αρχή την προσπάθεια τους να υπερασπιστούν το τίτλο τους.

Όλα στην αρχή πήγαιναν καλά, μέχρι να υπάρξουν οι σοβαροί τραυματισμοί πρώτα του Ντέιβις και έπειτα του ΛεΜπρον. Οι Λέικερς άρχισαν να πέφτουν, μέχρι να επιστρέψουν οι δύο σταρ τους. Ο AD ένα παιχνίδι έπαιζε, ένα έμενε εκτός, κάποια στιγμή έκανε σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά μετά πάλι βρέθηκε εκτός, με την κριτική να είναι ανυπόφορη.

Κάπως έτσι φτάσαμε μέχρι την σειρά με τους Σανς, όπου ο Ντέιβις χτύπησε και πάλι, ενώ οι Λέικερς έχοντας απογοητεύσει έμειναν εκτός συνέχειας. Αυτό μπορούσαν, αυτό έκαναν όσοι έπαιζαν, αλλά όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον άσο τους.

Το παρατσούκλι που έδωσε στον Ντέιβις ο Μπάρκλεϊ, ήταν το τελευταίο «χτύπημα». «Street Clothes» Ντέιβις τον αποκάλεσε γιατί δεν τον βλέπει ποτέ να φορά την φανέλα του, εξαιτίας των τραυματισμών.

Μερικοί είπαν ότι ίσως τα όρια έχουν ξεπεραστεί, αφού ο παίκτης προσπάθησε πάρα πολύ να είναι στο παρκέ, αλλά στάθηκε εξαιρετικά άτυχος και τραυματίζονταν πάρα πολύ συχνά. Βέβαια, μπορεί κάποιοι να μην το θυμούνται, αλλά ο Ντέιβις είχε κάνει την ζωή δύσκολη και στους Πέλικανς.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα για εκείνον από όταν ήταν στην ομάδα τους και φαίνεται ότι είναι επιρρεπής στους τραυματισμούς. Μετά τον τρόπο που αποχώρησε από την ομάδα τους, δεν έχουν τα καλύτερα συναισθήματα για εκείνον, ενώ πολλοί σχολίασαν πως οι οπαδοί των Λέικερς βλέπουν τι τράβαγαν.

Αλλά ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω να δούμε τι έχει συμβεί στην καριέρα του και αν τα πράγματα είναι τόσο τραγικά όσο λένε.

2012

  • Ήταν το 2012 όταν ο Ντέιβις έκανε ντεμπούτο στο ΝΒΑ και τραυματίστηκε μόλις στο 2ο παιχνίδι που έπαιξε Έπαιξε 14 λεπτά κόντρα στους Τζαζ, πριν πάθει διάσειση και χρειαστεί να χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια.
  • Ο μεγαλύτερος τραυματισμός του ήρθε μόλις 2 εβδομάδες μετά την έναρξη της σεζόν. Έχασε 11 παιχνίδια, από πρόβλημα στο πόδι του και έμεινε πάνω από έναν μήνα εκτός δράσης.

2013

  • Με πρόβλημα συνοδεύτηκε και η επόμενη χρονιά, αφού έχασε 2 παιχνίδια τον Φεβρουάριο, εξαιτίας προβλήματος στον ώμο, μετά από σύγκρουση με τον Μπρουκ Λόπεζ.
  • Έχασε και τα τρία τελευταία παιχνίδια της σεζόν, αφού πρόλαβε κι χτύπησε και στο γόνατο του.
  • ίδια χρονιά, νέα σεζόν και πάλι τραυματισμός για τον Ντέιβις. Τον Δεκέμβριο του 2013 έσπασε το αριστερό του χέρι. Έπαιξε μόλις 10 λεπτά κόντρα στην Νέα Υόρκη και έπειτα έχασε 17 μέρες και 7 παιχνίδια

2014

  • Φέτος ο AD είχε προβλήματα και σπασμούς στην πλάτη του και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά. Το 2014 είχε και πάλι πρόβλημα και έχασε τα τελευταία 5 παιχνίδια της σεζόν 2013/14.

2015

  • Δεν ήταν καλό το 2015 για τον παίκτη των Λέικερς. Χτύπησε το δάχτυλο του τον Ιανουάριο και έχασε 3 παιχνίδια.
  • Στην συνέχεια χτύπησε τον ώμο του σε ένα παιχνίδι κόντρα στους Χιτ. Ο Ντέιβις έχασε 5 παιχνίδια σε 11 μέρες, ενώ αυτό που χτύπησε ήταν μόλις το 2ο από επιστροφή.
  • Έχασε 2 παιχνίδια τον Μάρτιο του 2015 με πρόβλημα στον αστράγαλο και επέστρεψε μετά από 5 μέρες.
  • Την ίδια σεζόν έχασε πολλά παιχνίδια με πρόβλημα στον γοφό.

2016

  • Τον Ιανουάριο της ίδιας σεζόν, ο Ντέιβις αποχώρησε με πρόβλημα στην πλάτη, 3 μόλις λεπτά μετά από όταν μπήκε σε ένα παιχνίδι, κόντρα στους Πέισερς. Αποχώρησε τραυματίας από το ματς και έχασε και τα δύο επόμενα. Το πρόβλημα το απέκτησε όταν πήδηξε στις διαφημιστικές πινακίδες, για να σώσει μια μπάλα.
  • Οι Πέλικανς έβγαλαν εκτός τον AD στο τέλος της σεζόν 2015/16, με πρόβλημα στον ώμο και στο γόνατο. Δεν του βρήκαν τίποτα σοβαρό στις εξετάσεις, αποφάσισαν να τον ξεκουράσουν και έχασε 14 παιχνίδια.

2017

  • Το 2017 ο Ντέιβις είχε τον ίδιο τραυματισμό με αυτόν που τον δυσκολεύει και σήμερα, με πόνο κοντά στον προσαγωγό. Τότε φάνηκε ότι ήταν πιο σοβαρό απ' ότι όλοι πίστευαν , βγήκε με καροτσάκι για να καταλήξει να χάσει 3 παιχνίδια.

2019

  • Στην τελευταία του σεζόν στους Πέλικανς έγιναν πολλά. Προσπαθούσε να αναγκάσει την πρώην ομάδα του να τον δώσει με ανταλλαγή, μένοντας πάντως εκτός με τραυματισμό στο δάχτυλο. Ενώ οι συζητήσεις συνεχίζονταν, ο AD έμενε εκτός με τραυματισμό και έχανε παιχνίδια.

2020

  • Η πρώτη φορά που έχασε παιχνίδια με την φανέλα των Λέικερς, ήταν τον Ιανουάριο της πρώτης του σεζόν. Έπεσε άσχημα στο παρκέ και τραυματίστηκε, χάνοντας 5 ματς και επιστρέφοντας 13 ημέρες μετά.

2021

  • Φέτος η σεζόν δεν πήγε καθόλου καλά για εκείνον. Έπαιξε μόλις 36 από τ 72 παιχνίδια της κανονικής περιόδου και κάθε φορά που επέστρεφε κάτι πάθαινε. Και τα playoffs ήταν μια πρόκληση, ενώ στο κρίσιμο Game 6 μπήκε τραυματίας και αποχώρησε, αφού δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

 

NBA Τελευταία Νέα