Βεργίνης στο Gazzetta: «Να σηκώσω και άλλα τρόπαια μαζί με τον Φάνη»

Βεργίνης στο Gazzetta: «Να σηκώσω και άλλα τρόπαια μαζί με τον Φάνη»

bet365

Η πρόκριση στο Final 8 του Κυπέλλου συνιστά την τελευταία σημείωση σε ό,τι αφορά το restart που επιχειρεί ο μπασκετικός Πανιώνιος και ο Δημήτρης Βεργίνης μιλάει στο Gazzetta για το ιστορικό καθήκον της επιστροφής των «κυανέρυθρων».

Η στιγμή που ο Δημήτρης Βεργίνης κάλεσε τον Φάνη Χριστοδούλου στην απονομή του UNICEF Trophy είναι μια εικόνα γεμάτη φως και ελπίδα, μια στιγμή που υπόσχεται πράγματα από εκείνα που μόνο τα μάτια των φίλων του Πανιώνιου μπορούν να δουν. Ο «Μπέμπης» ζει έντονα κάθε στιγμή ως Γενικός Αρχηγός στον «Ιστορικό». Το επιβεβαίωσε στον πρόσφατο ημιτελικό με τον Ηρακλή στο κλειστό του Χολαργού, πανηγυρίζοντας με δάκρυα στα μάτια την πρόκριση στον τελικό. Η μεγαλύτερη μορφή που πέρασε ποτέ από τον μπασκετικό Πανιώνιο επέστρεψε το καλοκαίρι στην Πλατεία για να βοηθήσει τους «κυανέρυθρους» που τα τελευταία τρία χρόνια παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Β' Εθνική και από το βράδυ του Σαββάτου, πανηγυρίζουν την πρόκριση στο νεοσύστατο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Για τον Φάνη

Η εμπλοκή των Θεόδωρου Μικρόπουλου, Παναγιώτη Ηλιάδη στα διοικητικά σηματοδότησε την επανεκκίνηση στο τμήμα και ο Δημήτρης Βεργίνης ήταν εκείνος που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος της ευθύνης ως αρχηγός. «Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή. Ένιωσα πως έτσι έπρεπε να γίνει και το έκανα! Νομίζω ότι και ο Φάνης το χάρηκε πολύ. Επειδή ακριβώς έχει επιστρέψει στον Πανιώνιο για την αγάπη του για αυτή την ομάδα. Είναι μαζί μας σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, τον νιώθουμε κοντά μας. Προσωπικά, το να σηκώνω ένα κύπελλο ως αρχηγός μιας τόσο ιστορικής ομάδας μαζί με τον Φάνη Χριστοδούλου, έναν από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες όλων των εποχών είναι κάτι που θα κουβαλώ για πάντα. Μακάρι να ζήσω στο μέλον και άλλες τέτοιες στιγμές. Να σηκώσω και άλλα τρόπαια με τον Φάνη δίπλα μου» εξηγεί στο Gazzetta ο Βεργίνης, ο οποίος ηγήθηκε του Πανιώνιου στον τελικό του UNICEF Trophy με την αξιόμαχη ΦΕΑ, σημειώνοντας 22 πόντους (5/7 δίπ., 1/7 τρίπ., 9/9 βολές), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ στα 32:15 που έμεινε στο παρκέ.

Rookie στη Β' Εθνική

Στα 35 του χρόνια κι έχοντας αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό αποτελώντας μέλος της ομάδας που κατέκτησε το triple crown το 2009, ο έμπειρος γκαρντ υπέγραψε το καλοκαίρι στον Πανιώνιο και φόρεσε τα κυανέρυθρα για τρίτη φορά στην καριέρα του, έπειτα από το 2014/15 και το 2019/20. «Φέτος γίνεται κάτι πραγματικά καλό, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και κυρίως, τη διοικητική σταθερότητα. Το UNICEF Trophy και η πρόκριση στο Final 8 συνιστούν αναγνώριση και δικαίωση για την προσπάθεια που γίνεται. Το Κύπελλο είναι σημαντικός θεσμός, παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες το σνόμπαραν και αποχώρησαν... Το γεγονός ότι μια ομάδα επιπέδου Β' Εθνικής θα παίξει σε ένα Final 8 και θα αντιμετωπίσει αντιπάλους από την Basket League σημαίνει πολλά».

Πόσο δύσκολο όμως ήταν για τον ίδιο να «κατέβει» στη Β' Εθνική σε αυτή τη φάση της καριέρας του; «Ήταν μια πολύ συνειδητή απόφαση να έλθω στον Πανιώνιο. Βίωσα πραγματικά ωραίες στιγμές στην Α2 με την Καρδίτσα την περσινή χρονιά όμως αυτό που "χτίζεται" φέτος εδώ με έπεισε να αποδεχτώ την πρόκληση. Οι δυο άνθρωποι που βρίσκονται πλέον στη διοίκηση, η επιστροφή του Φάνη, ο Χρήστος Μαγγίνας που δίνει και τη ψυχή του για την ομάδα, όλα αυτά συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Εξάλλου, ο Πανιώνιος είναι μια ομάδα που έχω στην καρδιά μου και ένιωσα πως πρέπει να συμμετέχω σε αυτό το εγχείρημα ώστε να γυρίσει εκεί όπου ανήκει. Να αναλάβω κι εγώ αυτό το ιστορικό καθήκον και να πετύχουμε όλοι μαζί κάτι σημαντικό...».

Δεν αξίζει στον σύλλογο

Την ώρα, λοιπόν που ο ποδοσφαιρικός Πανιώνιος αγωνίζεται στη Γ' Εθνική, το τμήμα μπάσκετ διεκδικεί αρχικώς την άνοδο στην Elite League, σημαδεύοντας στη μεγάλη επιστροφή στην Α1. Οι οπαδοί του «Ιστορικού» γεμίζουν το «Βαρίκας» και ο Δημήτρης Βεργίνης επισημαίνει: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος του Πανιώνιου είναι απογοητευμένος τα τελευταία χρόνια. Σε όλα τα αθλήματα... Δεν αξίζει στον σύλλογο να παίζει στις χαμηλές κατηγορίες. Πρέπει σιγά-σιγά να επανέλθει. Νιώθουμε κι εμείς αυτή τη λαχτάρα! Μετά από την πρόκριση στο Final 8, μάς περίμεναν πολλοί φίλαθλοι έξω από το "Βαρίκας" για να πανηγυρίσουν μαζί μας. Τους δώσαμε χαρά μετά από πάρα πολλά χρόνια».

Όσον αφορά τον θεσμό του UNICEF Trophy και τα δυο ματς με τον Ηρακλή και τη ΦΕΑ, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι ο ημιτελικός με τον Ηρακλή ήταν πιο δύσκολο παιχνίδι. Ήταν ένα ντέρμπι, κάναμε την ανατροπή, νιώσαμε την πίεση... Όσον αφορά τον τελικό, είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που έπρεπε να σεβαστούμε. Μπορεί να μην έχει το δικό μας ρόστερ αλλά είναι ένα ποιοτικό σύνολο, με συνεργασίες και καλό προπονητή που μας δυσκόλεψε. Ενδεχομένως να μην κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας αλλά καταφέραμε σε κρίσιμα σημεία να χτίσουμε διαφορά και να την κρατήσουμε ως το τέλος».

Όλα για την άνοδο

Ο κόουτς του Πανιώνιου, Περικλής Ταυρόπουλος ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από την πρόκριση στο Final 8: «Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα». Συμφωνεί και επαυξάνει ο Δημήτρης Βεργίνης: «Το Κύπελλο προέκυψε στην πορεία. Σύμφωνοι, το να κερδίζεις έναν τίτλο μέσα στην χρονιά είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα αλλά η αλήθεια είναι ότι ο βασικός μας στόχος είναι η άνοδος στην Α2. Πρέπει να είμαστε 100% έτοιμοι τον Απρίλιο, όταν η Β' Εθνική μπει στην τελική ευθεία. Γι' αυτόν τον στόχο παλεύουμε φέτος, εκεί εστιάζουμε εξ αρχής. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το ότι έχουμε μαζί μας τον Φάνη Χριστοδούλου συνιστά από μόνο του τεράστιο επίτευγμα. Όχι μόνο για τον Πανιώνιο αλλά για το ίδιο το μπάσκετ. Ο Φάνης πρέπει να μείνει».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα