Πανιώνιος - Ηρακλής 83-73: Ο τρομερός Βεργίνης οδήγησε τον Πανιώνιο στον τελικό του Unicef Trophy

Δημήτρης Οικονόμου
Πανιώνιος - Ηρακλής 83-73: Ο τρομερός Βεργίνης οδήγησε τον Πανιώνιο στον τελικό του Unicef Trophy

bet365

Με μία συγκλονιστική εμφάνιση του Δημήτρη Βεργίνη ο Πανιώνιος επικράτησε 83-73 του Ηρακλή και πέρασε στον τελικό του Unicef Trophy, περιμένοντας να μάθει αν θα αντιμετωπίσει την ΦΕΑ ή τον ΑΣ Παπάγου.

Ο Πανιώνιος αν και εκπρόσωπος της Β' Εθνικής, επικράτησε του Ηρακλή με 83-73 και θα βρεθεί στον τελικό του Unicef Trophy το Σάββατο, διεκδικώντας την είσοδό του στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «κυανέρυθροι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 10 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Βεργίνης με μία φανταστική εμφάνιση χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του. Ο πολύπειρος γκαρντ σκόραρε 27 πόντους με 5/7 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 5 ασίστ, δίνοντας τον τόνο.

Ο Στάθης Παπαδιονυσίου προσέθεσε 14 πόντους με 7 ριμπάουντ, ο Αντωνάκης μοίρασε 8 τελικές πάσες μαζί με τους 11 πόντους του, ο Σαχπατζίδης ολοκλήρωσε με double-double (10 πόντοι, 10 ριμπάουντ) ενώ καθοριστικός ήταν ο Γιώργος Παπαδιονυσίου με κομβικά τρίποντα. Για τον Ηρακλή πρώτος σκόρερ ήταν ο Χαριτόπουλος με 16 πόντους και 5/7 δίποντα, ενώ ο Γκαθράιτ σκόραρε 12 (10 από το ημίχρονο) αλλά αστόχησε και στα τέσσερα τρίποντα που επιχείρησε.

Ο Πανιώνιος πλέον περιμένει μία εκ των ΦΕΑ Ν.Φ. ή ΑΣ Παπάγου, που αγωνίζονται στις 20:00 στο κλειστό του Χολαργού.

Ο αγώνας

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν άστοχες με τα χέρια βαριά και το σκορ παρέμεινε χαμηλά στο πρώτο πεντάλεπτο. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 10-8 με ένα τρίποντο του Βεργίνη, όμως σταδιακά ο Ηρακλής έβρισκε καλύτερο ρυθμό και πήρε προβάδισμα με 14-16 στο τέλος του 1ου δεκαλέπτου.

Ένα τρίποντο του Παπαρέγκα έβαλε τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 9 (16-25, 13') και λίγο αργότερα υπήρξε και διψήφια διαφορά (21-31). Σαχπατζίδης και Παπαδιονυσίου μείωσαν σε εκείνο το σημείο, με τον Ηρακλή όμως να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 7 πόντους διαφορά και τον Γκαθράιτ ήδη στους 10, την ώρα που ο Βεργίνης με 3/4 από την περίμετρο είχε 13 για τους «κυανέρυθρους».

Αν και ομάδα Β' Εθνικής, ο Πανιώνιος έχει την ποιότητα στο ρόστερ να αντιδράσει και έτσι έγινε. Το 42-49 του 24ου λεπτού μετατράπηκε σε 52-51. Έξι σερί πόντοι του Χαριτόπουλου έβαλαν ξανά τον Ηρακλή μπροστά με 55-60 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου.

Το σφιχταγκάλιασμα των δύο συνεχίστηκε ως το φινάλε. Ο Γιώργος Παπαδιονυσίου σκόραρε για τρεις διαμορφώνοντας το 66-65 και λίγο αργότερα ξανά από μακρινή απόσταση το 69-68 (36'). Οι Νεοσμυρνιώτες έπρεπε να διαχειριστούν διαφορά τεσσάρων πόντων στο τελευταίο τρίλεπτο, με τον Ηρακλή να ψάχνει τον Χαριτόπουλο. Ο Βεργίνης όμως ήταν... ορχήστρα στο παρκέ και με μία ακόμα ασίστ, πέραν των 27 πόντων του, δημιούργησε για τον Σαχπατζίδη που σκόραρε το 78-72, 1'27'' πριν το φινάλε. Ένα άστοχο τρίποντο του Γκαθράιτ και η χαμένη βολή του Παπαντωνίου δεν επέτρεψαν στον Ηρακλή να πλησιάσει. Ο Βεργίνης έφτασε ως το lay-up και τα πανηγύρια ξεκίνησαν με το τελικό 83-73 να είναι το κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 32-39, 55-60, 83-73

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα