Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις 84-61: Εκδίκηση και… Playoffs (vid)

Φενέρμπαχτσε-Ζαλγκίρις 84-61: Εκδίκηση και… Playoffs (vid)
Η Φενέρμπαχτσε δεν ξέχασε ποτέ τη συντριβή του πρώτου γύρου στο Κάουνας και πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τη Ζαλγκίρις Κάουνας με τη νίκη της με 84-61 η οποία την φέρνει ακόμη πιο κοντά στα Playoffs της Euroleague.

Στο πρώτο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε απέδειξε γιατί μετρά 12 νίκες στους τελευταίους 14 αγώνες καθώς μετά τα πρώτα έξι αγωνιστικά λεπτά (17-12) πάτησε γκάζι και άφησε πίσω της τη Ζαλγκίρις. Με πρωταγωνιστή τον βασικό ηγέτη της Νάντο ΝτεΚολό ο οποίος σημείωσε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο και βασικό συστατικό στο παιχνίδι της την αποτελεσματικότητα σε δίποντα (7/11) και τρίποντα (4/5). Έτσι ξέφυγε με 28-18 στο τέλος του δεκαλέπτου.

Η τουρκική ομάδα δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική (στην επίθεση) στο δεύτερο δεκάλεπτο δίνοντας το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν στο σκορ (32-26) αλλά στα τελευταία 4.30 αγωνιστικά λεπτά του πρώτου μέρους δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης. Γιατί κράτησε χωρίς πόντο τους Λιθουανούς, βρήκε καλάθια στο transition παιχνίδι, με πρωταγωνιστές τους Βέσελι, Γκούντουριτς έκανε 13-0 σερί κι έτσι στο ημίχρονο προηγήθηκε με 45-26.

Η Ζαλγκίρις βελτίωσης τις επιθετικές επιδόσεις της στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει στο παιχνίδι καθώς παρέμεινε ευάλωτη στην άμυνα (56-36, 25’). Στη λίστα των πρωταγωνιστών για τη Φενέρμπαχτσε προστέθηκε και ο Πιέρ και η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα στο τέλος της περιόδου (66-46.

Ο φρενήρης ρυθμός των γηπεδούχων οδήγησε τη διαφορά στο +30 (76-46, 33’) με τα διαδοχικά εύστοχα σουτ τριών πόντων του Μπάρτελ. Η Φενέρ κυνήγησε ξεκάθαρα το +38 αλλά τα μακρινά σουτ της Ζαλγκίρις της έκοψα τη φόρα. Η διαφορά μειώθηκε στους 23 πόντους (79-56, 37’) κι έτσι τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρμπαχτσε είναι ομάδα ρυθμού κι όταν τον βρίσκει είναι ικανή για όλα. Αυτό έγινε από τα μέσα της 2ης περιόδου όπου είχε πολλούς πρωταγωνιστές και εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Νάντο ΝτεΚολό και Γιαν Βέσελι είναι οι σωματοφύλακες της Φενέρμπαχτσε, αυτό απέδειξαν και απέναντι στη Ζαλγκίρις.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Λορέντζο Μπράουν είχε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του, έβγαλε και εξαιρετικές άμυνες.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο φυσικός ηγέτης της Ζαλγκίρις, Μάριους Γκριγκόνις, ήταν άστοχος ενώ και ο Λοβέρν, στην επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη, ήταν εκτός κλίματος.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα τελευταία 4:30 αγωνιστικά λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και το 13-0 σερί της Φενέρμπαχτσε.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Φενέρ έχει μόνο να κρατήσει. Η δε Ζαλγκίρις σε αρκετές επιθέσεις της αναγκάστηκε να… πετάξει την μπάλα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Γιαν Βέσελι στα τελειώματα του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-18, 45-26, 66-46, 84-61