Λέικερς: Το παρκέ έδειξε ότι το καλοκαίρι του Πελίνκα και του ΛεΜπρόν ήταν αποτυχημένο!

Λέικερς: Το παρκέ έδειξε ότι το καλοκαίρι του Πελίνκα και του ΛεΜπρόν ήταν αποτυχημένο!

Λέικερς: Το παρκέ έδειξε ότι το καλοκαίρι του Πελίνκα και του ΛεΜπρόν ήταν αποτυχημένο!

bet365

Το καλοκαίρι, οι μεταγραφικές κινήσεις των Λος Άντζελες Λεικερς γνώρισαν την αποθέωση. Στην πράξη, η αποθέωση έγινε κατακραυγή. Και γέμισε με ερωτηματικά το μέλλον.

Μάρκ Γκασόλ. Ντένις Σρέντερ. Ουέσλι Μάθιους. Μοντρέζλ Χάρελ. Αντρέ Ντράμοντ. Κάθε κίνηση, προκαλούσε επιφωνήματα θαυμασμού. Όλες μαζί εκτίναξαν τα ντεσιμπέλ της... φασαρίας που έκαναν οι πρωταθλητής, στο δρόμο για το repeat.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ο δρόμος των έβδομων στην κανονική διάρκεια (και μέσω της διαδικασίας των play-in) Λέικερς σταμάτησε εξαιρετικά νωρίς. Μόλις μετά από 6 ματς, απέναντι στους Φοίνιξ Σανς.

Το παρκέ... μιλάει για όλους και για όλα. Το καλοκαίρι ο Ρομπ Πελίνκα, εξαιρετικά πρόωρα όπως αποδείχτηκε, είχε αναδειχθεί σε άτυπο νικητή των ανταλλαγών/μεταγραφών. Όλα για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και τις (ενδεχόμενες) προτιμήσεις του για τη στελέχωση μιας ομάδας που μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Ας μη γελιόμαστε, κάθε σταρ έχει λόγο στην προτίμηση συμπαικτών. Τον είχε και ο Μάικλ Τζόρνταν και ας μη το παραδέχεται, το είχαν και άλλοι. Το έχει και ο ΛεΜπρόν. Αποδείχτηκε και στην περίπτωση του Άντονι Ντέιβις. Μην ξεχνάμε ότι οι πρωταθλητές έχουν γεμίσει με παίκτες από την εταιρία που εκπροσωπεί τον Τζέιμς (Klutch Sports).

Στο Λος Άντζελες κατέληξε ο Μαρκ Γκασόλ, ο Ντένις Σρέντερ, ο Μοντρέζλ Χάρελ και ο Ουέσλι Μάθιους. Για να καλύψουν το κενό των Τζαβέιλ ΜακΓκί, Ντάνι Γκριν και Ντουάιτ Χάουαρντ, οι οποίοι τράβηξαν για άλλες πολιτείες και είναι όλοι τους στον 2ο γύρο των playoffs (ο πρώτος με τους Νάγκετς και οι άλλοι δύο με τους Σίξερς).

Η.. γκρίνια ξεκίνησε από νωρίς. Όταν «ξεθύμανε» ο μήνας του μέλιτος. Οι ήττες.. πρόδωσαν την αδυναμία κοντά στο καλάθι. Έλειπε η κάλυψη που έδινε ο ΜακΓκί και ο Χάουαρντ στον Άντονι Ντέιβις.

Ο Ντράμοντ έβαλε στο περιθώριο Χάρελ και Γκασόλ

Κάπου εκεί ήρθε στην εξίσωση ο Αντρέ Ντράμοντ. Για να σώσει την κατάσταση. Τότε ήταν που οι Λέικερς αποφάσισαν να... τελειώσουν τον Γκασόλ (ως ανεπαρκή), αλλά λίγο αργότερα διαπίστωσαν ότι τον ήθελαν, λόγω του τραυματισμού του Ντράμοντ!

Μετά τον ερχομό του άλλοτε σέντερ των Πίστονς και των Καβαλίερς, «εξαφανίστηκε» ο Χάρελ! Μία προσθήκη που πέρα από το επικοινωνιακό κομμάτι της απόκτησης ενός παίκτη των Κλίπερς θα έπρεπε να έχει και ουσία. Δεν είχε.

Οι αριθμοί του, όπως και ο χρόνος συμμετοχής, μειώθηκαν (πέρσι είχε 18.6 πόντους, 71. ριμπάουντ, 1.7 ασίστ, 1.1 μπλοκ σε 27.8 λεπτά, φέτος μέτρησε 13.5 πόντους, 6.2 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ, 0.7 μπλοκ σε 22.9 λεπτά).

Στη σειρά με το Φοίνιξ, δε, ο Χάρελ ήταν σαν να μην έπαιζε: Τέσσερις συμμετοχές, 5.25 πόντοι και συνολικά 39 λεπτά στο παρκέ! Ούτε καν ένας ολόκληρος αγώνας.

Ο Σρέντερ ήταν ο πιο... συμπαθητικός, από την άποψη των αριθμών, αλλά δεν ήταν ικανός να βοηθήσει τους Λέικερς όταν απουσίαζαν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Άντονι Ντέιβις ή κα οι δύο μαζί!

Για να το πούμε απλά, το... καστ που πλαισίωσε τον ΛεΜπρόν και τον Ντέιβις ήταν εξαφανισμένο στα περισσότερα ματς. Πόσο μάλιστα στον 1ο γύρο των playoffs. Σύμφωνοι, το... φίδι από την τρύπα πρέπει να βγάζουν οι σταρ μιας ομάδας, αλλά όπως έχει αποδειχτεί, αν δεν προσφέρουν κάτι και οι υπόλοιποι, τότε η καταστροφή είναι αναμενόμενη.

Δεν είναι όμως μόνο ο Πελίνκα. Είναι και η διαχείριση του Φρανκ Βόγκελ. Το «μπες-βγες» στον Γκασόλ, η.. εξαφάνιση του Χάρελ. Και η πίεση να επιστρέψει ο Ντέιβις σε ένα αχρείαστο ματς, αφού ακόμη και αν οι Λέικερς ισοφάριζαν τη σειρά σε 3-3, ο Ντέιβις με την καταπόνηση που έχει δεχτεί στο σώμα του, θα ήταν αμφίβολος και για ένα ενδεχόμενο Game 7.

Η επόμενη σεζόν

Πάμε και στα... φρέσκα κουλούρια. Ο Ντράμοντ μένει ελεύθερος και δεν έχει δείξει, μέχρι στιγμής, πρόθεση ανανέωσης. Free agent θα γίνει και ο Σρέντερ, με το Σικάγο ήδη να τον γλυκοκοιτάζει. Ενώ ο Χάρελ έχει option να μείνει ελεύθερος και μετά το δεύτερο μισό της σεζόν κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την ενεργοποίησή της.

Χώρια που οι Λέικερς θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά τη διαχείριση του Ντέιβις. Ενός από τους κορυφαίους ψηλούς στην ιστορία του ΝΒΑ, με γεμάτο ιατρικό ιστορικό.

Η σεζόν της «φούσκας» βοήθησε, αφού η διακοπή του πρωταθλήματος τον ξεκούρασε. Ωστόσο, η φετινή απέδειξε ότι δίχως load management και ορισμένο χρόνο συμμετοχής, ο Ντέιβις κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να... σπάσει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα