Βαλένθια-Μπασκόνια: Ο αγώνας που μπορεί να κρίνει πολλά αλλά και τίποτε

Gazzetta team
Βαλένθια-Μπασκόνια: Ο αγώνας που μπορεί να κρίνει πολλά αλλά και τίποτε
Η Euroleague Greece εστιάζει στον αποψινό (22:00) ισπανικό εμφύλιο ο οποίος μπορεί να κρίνει ένα εισιτήριο για τα Playoffs αλλά και τίποτε διότι Βαλένθια και Μπασκόνια εξαρτώνται από τους άλλους…

Για τη Βαλένθια, ο αποψινός αγώνας με την Μπασκόνια θα μπορούσε να της διασφαλίσει πολλά περισσότερα πράγματα από την πρόκριση στα Playoffs της φετινής Euroleague. Για την ακρίβεια θα επικύρωνε την παραμονή της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση καθώς υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιό της στην περίπτωση πρόκρισης στην προημιτελική φάση του θεσμού αλλά και τερματίσει εντός 8αδας του ισπανικού Πρωταθλήματος. Γι’ αυτό η ισπανική ομάδα έβγαλε η ίδια τα μάτια της με την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό. Στην πραγματικότητα, γκρέμισε ό,τι με κόπο έχτισε διότι είχε φροντίσει να αποκτήσει πλεονέκτημα σε κάθε ισοβαθμία. Γιατί κέρδισε δύο φορές τη Ρεάλ Μαδρίτης, γιατί επίσης έχει υπέρ της το goal average σε πιθανή ισοβαθμία με τη Ζενίτ. Πλέον δεν εξαρτάται από την ίδια.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Μπασκόνια. Οι Βάσκοι επίσης βρίσκονται σε μειονεκτική θέση διότι ακόμη και στην περίπτωση που κερδίσουν απόψε τη Βαλένθια, ενδέχεται να μην ενταχθούν στις καλύτερες ομάδες της Euroleague. Πλεονεκτούν στην ισοβαθμία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, θα συμβεί το ίδιο το ίδιο σε περίπτωση νίκης επί της Βαλένθια, αλλά μειονεκτούν στο goal average απέναντι στη Ζενίτ. Είναι προφανές ότι η αξία του αποψινού αγώνα στη Βαλένθια θα διαμορφωθεί αναλόγως του αποτελέσματος στην Κωνσταντινούπολη. Αν η Φενέρμπαχτσε επικρατήσει της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτομάτως ο νικητής θα παίξει στα Playoffs. Γιατί Βαλένθια και Μπασκόνια έχουν το πλεονέκτημα ακόμη κι αν βρεθεί μία εξ’ αυτών σε τριπλή ισοβαθμία με Ρεάλ Μαδρίτης και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Το ιδιαίτερο της όλης ιστορίας είναι ότι θα μάθουν την τύχη τους στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όταν θα τελειώσει η αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη η οποία θα ξεκινήσει 75 λεπτά νωρίτερα.