Ρεάλ - Μπασκόνια 64-84: Ο «βομβαρδισμός» της Μαδρίτης (vid)

Gazzetta team
Ρεάλ - Μπασκόνια 64-84: Ο «βομβαρδισμός» της Μαδρίτης (vid)
Η Μπασκόνια (11-13) έκανε απίστευτο παιχνίδι, έβαλε έξι τρίποντα στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα και επιβλήθηκε της Ρεάλ (15-9) μέσα στη Μαδρίτη με το εκκωφαντικό 64-84.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έκανε ίσως το καλύτερό παιχνίδι της στη φετινή Euroleague κι έθεσε υποψηφιότητα για τα Playoffs της διοργάνωσης. Κέρδισε τη Ρεάλ τη Μαδρίτη για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβρη του 2016 και για δεύτερη φορά σε βάθος 5ετίας αφού κατά διαβολική σύμπτωση είχε επικρατήσει και στις 5 Φεβρουαρίου του 2016 με σκορ 68-77.

Δεδομένου του επιπέδου δυσκολίας του αγώνα, η Μπασκόνια άγγιξε την τελειότητα στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς είχε συνεργασίες, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας καθώς εκτελούσε από κοντινή απόσταση και προηγήθηκε με 6-16 σχεδόν στα μισά της περιόδου αλλά και με 9-23 (7’). Σε αυτό το διάστημα είχε 10/12 σουτ και κορυφαίο τον Τζεκιρί. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 15-28!

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο έως και το 16’ (23-37) εντείνοντας την πολύ καλή δουλειά στην άμυνα και υποχρεώνοντας τη Ρεάλ να σουτάρει με ποσοστό κάτω του 35% στα σουτ εντός παιδιάς. Εκεί, οι γηπεδούχοι βρήκαν μακρινά σουτ και απάντησαν με 11-0 σερί μαζεύοντας τη διαφορά (34-37) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η Μπασκόνια έβαλε το τρίτο στο παιχνίδι της, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να λειτουργεί με ξεσπάσματα, δίχως ρυθμό στην επίθεση. Στην πραγματικότητα, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο απλά απαντούσε στις απόπειρες των φιλοξενούμενων να ξεφύγουν στο σκορ (39-46, 23:30) πατώντας πάνω στις επιπλέον επιθέσεις μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ (48-52, 28’). Η Μπασκόνια βρήκε δύο μεγάλα τρίποντα, πήρε και το buzzer beater από τον Χένρι στο τέλος της τρίτης περιόδου και προηγήθηκε με +8 (52-60, 30’). Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Ταβάρες πάτησε «στραβά» στο παρκέ και αποχώρησε κουτσαίνοντας.

Η Μπασκόνια θα μπορούσε να είχε… τελειώσει το παιχνίδι στα πρώτα δυόμισι λεπτά της τελευταίας περιόδου, αλλά δεν μετουσίωσε την άμυνά της και τα τρία διαδοχικά κλεψίματα με καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο (57-62, 33’). Νιώθοντας όμως την ανάσα της Ρεάλ, η Μπασκόνια αντέδρασε με… βομβαρδισμό έξω από τα 6.75 αντέδρασε με τρία τρίποντα των Βιλντόζα, Πίτερς και προηγήθηκε με +15 (59-74, 36’) . Ο καταιγισμός τριών πόντων συνεχίστηκε για την Μπασκόνια, έβαλε έξι συνεχόμενα(!), η διαφορά πήγε στο +18 (62-80) κι εκεί τελείωσαν όλα.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπασκόνια ήταν πολύ ανώτερη, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και στο κρίσιμο σημείο βρήκε τα μεγάλα σουτ που πάντα χρειάζονται για να έρθουν μεγάλες νίκες.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άλεκ Πίτερς έκανε τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο «βομβαρδίζοντας» το καλάθι της Ρεάλ, ο Λούκας Βιλντόζα τον ακολούθησε επίσης. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Πολονάρα, όπως και από τον Χενρι που μοίρασε δέκα ασίστ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκεντράιτις έδωσε λύσεις στην ομάδα του και στις δύο πλευρές του παρκέ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Ρεάλ και σε επίπεδο προσώπων οι Τέιλορ, Γιουλ, Τόμκινς ήταν επιεικώς απογοητευτικοί.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα πέντε διαδοχικά τρίποντα από Βιλντόζα, Πίτερς όταν η Ρεάλ πλησίασε στο σκορ.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ δεν είχε ρυθμό στην επίθεση παρότι η Μπασκόνια της έδωσε ένα σωρό ευκαιρίες με τα διαδοχικά αμυντικά ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρομερό κάρφωμα του Πολονάρα στα… μούτρα του Ταβάρες στο τρίτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 15-28, 34-37, 52-60, 64-84