Ζάλγκιρις - Νεπτούνας 98-79: «Ξέσπασε» στο πρώτο ματς της μετά-Σίλερ εποχής (vid)

Ευαγγελος Στελλάκης
Ζάλγκιρις - Νεπτούνας 98-79: «Ξέσπασε» στο πρώτο ματς της μετά-Σίλερ εποχής (vid)

bet365

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά την αποχώρηση του κόουτς Μάρτιν Σίλερ, η Ζάλγκιρις νίκησε με 98-79 την Νεπτούνας εντός έδρας, ξεπερνώντας την πρόσφατη ήττα από την Ζενίτ για την EuroLeague.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Άρνε Βόλτμαν και χωρίς τη συμμετοχή των Λοβέρν (τραυματίας) και Λεκαβίτσιους (ξεκούραση), η πρωταθλήτρια Λιθουανίας ξεπέρασε το εμπόδιο της Νεπτούνας και παρέμεινε αήττητη στο εγχώριο πρωτάθλημα με ρεκόρ 5-0.

Ο Βόλτμαν κλήθηκε να καθοδηγήσει την ομάδα του Κάουνας σε αυτό το... μεταβατικό ματς, μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα του ο διάδοχος του Σίλερ, Γιούρε Ζντοβτς.

Εξαιρετική εμφάνιση από τον Εμάνουελ Μούντιε που σημείωσε 18 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ σε 25 λεπτά παρουσίας. Πολύ καλό παιχνίδι κι από τον Νιλς Γκίφεϊ που προσέφερε 16 πόντους και 6 ριμπάουντ στην ομάδα του. Στρέλνιεκς (13π), Μιλάκνις (12π) και Μπλάζεβιτς (12π) ήταν επίσης διψήφιοι.

Ο Μπένας Γκριτσιούνας με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 23 λεπτά δράσης ήταν ο κορυφαίος από πλευράς φιλοξενούμενων που για τρία δεκάλεπτα ήταν άκρως ανταγωνιστικοί, όμως στο τελευταίο είδαν την Ζάλγκιρις να καθαρίζει σχετικά άνετα την υπόθεση νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 43-42, 66-61, 98-79

@Photo credits: @bczalgiris Twitter
 

ΜΠΑΣΚΕΤ: ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Τελευταία Νέα