Ακίλε Πολονάρα: The Italian job (pic & vids)

Ακίλε Πολονάρα: The Italian job (pic & vids)

Ακίλε Πολονάρα: The Italian job (pic & vids)
Το Gazzetta.gr γράφει για τον Ιταλό φόργουορντ της Μπασκόνια που ήρθε από το πουθενά και εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της Euroleague.

Όταν ο Ακίλε Πολονάρα ξεκινούσε να παίζει μπάσκετ δε φανταζόταν ποτέ πως θα έφτανε στο σημείο να αγωνιστεί στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και μάλιστα να πρωταγωνιστεί σε αυτό.

Ο Ιταλός φόργουορντ υπήρξε η κλασική περίπτωση μικρού αδερφού που ήθελε να μιμηθεί όσα έκανε ο μεγάλος του αδερφός.

Μπάσκετ ο Βαλέριο, μπάσκετ κάπως έτσι και ο Ακίλε...

Μόνο που ο 29άχρονος φόργουορντ της Μπασκόνια ξεπέρασε κάθε προσδοκία και μετά τη Βαρέζε, τη Ρετζιάνα και τη Σάσαρι αποφάσισε να βγει από τα σύνορα της πατρίδας του για να μετακομίσει στη χώρα των Βάσκων.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς τον ανακάλυψε, τον πίστεψε κι ο Πολονάρα φρόντισε μετά από το απαραίτητο διάστημα προσαρμογής να τον δικαιώσει. Ο Ιταλός την περσινή σεζόν είχε μόλις 3.1 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Η Μπασκόνια σκεφτόταν να κάνει χρήση του όρου opt out και να απεμπλακεί από το συμβόλαιό του, ωστόσο η μαγική του παρουσία στο τουρνουά με το οποίο συνεχίστηκε το ισπανικό πρωτάθλημα άλλαξε τα πάντα.

Βασικά και πιο σημαντικό από όλα, πρόσθεσε έναν τίτλο πρωταθλήματος στους Βάσκους με ασίστ του Ιταλού στον Βιλντόζα για το καλάθι που χάρισε τον τίτλο. Μάλιστα φρόντισε να πανηγυρίσει ανεβαίνοντας τα σκαλιά της εξέδρας. Ίσως και να ήταν μία αυθόρμητη κίνηση από τη συνηθισμένη τιμωρία του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στους παίκτες τους... «πάμε σκάλες».

Ο Πολονάρα ξεμπλόκαρε και φέτος είναι από τα καλύτερα «τεσσάρια» της διοργάνωσης προσφέροντας 11.3 πόντους με 45.1% στα τρίποντα, 6.3 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ, 1.1 κλέψιμο και 0.8 λάθη.

Πρόκειται για μία μόνιμη απειλή από τη γραμμή των 6.75 για κάθε άμυνα, είναι το κλασικό «stretch four» που ανοίγει το γήπεδο για χάρη των συμπαικτών του ενώ διαθέτει και έφεση στο ριμπάουντ.

Ο Ακίλε Πολονάρα με τα 6.3 που μαζεύει σε κάθε αγώνα είναι ο τρίτος καλύτερος ριμπάουντερ της Euroleague πίσω από τους Έντι Ταβάρες και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Ιταλός κάνει τη δουλειά καλά και την κάνει με χάρη και ποιότητα έχοντας ανεβάσει τις μετοχές του κατακόρυφα.

Σε τέτοιο βαθμό που αρκετές ομάδες υψηλότερου επιπέδου από την Μπασκόνια τον έχουν ψηλά στην καλοκαιρινή τους λίστα.