Final 8 Κύπελλο: Πώς θα οριστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Final 8 Κύπελλο: Πώς θα οριστούν τα ζευγάρια των προημιτελικών

bet365

Η επικράτηση του Πανιωνίου σημαίνει ότι αποτελεί την όγδοη ομάδα του Final 8 του Κυπέλλου, το οποίο θα διεξαχθεί στην Κρήτη τον Φεβρουάριο.

O Πανιώνιος πήρε την πρόκριση για το Final 8 του Κυπέλλου, με την ολοκλήρωση του 1ου γύρου (11η αγων.) της Basket League να επιβεβαιώνει και τις άλλες επτά ομάδες που θα ταξιδέψουν στο Ηράκλειο και θα διεκδικήσουν το Κύπελλο.

Αυτή τη στιγμή, ο Ολυμπιακός (9-0) έχει κλείσει το εισιτήριό του, ενώ η πρώτη εξάδα της βαθμολογίας (Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ) θα... σπάσει δύσκολα, αφού οι ομάδες που βρίσκονται εκτός από την επτάδα, εκτός από τον Απόλλωνα και τον Προμηθέα που χρωστάει δύο ματς, δεν προλαβαίνουν τις θέσεις του Κυπέλλου.

Ο τρόπος κλήρωσης

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος ξεκαθάρισε και τον τρόπο που θα γίνει η κλήρωση για τα προημιτελικά και τις υπόλοιπες φάσεις. Οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας θα κληρωθούν με τις τρεις επόμενες και τον Πανιώνιο.

Αυτό, για παράδειγμα, σημαίνει ότι στη φάση των οκτώ (αν τελείωνε σήμερα ο πρώτος γύρος της Basket League) δεν θα είχαμε ντέρμπι «αιωνίων», ούτε σύγκρουση Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Το αρχικό σενάριο να οριστούν τα ματς όπως τα playofffs (1-8, 2-7, 3-6, 4-5) εγκαταλείφθηκε κυρίως λόγω της παρουσίας της ομάδας από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η οποία έπαιρνε τον αριθμό 8 και θα αντιμετώπιζε το Νο1.

@Photo credits: INTIME
 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Τελευταία Νέα