Top 10 Euroleague: Οι καλύτεροι ρούκι της σεζόν (vids)

Top 10 Euroleague: Οι καλύτεροι ρούκι της σεζόν (vids)
Το Gazzetta.gr καταγράφει τους δέκα καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες της σεζόν και δίνει το βραβείο του ρούκι της χρόνιας!

Η regular season της Euroleague πλησιάζει στο τέλος της αφού απομένει μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί.

Με μία βάση 33 παιχνιδιών (πλην εξαιρέσεων) μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση κάθε παίκτη.

Το Gazzetta.gr ξεχώρισε τους δέκα καλύτερους ρούκι της φετινής διοργάνωσης, μετρά αντίστροφα και δίνει το βραβείο του κορυφαίου.

Να αναφέρουμε πως ρούκι σημαίνει πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης.

Υπάρχουν πολλοί παίκτες που ξεχώρισαν φέτος και θα έπρεπε να είναι στην λίστα, ωστόσο δεν ήταν η πρώτη τους σεζόν αφού είχαν αγωνιστεί προηγούμενα χρόνια στην διοργάνωση έστω και με περιορισμένο ρόλο.

Ξεκινάμε!

ΚΡΙΣ ΤΖΟΟΥΝΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΚΡΙΣ ΤΖΟΟΥΝΣ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

ΝΙΚ ΟΥΑΪΛΕΡ ΜΠΑΜΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ

ΝΙΚ ΟΥΑΪΛΕΡ ΜΠΑΜΠ - ΜΠΑΓΕΡΝ

ΙΦΕ ΛΟΥΝΤΜΠΕΡΓΚ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΙΦΕ ΛΟΥΝΤΜΠΕΡΓΚ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

ΟΥΙΛΙΑΜ ΧΑΟΥΑΡΝΤ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

ΟΥΙΛΙΑΜ ΧΑΟΥΑΡΝΤ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

ΧΑΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΧΑΣΑΝ ΜΑΡΤΙΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΑΛΕΞ ΠΟΪΘΡΕΣ - ΖΕΝΙΤ

ΑΛΕΞ ΠΟΪΘΡΕΣ - ΖΕΝΙΤ

ΚΟΡΕΪ ΟΥΟΛΝΤΕΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΚΟΡΕΪ ΟΥΟΛΝΤΕΝ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

ΜΠΕΝ ΛΑΜΕΡΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΜΠΕΝ ΛΑΜΕΡΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΟΛ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΟΛ - ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ

ΝΤΑΪΣΟΝ ΠΙΕΡ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

ΝΤΑΪΣΟΝ ΠΙΕΡ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Ο Αμερικανός γκαρντ πήρε την ευκαιρία στα 28 του χρόνια από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και η αλήθεια είναι πως άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις.

Ο Κρις Τζόουνς έχει αγωνιστεί σε όλα τα φετινά παιχνίδια της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Αμερικανός γκαρντ προσφέρει 6.9 πόντους με 53.9% στα δίποντα, 36.4% στα τρίποντα, 1.7 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ.

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει αγωνιστεί σε 32 φετινά παιχνίδια της Μπάγερν και μάλιστα στα 12 εξ αυτών βρισκόταν στο παρκέ στο πρώτο τζάμπολ του αγώνα.

Ο Νικ Ουάιλερ Μπαμπ αποτελεί σημαντικό γρανάζι στη φετινής επιτυχία της ομάδας του Αντρέα Τρινκιέρι με την καλή του άμυνα, την ενέργεια που βγάζει και τη συνέπεια στην επίθεση.

Ο 25άχρονος παίκτης της Μπάγερν την φετινή σεζόν έχει 6.4 πόντους με 35.9% στα δίποντα και 34.1% στα τρίποντα. Επίσης παίρνει 3.3 ριμπάουντ και δίνει 2.3 τελικές πάσες.

Ο Δανός θα μπορούσε με όσα κάνει στο παρκέ να βρίσκεται πιο ψηλά, ωστόσο έχει αγωνιστεί μόλις σε 8 αναμετρήσεις.

Ο Δημήτρης Ιτούδης λόγω των προβλημάτων με τον Μάικ Τζέιμς τον απέκτησε από την Ζιελόνα Γκόρα και τον έριξε αμέσως στα βαθιά.

Ο Ίφε Λούντμπεργκ διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά (αθλητικά προσόντα, iso, στατικό σουτ, δημιουργία) που θα μείνει για πολλά χρόνια στην Euroleague.

Ο 26άχρονος προσφέρει 7.8 πόντους με 57.7% στα δίποντα, 41.7% στα τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ.

Ο 28άχρονος Γάλλος φόργουορντ αφού δοκίμασε στο ΝΒΑ και δεν κατάφερε τίποτα, επέστρεψε στην πατρίδα του επιλέγοντας αντί τη Λιμόζ την Βιλερμπάν.

Ο Ουίλιαμ Χάουαρντ ήταν σημαντικός κρίκος στην φετινή προσπάθεια της ομάδα του Τόνι Πάρκερ.

Παίκτης με αθλητικότητα και με εξαιρετικό σουτ χάρη στο οποίο ανοίγει το γήπεδο για την ομάδα του.

Ο Χάουαρντ φέτος έχει 8.5 πόντους με 58.3% στα δίποντα και το εκπληκτικό 51.5% πίσω από τα 6.75. Επίσης δίνει 3 ριμπάουντ και 1.2 ασίστ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον σύστησε στην Euroleague και η αλήθεια είναι πως άρπαξε την ευκαιρία.

Ο Χασάν Μάρτιν με την απόδοσή του εξελίχθηκε στο βασικό σέντερ του Ολυμπιακού.

Μέχρι να τραυματιστεί και λόγω της κακής απόδοσης του Οκτάβιους Έλις, τράβηξε... κουπί και επιβαρύνθηκε αρκετά.

Ο 25άχρονος Αμερικανός παρουσίασε σκαμπανεβάσματα, ωστόσο στα 24 ματς που έπαιξε πρόσφερε 9 πόντους με 72% στα δίποντα και 71.4% στις βολές, 4.6 ριμπάουντ και 0.5 κόψιμο.

Ο Αμερικανός σέντερ της Ζενίτ έχει παρόμοια νούμερα με αυτά του Χασάν Μάρτιν, αλλά η ομάδα του τα κατάφερε καλύτερα.

Ο Άλεξ Πόιθρες ξεκίνησε νωχελικά, αλλά μετά το πρώτο δίμηνο παρουσίασε πολύ βελτιωμένο πρόσωπο και έπαιξε ρόλο στην καλή πορεία της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης.

Ο 27άχρονος σέντερ στην παρθενική του χρονιά έχει 8.6 πόντους με 62.3% στα δίποντα, 75% στις βολές, 4.2 ριμπάουντ και 0.6 κόψιμο.

Ο Αμερικανός γκαρντ συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο στα γκαρντ με τον Τζόρνταν Λόιντ.

Ο 29άχρονος παίζει καταπληκτική προσωπική άμυνα πιέζοντας την μπάλα και στην άλλη πλευρά χάρη στα αθλητικά του προσόντα έχει τρόπους να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Κόρεϊ Ουόλντεν φέτος ξεκίνησε 12 φορές βασικός σε σύνολο 29 παιχνιδιών.

Ο Αμερικανός γκαρντ έδωσε στον Ερυθρό Αστέρα 10.8 πόντους με 46.1% στα δίποντα, 39.4% στα τρίποντα και 2.3 τελικές πάσες.

Όσα έκανε την προηγούμενη διετία στην Μπιλμπάο δεν πέρασαν απαρατήρητα και ο Αΐτο Ρενέσες του έδωσε την ευκαιρία να συστηθεί στο κορυφαίο επίπεδο και το έκανε με επιτυχία.

Ο Μπεν Λάμερς είναι ένας σέντερ που παίζει καλή άμυνα, σουτάρει πολύ καλά από μέση και μακρινή απόσταση και γνωρίζει άριστα τα βασικά του μπάσκετ.

Ο 26άχρονος σέντερ της Άλμπα Βερολίνου τη φετινή σεζόν βοηθά την ομάδα του με 10 πόντους (63.8% στα δίποντα, 38.9% στα τρίποντα, 88.9% στις βολές), 4 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα.

Ο Γάλλος σέντερ είχε έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο όμως εν συνεχεία επηρεάστηκε από τον κορονοϊό που πέρασε.

Ο Μουσταφά Φολ με τα 218 εκατοστά του αποτελεί κυριαρχική μορφή στην άμυνα αφού κάνει την ζωή των αντιπάλων δύσκολο. Στην επίθεση δεν έχει μεγάλο ταλέντο, αλλά ξέρει και τελειώνει καλά τις φάσεις ενώ έδειξε πως διαθέτει κι ένα σουτ από τα 4 μέτρα.

Ο 29άχρονος σέντερ δικαίωσε την Βιλερμπάν που τον πίστεψε κι αυτός το ανταπέδωσε με 8.9 πόντους σουτάροντας με 69.7% στα δίποντα και 62.9% στις βολές. Επίσης μαζεύει 5.5 ριμπάουντ, δίνει 1.8 ασίστ και κάνει ένα κόψιμο.

Η Φενέρμπαχτσε τον πρόσθεσε στο ρόστερ της μετά από μία τριετία στην Σάσαρι.

Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ κατάλαβε από νωρίς πόσα πολλά μπορεί να του προσφέρει και στις δύο πλευρές του παρκέ και για αυτό παίζει 23:30 λεπτά.

Πολύ δυνατός περιφερειακός, μπορεί να μαρκάρει αντίπαλο σε κάθε θέση (ακόμη και σέντερ ταλαιπωρεί) ενώ στην επίθεση είναι παίκτης - ομάδας.

Ο 28άχρονος Καναδός προσφέρει φέτος 9.4 πόντους με 61.2% στα δίποντα, 43.5% στα τρίποντα, 3.3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και σπουδαία άμυνα.